Moja komplet oprema zauzima oko 150 karaktera i 1 megapiksel na internetu, izuzimajući prilično raširen Rat 2.
Hronološki:
Bivša prva, danas rezervna đitra - Kramer Striker 200st iz '88, Seymour Duncan hamovi, Floyd Rose II. Vrlo fina gitarica, toplog i masnog zvuka, vrat malo presportski i prebrz za moja shvatanja, ali vrlo mek i prijatan ko voli taj fazon. Spala na drugo mesto zbog 1) inicijalno je to premetalerska gitara za moja shvatanja 2) vremenom je doživela razne povrede i oštećenja - ima šireću pukotinu sa strane suprotne top locku (tamo gde se spajaju vrat i glavudža), tiplove koji drže floyd treba zameniti, kao i rasturiti i očistiti celu mehaniku istog. Ostavio sam je klincima, a kada budem raspoložen, odneću je Mirku Tasiću da je tretira svojim mađijama i alhemijom, i dovede u upotrebno stanje. Možda će se koristiti za alternativne štimove.
Sa njom se pre deceniju i jače družio Boss DS-2 distortion, al ne znam kome sam ga dao, ima tome ohoho.
Današnja prva - već ponegde pomenuti Gherson, kako kažu Rickenbacker kopija. Ja sam oduševljen tim italojapancem iz zlatnog doba sjajnih kopija svega i svačega sa kraja 70tih, i ne bih ga menjao za bilo šta novo a firmirano. Japanska izrada i kontrola kvaliteta iz vremena kada je Gibson panično kupovao Epiphone, telo mahagoni iz komada, lepljen vrat od istog drveta sa rosewood fretboardom, masivan i rustičan, baš kako ja volim, 2 Shadow splitabilna hama (mada kapiram da će u bridgeu u neko doba pasti neki topliji i masniji, recimo SH4, dok neck ima bogat spektar zvukova u single i hum varijanti). Pravo malo zlato koje sam iskopao pitajbogakakvom akcijom za 250 evra, a kapiram da sam ponudio i manje, da bih je završio. Al nema veze.
Elem, ona se trenutno druži sa ProCo Rat 2, kome je Rocket malo izvrnuo utrobu (naravno), i matorim japanskim analognim Arion Fat Chorusom iz osamdesetih, najboljim chorusom koga sam čuo do sad, u najružnijoj kutiji ikad napravljenoj.
Sve to trenutno ide u '81. kombo Peavey VTX MX 112, malo čudovište od 130w sa 1x12", 4x6L6 GC lampice i 30 kila težine, koji mi je za sad u prodaji, ali se sve više nosim mišlju da ga povučem odatle, pošto mi nekako greota, može lepo da služi kao stacionarno pojačalo, a i za gigove, pošto mu je mana to što ga je užasno aprijatno cimati sa sobom svukuda. Planiram da instaliram još 1 glavu od 30-50w, koja će imati te mobilne namene, i zabadati se u postojeći Marshall 4x12 kabinet.
Pola opreme mi nije tu trenutno, a kada bude, biće i sličica. I to ne običnih nego advanced apstrakcije.