troumljenje oko pojačala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mathias

troumljenje oko pojačala

Post by mathias » 28 Aug 2007, 23:05

...ima li neko iskustva sa sledećim combo pojačalima: vox vr 30. vox ad 50. marshall avt 20.

ovih dana bi trebalo da krenem u kupovinu i sveo sam izbor na gore navedene...sva tri imaju lampu u pre ampu i to mi je bitno jer želim koliko toliko lampaški zvuk jer normalno nemam kinte za pravog lampaša...

inače treba mi za svirku po kući jer trenutno ne sviram ni sa kim ali možda kasnije i za neko džemovanje ko zna...bitan mi je kvalitet pojačala i kvalitet samog zvuka, da li je tvrđi ili mekši jer mi je žanrovski bliska alternativa u najširem mogućem smislu...

bilo kakav savet je dobrodošao...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 29 Aug 2007, 09:54

Na žalost, ovo je pitanje na koje je gotovo nemoguće dati odgovor. Ukoliko ćeš da kupuješ u Beogradu, onda ti je najjednostavnije da poneseš svoju gitaru i da je uključiš u svako pojačalo sa tvog spiska. Ono što čuješ na licu mesta će da presudi. To je i inače jedini pravi način kupovine bilo kog pojačala.

Sa tvog spiska, ja bih odabrao Vox AD50, između ostalog zbog zvučnika, ostala imaju prečnik 10" a ovo 12" Celestion. Po meni je nebitno da li ćeš samo da sviraš u sobi, ili ćeš svirati sa bendom. U sobi svakako ne možeš da odvrneš ni neko malo pojačalo, a kad na manjem zvučniku sviraš tiho, ton je zaista suviše tanak. Za mene je minimum 10" a lepo je imati nešto veće i lepše od minimuma :D Drugo, koliko me sećanje služi, Marshall AVT20 i Vox AD50 imaju sličnu cenu, a po meni ovaj Vox daje više za te pare. Treće, i za tebe sasvim irelevantno, ja generalno više volim Vox, imam 335 gitaru i više volim kako taj tip gitare zvuči na Voxu. Ova poslednja stavka nas vraća na početak priče - ponesi gitaru i isprobaj!

Sava

Re: troumljenje oko pojačala

Post by Sava » 29 Aug 2007, 12:43

mathias wrote:...ima li neko iskustva sa sledećim combo pojačalima: vox vr 30. vox ad 50. marshall avt 20.
Pokušaj funkciju "Traži", možda bude od koristi, ko zna.

Da, da dodam, imao sam Vox AD30VT i sada mi je jako žao što sam ga prodao.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 29 Aug 2007, 17:15

Vox AD 50

mathias

Post by mathias » 29 Aug 2007, 18:03

hvala na odgovorima ljudi...i meni je vox ad 50 bio favorit...za sad ga barem koliko ja znam ima u skymusic a cena je negde oko 300 e,ako znate gde ga još ima i po kojim cenama bacite info...mada verovatno poslušam savet i odnesem gitaru čisto da proverim...takođe mi rekoše da se ovaj vox model vr 30 više ni ne proizvodi tako da mi je to olakšalo izbor...

javiću kad ga budem uzeo kako služi...

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 01 Sep 2007, 11:58

Znam da kasno stižem, ali imam jedan predlog za tebe kako možda možeš da prođeš jeftinije. Recimo ja uglavnom teram solid state pojačala bez lampe u preampu međutim imam lampaški preamp unit i to neki jeftini Behringer (oko 5 tisuća dinara) i sa njim uvek i na svakom solid state pojačalu mogu da dobijem toplinu lampe. Nije loše kada sviraš po nekakvim festivalima gde nisi siguran šta ćeš zateći od pojačala. U tom slučaju uvek sa sobom nosiš svoje lampe a ne moraš da nosiš celo pojačalo.
Naravno, izbor je tvoj ali eto čisto možda malo da ti ubacim crva sumnje i nateram te da razmisliš i o takvoj opciji.

Cheers.

Post Reply