Eddie Van Halen je kriv za sve ?!

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

sinisake
The original one

Re: Eddie Van Halen je kriv za sve ?!

Post by sinisake » 21 Jun 2009, 01:33

Al' unazad! :)
E, stvarno nema potrebe za ovom raspravom, znate i sami da je Tochak najbolji. :lol:

A za sve je kriv Satriani!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Jun 2009, 01:36

dweezil wrote:ok ajde ako je lako onda evo nek neko sa foruma okaci sebe kako svira jednu ali celu pesmu od Halena, notu po notu, u tajmingu i sve?! Hoces ti ili Dushan S?
I ako bilo ko odsvira da li to onda znaci da je isto tako 'veliki' kao i Eddie? Hoces li onda njima poceti da se klanjas i prestati da se klanjas Eddie-ju?

Elem, Eddie mi je odavno dosadan, ali ako moze nesto od GambaleTa ili HolCvorta, samo reci.

dweezil

Post by dweezil » 21 Jun 2009, 01:38

ne znaci da je veliki kao Eddy, naprotiv znaci samo da je shvatio sta je Eddie hteo da kaze. Ajde evo odaberi jednu pesmicu od Halena sedi i celu je odsviraj, i zakaci ovde.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Jun 2009, 02:28

Rekoh, dosadan mi je. A i morao bih da se prestimam u D# iliti Eb. Kad stignem ovih dana, uzecu neku gitaru koja je vec u stimu.

Evo, biram Unchained i Beautiful Girls. Malo i sa kurblom da se poigram.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Jun 2009, 03:30

dweezil wrote:Nije neko velikan samo zato sto svira instrumentalnu muziku i samo zato sto svira jazz ili neam pojma progressive, fusion, bilo sta. Ja ne kazem da su Holdsworth i Gambale proseci i losi muzicari, daleko od toga, ali mislim da su ipak malo overprized. Edijeva genijalnost je u tome sto je uspevao da od obicnih fora i trikova napravi citave pesme, sto je doneo zvuk koji ranije nije postojao kao i stil koji ranije nije postojao, nije sve samo u tappingu nego u celom odnosu kako tretira pesmu a da ne bude dosadan i smoran. On je prvi prestao da smao svira ravno i poceo da prosipa fore konstantno kroz celu pesmu a da bude zanimljivo, za to je potrebno mnogo vise znanja, vestine i talenta, nego sto na prvu loptu izgleda. Kada nesto zvuci lako ali je u stvari bash zajebano. U tome je njegova genijalnost. Laku noc deco :)
Eddie respect 8)
Znam da ce ti se ovo svideti :metal:.

"Young Wizard of Power Rock"
By: Jas Obrecht (legenda dodao bih)

Guitar Player (April 1980) interview sa Eddie-jem ubrzo posle izlaska Van Halen II

Ceo intervju (poduzi) u linku na kraju posta. Elem...

-------------------------------------------------------------------

GP: Would you put a vibrato bar in the 335?

EVH: Yeah, I love 335s. I can haul ass on those things. When I pick up a stock 335, you probably wouldn't even recognize my playing, It's more jazzy, more fluid and fast -- kind of like Allan Holdsworth. One of the reasons I started using a vibrato was that my playing got so fast it was just too much. So now I break it up a little bit, It's like a race car racing down the road and then crashing every now and then.

.
.
.

GP: Has seeing other guitarists ever inspired a change in your playing?

EVH: Allan Holdsworth -- that guy is bad! He’s fantastic; I love him. He’s got a rock sound. I love his solo in “In the Dead of the Night” on the U.K. album. I love the solo in “Hell’s Bells” on One of a Kind. (Drummer) Bill Bruford plays hot on that album. Holdsworth is the best in my book. I can kind of play like him, but it doesn’t fit our style of music. He’s a real artist. He plays a guitar like mine, too. He wears it up high, like a jazz guitar. I could play all that stuff, too, if I played with my guitar up that high, but how would a rock and roll kid look with a guitar up like that? I do have to sacrifice the amount of movement I do onstage for the way I play. I like playing much better on a stool. I don’t do it, though, not even in the studio, because then it would sound like I’m sitting on a stool.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slucaj zatvoren.

Nego, dok pisem pustih sad ceo VH II. Odrase ga tu svi zajedno. Sjajan je to album. Cuje se sustanje Eddie-jevih slave-ovanih cetir Marshalla na pocetku Bottoms Up!, kad je sve ukljuceno ali je on rollovao magnet na potenciometru.

http://www.vhlinks.com/pages/interviews/evh/gp0480.php

Mafi

Post by Mafi » 25 Jun 2009, 03:55

Ma Eddie je doktor..... Toliko energije u sviranju..... Njegove kompozicije su fantazija, prepoznatljiv stil sviranja, ja obozavam da ga slusam :)

Dushan S

Post by Dushan S » 28 Jun 2009, 05:13

Pročitah ovaj komad intervjua, ne znam šta je čoveku bilo. Fest iskompleksirano priča bez potrebe - svaki put kad nešto pohvali Holdswortha, doda kao "Mogu i ja to ali neću" i slične varijante.

Čitao sam nedavno (verovali ili ne, hehe) Slash-ovu biografiju, i tu je dotični ishvalio kako je Van Halen car svemira. I interesanto da frćkavi alkoholičar-narkoman uopšte nije glup, pa priča o tome kako većina ljudi uopšte nije skapirala Halena, koliko on ima dobar ton i fraziranje, kako ima dubok koren u bluzu i kako je totalno različit od cele plejade "Vidi šta ja mogu" gitarista koji su došli odmah zatim tokom osamdesetih. "brown sound" baby!

Inače vidim da sam pomenut u pozitivnom kontekstu od drugara i da je odmah pala "balkanska reakcija" tj čim jedna osoba kaže taj je dobar uvek će neka druga "E pa nije baš on ništa posebno"... Mante me se ljudi, ne znam ja da sviram, ja to malo iz hobija. Imate one instrumentale na myspejs stranici, kažu da nisu loše pesme pa slušajte ako vam je lepo. Nešto mi je trip da se na to ložim, da napravim pesmu a da ima muzike u njoj, to me interesuje. Gitara? šta je to? Ako ikad mator poludim pa snimim instrumentalni album, to će biti prvi gitarski instrumentalni album bez solo deonica, u inat. Tako niko neće uopšte znati da li sam dobar gitarista ili nisam, moraće da slušaju muziku, zamisli bedaka. U međuvremenu evo, učim malo, A mol, D dur, postujem po forumima, i sviram tamo neke ružne gitare koje ništa ne valjaju! ^^

dweezil

Post by dweezil » 28 Jun 2009, 12:00

Dushan S wrote: Čitao sam nedavno (verovali ili ne, hehe) Slash-ovu biografiju, i tu je dotični ishvalio kako je Van Halen car svemira. I interesanto da frćkavi alkoholičar-narkoman uopšte nije glup, pa priča o tome kako većina ljudi uopšte nije skapirala Halena, koliko on ima dobar ton i fraziranje, kako ima dubok koren u bluzu i kako je totalno različit od cele plejade "Vidi šta ja mogu" gitarista koji su došli odmah zatim tokom osamdesetih. "brown sound" baby!
Slash frckavi alkoholicar-narkoman?! Brate ako ti tako dozivljavas velike gitariste, kako ocekujes da tebe neko postuje?!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jun 2009, 12:04

Nešto mi je trip da se na to ložim, da napravim pesmu a da ima muzike u njoj, to me interesuje. Gitara? šta je to? Ako ikad mator poludim pa snimim instrumentalni album, to će biti prvi gitarski instrumentalni album bez solo deonica, u inat.
Nisi valjda vezbao sve ove godine da bi snimao albume bez solaziranja?!? E... :grummel_2: :|

:mrgreen: :wink:

Dushan S

Post by Dushan S » 29 Jun 2009, 06:06

dweezil wrote:
Dushan S wrote: Čitao sam nedavno (verovali ili ne, hehe) Slash-ovu biografiju, i tu je dotični ishvalio kako je Van Halen car svemira. I interesanto da frćkavi alkoholičar-narkoman uopšte nije glup, pa priča o tome kako većina ljudi uopšte nije skapirala Halena, koliko on ima dobar ton i fraziranje, kako ima dubok koren u bluzu i kako je totalno različit od cele plejade "Vidi šta ja mogu" gitarista koji su došli odmah zatim tokom osamdesetih. "brown sound" baby!
Slash frckavi alkoholicar-narkoman?! Brate ako ti tako dozivljavas velike gitariste, kako ocekujes da tebe neko postuje?!
Ujedoh te za dušu pominjanjem Sleša? On jeste alkoholičar narkoman, najveći deo svog života je proveo skidajući se sa heroina i vraćajući se na neprekidno pijanstvo pa onda se opet navlačeći na heroin. Ta njegova biografija je realno više "Moje omiljene droge i ja" nego biografija u kojoj bi se nešto saznalo o njemu kao ličnosti, tako da ako on sebe tako vidi, hu em aj to disagri. Konačno to što je dečko harizmatičan, ni kriv ni dužan, što se našao u pravom bendu u pravo vreme, to ne znači da je izuzetan "Veliki" gitarista. Ono, Sleš, Kirk Hamet itd, to je ta ekipa. Zadovoljan objašnjenjem?

Konačno, pomalo prezirem ljude koji ne umeju ništa bolje nego da rade to što je on radio sebi, nemam simpatije prema narkomanima koji nisu mrtvi samo zato što imaju jako puno novca. Jednostavno mi se bljuje od toga bio on poznat gitarista, ili komšija sa petog sprata. Elem niti imam nešto protiv njega, ali nemam ni neki povod da ga poštujem do iznemoglosti. I bzvz ti je taj start "Kako očekuješ da tebe neko poštuje". Ko me zna taj me poštuje, pretpostavljam da imaju neke svoje razloge, a poštujem i ja one koji su normalni valjani ljudi. Čak i ako vole Sleša! :mrgreen: Ti ne moraš da me poštuješ ako ti tako prija i ako ti je toplo oko srca od toga. :wink:

Dushan S

Post by Dushan S » 29 Jun 2009, 06:11

sinisake wrote:
Nešto mi je trip da se na to ložim, da napravim pesmu a da ima muzike u njoj, to me interesuje. Gitara? šta je to? Ako ikad mator poludim pa snimim instrumentalni album, to će biti prvi gitarski instrumentalni album bez solo deonica, u inat.
Nisi valjda vezbao sve ove godine da bi snimao albume bez solaziranja?!? E... :grummel_2: :|

:mrgreen: :wink:
Da vežbam?
Bila neka ciganska svadba (nije vic nego anegdota), i nastupao poznati "Orguljaš" tj klavijaturista, ciga ubija na klavijaturama, lokalna ciganska legenda. Kreće svirka, ciga po improvizacijama, vozi ko lud. Nakon par pesama sjatila se ekipa oko njega pa ga hvali "Auuu bato al ti sviraš" i tako to. A ciga digao malo nos i uživa. I u jednom trenutku pita jedan mlađi ciga "A jel vežbaš ti kad tako sviraš?" A ovaj odgovori, onako malo samovažno "Ih! Pa 'di smem!" :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Jun 2009, 08:40

Ti si moje цвече, срце другог нече, ne daj se isprovocirati. Na kraju krajeva, ako je vec usledila prozivka, mislim ajde da svi ostavimo tematski rad, nema frke jedan i po minut. Pa da vidimo koliko je Dweezil cool, koliko si ti cool i koliko sam ja cool. I'm game. Moze i preko 1 i po minut. najveci je bedak kad ti o muzici tupi muzicki anti-telenat.

Prema tome, I'm ready, vas dvojica. Nek citav forum zada tematiku pa da vidimo ko je tu baja. To se ponajvise odnosi na tebe Duane, i sad si prozvan. Ja cu sebe da okacim neminovno. You back your shit up. Fair enough?

Dutja naravno ni ne treba da se pokazuje, on je svoje pokazao. Nego ti i ja.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Jun 2009, 08:50

Nek citav forum zada tematiku pa da vidimo ko je tu baja.
Evo, ja predlazem temu: "Kako nameravam da provedem letnji raspust"...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Jun 2009, 14:11

Dersu Uzala wrote: Prema tome, I'm ready, vas dvojica. Nek citav forum zada tematiku pa da vidimo ko je tu baja. To se ponajvise odnosi na tebe Duane, i sad si prozvan. Ja cu sebe da okacim neminovno. You back your shit up. Fair enough?
whateva brate, pobedio si, take a chill pill...
evo ja priznajem da sam anti-telenat... i sta sad? sta si konkretno time dobio? izvini sto sam ti uvredio gitaru... nece se ponoviti, mosh' biti siguran :D
pozdrav!
sinisake wrote:
Nek citav forum zada tematiku pa da vidimo ko je tu baja.
Evo, ja predlazem temu: "Kako nameravam da provedem letnji raspust"...
ici cu kod bake na selo i igracu se sa drugarima zmurke, a onda cemo svi da odemo na more i igramo se u pesku... ihihihiihih :XD:
kako sam prosao?

jebiga, pritisak je veliki kad si prozvan... al to toliko dobro zvuci, da se osecam ko prle ili tihi, evo narucio sam baki, kad je vec pomenuh, da mi sasije jednu titovku... :D

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Jun 2009, 14:25

Dersu Uzala wrote:Ti si moje цвече, срце другог нече, ne daj se isprovocirati. Na kraju krajeva, ako je vec usledila prozivka, mislim ajde da svi ostavimo tematski rad, nema frke jedan i po minut. Pa da vidimo koliko je Dweezil cool, koliko si ti cool i koliko sam ja cool. I'm game. Moze i preko 1 i po minut. najveci je bedak kad ti o muzici tupi muzicki anti-telenat.

Prema tome, I'm ready, vas dvojica. Nek citav forum zada tematiku pa da vidimo ko je tu baja. To se ponajvise odnosi na tebe Duane, i sad si prozvan. Ja cu sebe da okacim neminovno. You back your shit up. Fair enough?

Dutja naravno ni ne treba da se pokazuje, on je svoje pokazao. Nego ti i ja.
:povrac:

Post Reply