Yamaha AES 420

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Chord-Master
MF veteran

Yamaha AES 420

Post by Chord-Master » 30 Aug 2007, 20:03

Sta mislite o ovoj gitari?
Ima je u Mitrosu, kosta oko 400e.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2007, 20:59

Definitivno probaj da uštediš za AES620, ona dolazi sa Seymour Duncanovim JB i malo boljim svime.

WildChild

Re: Yamaha AES 420

Post by WildChild » 30 Aug 2007, 21:58

Chord-Master wrote:Sta mislite o ovoj gitari?
Ima je u Mitrosu, kosta oko 400e.
Iskreno da ti kazem:
dizajn - nije po mom ukusu
nema floyd - :(
verovatno mi se i vrat ne bi svideo(ima 22 praga, a cini mi se da poslednji nisu bas pristupacni)
zvuk - ne znam, nisam je probao, a nisam je ni video live, posto u mitrosu je nikada nisam video(u NS-u).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Aug 2007, 22:41

Pa da, svakako se na njoj ne može "malmsteenovati", ali siguran sam da Chord-Master nije ni mislio da na takvoj gitari "malmsteenuje"...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 30 Aug 2007, 23:48

Ne nisam mislio da "malmsteenujem" :)
I ja vise volim klasican LP dizajn, ali sta je tu je.
Otisao sam u Mitros i zamolio coveka koji radi tamo da mi pokaze koje su dobre rock gitare, ima odlican heavy zvuk, a takodje i clean.
Vise mi se svideo jedan Epiphone, ali on kosta oko sesdeset hiljada.
Sto se tice AES620, ne znam kol'ko kosta, ali tesko da cu moci da ustedim za njega, jer ne znam ni kako cu da skupim pare za ovu gitaru. Sto me podseti, ako nekom treba stimer, cistac cipela, perac prozora, zapisnicar, nosac stapova za golf, personalni rob itd., neka javi, moram da nabavim lovu kako znam i umem :)

Ah da, sto se floyda tice, imam ga na Ariji i uopste mi ne treba.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2007, 00:27

AES620 je oko 500, dakle nije toliko veliki skok u ceni.

Kako uštedeti 500 evra? Samo sačekaj. Nikoga pare nisu zaobišle. Možda to izgleda kao puno para kada si u osnovnoj/ srednjoj školi/ na fakultetu, ali kasnije u životu, sa redovnim poslom i manje prohteva...

No, na kraju, ipak svira i ime sviranjem stiče onaj koji je "pare i gitare" imao kao mlad. Šta da se radi, to je surova životna realnost.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 31 Aug 2007, 00:58

Chord-Master wrote: Vise mi se svideo jedan Epiphone, ali on kosta oko sesdeset hiljada.
Ako se ne varam to je custom lp koji nije nista bolji od od standarda jer su razlike samo kozmeticke. Svirao sam pre jedan cherryburst standard (vise ga nema u mitrosu cini mi se) i taj "skuplji" i nije bilo nikakve razlike. A tada sam uzeo i AES 420 i zvuk je bio mnogo bolji, uglavnom zbog cinjenice da epifon ima lose magnete

Ja sam do skoro ozbiljno razmisljao da uzmem epifonovog standarda i da mu promenim sve od magneta pa do civija i nut-a ali naisla mi je kombinacija da iz USA narucim nekog esp iz ec serije (npr. ec1000 deluxe kosta kao epifonov standard u mitrosu :shock: )

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 31 Aug 2007, 15:27

Da mislim da je custom LP... ima ga na sajtu Mitros Music-a. Cini mi se da Yamaha zaista ima bolji zvuk, ali Epiphone je mnogo lepsi (jebiga, ne mo's i odlican zvuk i lep izgled).
Nadam se da si u pravu sto se para tice Rocket, inace sam u govnima :)
Nista, jescu samo kada bude bilo neophodno, tj pre nego sto se onesvestim.
Pokusavam da se nakanim da prodam Ariju, ali malo mi tesko pada, ipak mi je to prva gitara i na njoj sam napredovao, uceci i svirajuci.

Da li znate jos neku dobru rok gitaru, a da nije preko 500e?
(nije obavezno da bude LP oblik, mada bih voleo)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Aug 2007, 22:10

Ibanez Gax30

Image

Oko 150 - 200 evra nov. Kul stvar.

Overi i Hammere.

WildChild

Post by WildChild » 01 Sep 2007, 02:18

Imao ga... Dao ga bratu, kada sam kupio novog Ibanez-a.
Nije los, ali bio ti je na popustu 8000din. Sada mislim da nije preko 150eur a moze mozda i jeftinije.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 01 Sep 2007, 15:15

U jebote, kakva masina! Ako zvuci dobro kao sto izgleda, ubo sam premiju!
Ali kako samo 150 - 200e? Slabi magneti? Ili mozda lose drvo?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Sep 2007, 17:35

Kad je vidiš, samo će ti se kas'ti.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 01 Sep 2007, 18:43

Sta bre to treba da znaci? :?

Da se razumemo, ne zelim da kupim neku pocetnicku gitaru, hocu neku dobrog kvaliteta, koja ce da traje godinama i izdrzi brojne svirke. Takodje ne zelim tremolo, samo mi smeta.
Definitivno bih kupio Yamahu, samo da nije gradjena kao tenk. S' druge strane ovaj Ibanez je prelep, ali po ceni bih rek'o da je losijeg kvaliteta.
Mislim, dok ja skupim kintu, verovatno ce se pojaviti nesto novo, ali eto, zelim da se obavestim, jer ne zelim da dam velike pare za losu gitaru.

Jos dva pitanja i necu vise da smaram:

1. Da li je najbolje uzeti Epiphona, sto se tice LP oblika?
2. Kakvi su Hammeri generalno? (Nikad nisam cuo kako zvuce)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Sep 2007, 22:32

Pa ne može ti niko prepričati kako zvuči, moraš sam da oslušneš pa da odabereš.

Sad stvarno ima svašta od instrumenata, i nije kao pre 15 godina kada je samo po zaostacima državnih muzičkih magazina bilo moguće videti instrument. I to samo videti. Ja sam doživljavao kao redovnu pojavu da me, ako tražim da uzmem gitaru u ruke, da je čujem i isprobam, onako baš grubo odbiju i počnu onako prekorno da me gledaju ne bih li što pre "napustio objekat". Danas te samo prekorno gledaju (ok, nije tako strašno, ali još uvek ta uslužnost nije doputovala u ove krajeve), ali možeš da isprobaš baš sve što ima u prodavnici. Pa iskoristi to čoveče! Kinji mrzovoljne prodavce, pravi buku do mile volje!

Inače ima raaaaaznih kopija LP po beogradskim prodavnicama instrumenata, neke od njih su sasvim solidne gitare. A ima i SG kopija, mislim da kod kopija nećeš naći neku suštinsku razliku između LP i SG što se tiče zvuka, 2 x humbucker, 4 pota, toggle prekidač s 3 pozicije... niko se kod tih kopija ne trudi da otkrije toplu vodu.

Ti se izgleda prilično vezuješ za izgled, ili se to meni čini? Odmah da znaš da sve što košta ispod 1000 eura teško da može da izgleda dovoljno opako za poziranje za naslovnicu Rolling Stone magazina, tako da ti za sada ostaje da se fokusiraš na to kako gitara zvuči. A nije loše da razmisliš o polovnim instrumentima. Moj brat je pre nekih 10 godina naleteo preko oglasa na neku LP kopiju, u pitanju je bila neka nemačka firma Hoyer. Ta je gitara izgledala baš opasno, i svirala je još mnogo opasnije. Ovo ti kaže neko ko inače ne mari LP zvuk, pa ti sad vidi...

Par modela koje možeš da pogledaš po prodavnicama a koji imaju neku pristupačniju cenu i imaju LP izgled i tehnička rešenja: Aria PE SPT, Aria PE STD, Apollo DLP 1200. Još 2 Yamaha gitare sa 2 hum-4 pot-3 way toggle rešenjem (mada su ove po meni propast ružne, mutant između LP i SG): SG1000 i SG2000. E sad put pod noge, na malu turneju po prodavnicama :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 01 Sep 2007, 22:47

Pa znas kako, nije bas da se vezujem za izgled, ali ne bih ni da sviram neku nakazu od gitare.
Pitao sam za SG1000 i 2000 i kostaju oko 1500e!
Ariu nikako ne bih uzimao, a videcu kako Apollo zvuci.
Provericu jos i Hammere, mada zaista nemam pojma kakvi su.

U svakom slucaju ovih dana cu malo da smaram prodavce (kao sto sada smaram vas), pa cu videti, nesto ce se naci.

Thanks everybody!

Post Reply