Kako da dobijem oštre tonove na gitari (buka pri gainu)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Kako da dobijem oštre tonove na gitari (buka pri gainu)?

Post by mislim_stvarno » 09 Jun 2009, 22:30

dobrota wrote:Ne valja ni u jednoj poziciji... Promenom pozicije dobijem samo drugaciji zvuk ali i dalje su tonovi nekako mutni... Btw, kad sviram u bridge zvuk mi je nakao kako za pop-punk(to zvuci koliko toliko ok) ali ja hocu nu metal.
Za bilo koji oblik metala, obavezan je humbucker u bridge poziciji... :) Pogledaj oglase, za 20ak evra mozes da nadjes polovan ibanez hum koji ce ti raditi posao...
Ono sam ti rekao zato sto (meni) za ritam najvise odgovara bridge. Najdefinisanija pozicija.

alzo

Post by alzo » 11 Jun 2009, 12:34

Malo sam citao ovu temu i nije mo jasno sto se mucis sa compom, mini linijama
kupovinom miksete.....kupi neko pojacalo pa sviraj ko covek a jedino to ce ti dati pravi
zvuk gitare.....batali sintetiku i simulacije...sad je Laney na velikom popustu u Mixu pa vidi...
za sitne pare moz` da nadjes pojacalo pa sviraj.......... :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Re: Kako da dobijem ostre tonove?

Post by tyler durden » 11 Jun 2009, 18:07

dobrota wrote:
muki17 wrote:ovo se ne cuje lose u odnosu na moj rig :mrgreen: ..ako ti ovo nesto znaci
malo :)
cokanovic wrote:Ako nista, pojacaj srednjake na mikseru. Nece ti biti lako da sviras, ali ce se bar razaznati sta sviras, narocito u solu. Ili neku Volume pedalu, pa je nagazi na solo. Generalno, line in je UZAS! Nabavi neko pojacalo, bilo kakvo i sve ce bolje raditi, to je sigurno.
Podizanje srednjaka ni priblizno nece nista da resi, jer onda nece da gruva :), a sto se tice solaze tu sam slab jer sviram tek oko godinu dana... Kad bih koristio pojacalo ne bih mogao da koristim GR3 i efekte iz FL studija... E sad da ne bih direktrno u line in da li bi pomoglo da gitaru kacim na mikrofonski ulaz mini linije... Maraka mini linije je Nikola Tesla...
KnightOfDoom wrote:Ili gitaru ili magnet. Nema dz dz-a sa singlom :)
Da sam imao pare odmah bih kupio neku opasnu gitaru. :)

Koje debljine su zice na mojoj gitari, i da li bi bar malo pomoglo da stavim toliko hvaljene desetke? Btw, najvise volim da sviram nu metal.... otprilike nesto kao Slipknot. :)

Ma sta kazes.... Nikada ne bi provalio, posebno po tvom avataru. :D Samo mislio sam da vise gotivis Stone Sour, posto ti stoji corey-eva slika bez maske.... Salu na stranu. Poslusaj savete ostalih. Ulozi u neko iole solidno pojacalo. Za iste pare ces manje da se jebes, plus ces imati mnogo bolji ton. A sto se tice zica. Slipknot-ova vecina pesama je u H-Dropu. Znaci neki set 12-tica.... Ali hibridnih. Tipa 12-56, ili 11-56. A imaju i podosta stvari koje su im u A-dropu, tipa my plague, psyhosocial i slicno...ali to batali, preduboko je, i tu bi morao da turis neki set 13-70 (ako tako nesto uopste posotji).....Ako cepas nu metal. Kupi u mix musicu, Dean markley, set 10-52...Odlican je za tu vrstu muzike, za drop stimove. A opet je ok za solaze.....Sto se tice stima, moze da ide od Dis-a do C-dropa, bez problema.-

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 15 Jun 2009, 00:04

dobrota wrote:Imam opasan problem sa mojom gitarom... Bilo sta da sviram sa tvrdjom distorzijom tonovi nisu jasno definisani i dobijam buku... Gitara je Squier Bullet Strat, povezujem je direktno na line in i koristim GR 3. Znam da je to najlosija moguca varijanta, ali da li moze ipak nesto da se izvuce? Kroz ekvilajzere, deblje zice (imam zice koje su mi stigle uz gitaru, stvarno ne znam koje su...), da ne ukljucujem direktno na line in? Ili bilo sta sto moze da mi koristi. Postavicu kratak snimak...
Unapred hvala! :)
Kupi pojacalo i gotovo.Naravno da neces dobiti dobru distorziju sa int zvucnom karticom i nekim prosecnim zvucnicima

dobrota

Post by dobrota » 15 Jun 2009, 00:58

Znaci svi ste slozni oko toga da treba kupiti pojacalo i humbucker. :)
tyler durden wrote: Ma sta kazes.... Nikada ne bi provalio, posebno po tvom avataru. :D Samo mislio sam da vise gotivis Stone Sour, posto ti stoji corey-eva slika bez maske....-
Ipak mnogo vise gotivim Slip. 8)

ness

Post by ness » 21 Jun 2009, 18:20

Evo ja sam probao da snimim preko guitar riga nesto,mada ne slusam slipknot,cisto da ti pokazem kako zvuchi gitara sa humbackerima.Zice su devetke,tako da ako bi met*o deblje i prestelovao gitaru u neki drop shtim dobio bi jos dublji zvuk.http://www.box.net/shared/14kpcoxr7s

dobrota

Post by dobrota » 01 Jul 2009, 14:04

ness wrote:Evo ja sam probao da snimim preko guitar riga nesto,mada ne slusam slipknot,cisto da ti pokazem kako zvuchi gitara sa humbackerima.Zice su devetke,tako da ako bi met*o deblje i prestelovao gitaru u neki drop shtim dobio bi jos dublji zvuk.http://www.box.net/shared/14kpcoxr7s
Ovo meni zvuci savim ok. :D
mislim_stvarno wrote: Za bilo koji oblik metala, obavezan je humbucker u bridge poziciji... :) Pogledaj oglase, za 20ak evra mozes da nadjes polovan ibanez hum koji ce ti raditi posao...
Ono sam ti rekao zato sto (meni) za ritam najvise odgovara bridge. Najdefinisanija pozicija.
Sad stvarno cujem kolika je razlika.... Pretrazivao sam razne oglase ali nisam nasao, da li je neko mozda video taj ibanez hum u oglasima?? hvala unapred :metal:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Jul 2009, 14:28

Ne mora da bude ibanez, ima mnogo boljih... :mrgreen:

Moras da imas strpljenja i cesto posecujes sajtove sa oglasima. Mozes da kupis i neki SeymourDuncan ili Dimarzio za do 50e, a onda kad budes menjao gitaru, izvadis ga i turis ga u novu... :mrgreen:

Gledaj na:
http://www.kupujemprodajem.com
http://www3.serbiancafe.com/lat/oglasi/index.php
i halo oglasima...

Post Reply