Zastitna mreza za zvucnike, a la stari Fenderi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Zastitna mreza za zvucnike, a la stari Fenderi
Pozdrav, da li neko mozda zna gde kod nas moze da se nabavi zastitna mreza za zvucnike (silver), kao kod starih fendera ili starih music manova, i niklovani coskovi za pojacala?
hvala
hvala
Re: Zastitna mreza za zvucnike, a la stari Fenderi
Coskove imas kod ovih http://www.psp.co.rs/ a ovde u NS-u i po radnjama sa audio/elektro opremom a za mrezice i mene zanima.
Zanimaju me crne mrezice za marshallove boxove.
Zanimaju me crne mrezice za marshallove boxove.
-
nema da se kupi grill cloth to jest mrezica koliko ja znam i jos par ljudi ukljucujuci pecu..
Ja sam naisao na neke mreze u metrazi i u elementi al to je dosta slabije od ovih klasicnih...
mozda je bolje da se potrazi alternativa, tipa ovako nesto :

i da se prelakira nekim sredstvom kao tweed....
ne znam koliko se uklapa u izgled ili zelje
al stiti zvucnike dobro...
ima sigurno jos materijala koji bi odgovarali al nisu zavedeni pod mrezice za zvucnike
Ja sam naisao na neke mreze u metrazi i u elementi al to je dosta slabije od ovih klasicnih...
mozda je bolje da se potrazi alternativa, tipa ovako nesto :

i da se prelakira nekim sredstvom kao tweed....
ne znam koliko se uklapa u izgled ili zelje

ima sigurno jos materijala koji bi odgovarali al nisu zavedeni pod mrezice za zvucnike
- mislim_stvarno
Mrezica za komarce

Ja sam za svog(sada bivsheg) Twin Rev. grill cloth kupio u Grckoj jer ovde nije bilo,a mislim da ih je tada Mitros prodavao ali su samo crne imali. 

- Rocket Roll
Španska trska.
Eeeee, španska trska... Dok provališ kako se nešto ovde zove... A koliko sam ukapirao, to je zapravo stabljika šećerne trske. Korisna informacija!
- Rocket Roll
Hvala! Da do kraja razjasnim, španska trska je taj materijal čiju je sliku stavio nenadnenad:

Njim se obično prevlače stolice (nasloni i sedala), ali koristi se kao grill cloth u Mesa Boogie Mark I-IV dizajnima:

Za razliku od grill clotha, španska trska kod nas može da se nađe manje-više svugde, i to svaki dan, ceo dan.
Na engleskom se, čini mi se, zove "caning wicker grill".

Njim se obično prevlače stolice (nasloni i sedala), ali koristi se kao grill cloth u Mesa Boogie Mark I-IV dizajnima:

Za razliku od grill clotha, španska trska kod nas može da se nađe manje-više svugde, i to svaki dan, ceo dan.
Na engleskom se, čini mi se, zove "caning wicker grill".
- Hillybilly
Pa nema bas svugde da se nabavi! Ja sam se dobro pomucio da je nadjem!
Upravo sam zavrsio jednom prijatelju kabinet za njegov DIY amp! Kabinet od jasena, grill spanska trska!

Upravo sam zavrsio jednom prijatelju kabinet za njegov DIY amp! Kabinet od jasena, grill spanska trska!

e to je lepo!! 

- Cilal Najed
@Hillybilly - 

'el se to prodaje samo u toj boji?
- sirac-šunka
- vragolan
Hillie Billie, doista
Nego mene bi zanimala jednostavno onakva metalna mrežica kao što je stavljaju na ovim novijim pojačalima i razglasnim kutijama. Viđao sam na nekim diy kutijama za razglas pa pretpostavljam da i ima negde da se nabavi...

Nego mene bi zanimala jednostavno onakva metalna mrežica kao što je stavljaju na ovim novijim pojačalima i razglasnim kutijama. Viđao sam na nekim diy kutijama za razglas pa pretpostavljam da i ima negde da se nabavi...
- Rocket Roll
Španska trska? Da, koliko ja znam. Verovatno može da se boji / lakira naknadno bez većih problema.Funkomat wrote:'el se to prodaje samo u toj boji?
http://www.player.co.yu/product.php?ID=440sirac-šunka wrote:...metalna mrežica kao što je stavljaju na ovim novijim pojačalima i razglasnim kutijama...
http://www.mgelectronic.co.yu/product.p ... up_id=3591
MG ima i nešto zvučničkog platna u katalogu, ne znam kakvo im je stanje u magacinu: http://www.mgelectronic.co.yu/product.p ... up_id=3962