Hvala svima unaprijed.
Pjesme za početnika
Moderator: Reverse
Pjesme za početnika
Dobio sam 31 783 pjesme za Guitar Pro, uglavnom rock, pa me zanima šta vi preporučujete za početnika, tj osobu koja tek sada prestaje sa sviranjem klasike, i treba joj nekoliko kompozicija da uđe u štos. Naravno za klavir.
Šta god vam padne na pamet, vjerovatno ću naći...
Hvala svima unaprijed.
Hvala svima unaprijed.
Re: Pjesme za početnika
Pa dobro, ako si svirao klasiku, onda pretpostavljam da nisi totalni pocetnik 
Prvo sto mi pade napamet je Oasis - Don't Look Back In Anger (bar ima klavir kroz celu pesmu), sad dal' ce da ti se vidi, to ne znam, al probaj
Btw, dobar sajt za tablature: www.ultimate-guitar.com
Prvo sto mi pade napamet je Oasis - Don't Look Back In Anger (bar ima klavir kroz celu pesmu), sad dal' ce da ti se vidi, to ne znam, al probaj
Btw, dobar sajt za tablature: www.ultimate-guitar.com
Završio sam nižu muzičku, pa pauzirao godinu dana, and now I'm back... Što se tiče pjesme, nije da mi se ne sviđa, ali nije to to. Koliko sam ja uspio da zaključim, ovdje se samo nekoliko akorada ponavlja čitavo vrijeme... Hvala na pokušaju, i brzini.
Za sada ću probati sa yesterday od beatlesa, a očekujem vaše odgovore. Za ekipu sa foruma
Za sada ću probati sa yesterday od beatlesa, a očekujem vaše odgovore. Za ekipu sa foruma
Pa sam si rek'o uglavnom rockkaradza3a wrote:ovdje se samo nekoliko akorada ponavlja čitavo vrijeme...
Otprilike... eventualno da pokusas sa nekim Glam-om... tipa Europe - Final Countdown ili tako nesto?Reverse wrote:Pa sam si rek'o uglavnom rockkaradza3a wrote:ovdje se samo nekoliko akorada ponavlja čitavo vrijeme...Tu vise i nemas!
Ako ti ni to ne odgovara, bacaj se na Dream Theater pa da te vidimo
Btw, kad smo kod njih, baci pogled na Wait For Sleep, tu ti je cela pesma samo klavir + vokal
Bacio sam se.Wook wrote:Otprilike... eventualno da pokusas sa nekim Glam-om... tipa Europe - Final Countdown ili tako nesto?