Misljenje o HIM

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Misljenje o HIM

Post by cccira » 08 Jul 2009, 11:57

Zajebavas me, right? Znaci okej je izreci milionima (koji nisu prisutni na ovom forumu, zar ne?) da su debili a nevaspitano je pojedincu licno to uraditi?

Btw. Otkud ti znas da ja ne slusam tehno? Time sto si ti napisao si i mene direktno nazvao debilom

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 12:12

Doolio wrote:
MetalFunk wrote:
cak i danas kad svako moze da skine mp3 bilo kog benda za 2 sata, drustvo ima kljucan uticaj na formiranje ukusa, to je jednostavno u psihologiji svakog tinejdzera manje ili vise
:1: :1:
da, ali cim sam prestao sa tim tinejdz tripovima istrazivao sam ziku maksimalno i bez predrasuda i mislim da iole normalan covek koji smatra sebe za muzikofila to uradi.
E, stvarno ne volim ovako da komentarisem necije postove, ali ti u svakom postu bar jednom, a u nekima mnogo vise, kazes "ako je neko iole normalan onda je uradio ovako, kako sam ja, tj. kako treba".

Ne znam cemu rec "normalno", jedini logican zalkjucak da ako neko nije takav kad je u pitanju muzika onda je nenormalan. Ne mislim da si to hteo da kazes al', tako zvuci, jer to cesto spominjes.

Slusanje lose muzike moze da ti dodje kao navlacenje na dop. Ako si to dugo radio, stvarno moze doci do problema (dobro, za dop i ne treba nesto dugo:). I onda kad cujes nesto dobro zaista, sto je verovatno potpuno drugacije, tvoj organizam ce pruzati otpor, isto kao kad narkomanu dajes lek, u ovom slucaju dobru muziku (ne tipa Crna Reka:), terapija je uvek mucna i bolna, dobra muzika ce biti nesto neshvatljivo i nepozeljno za konzumaciju. Ne znam sta da je covek, ako je slusao aktivno u srednjoj skoli HIM, 69 Eyes, Hammerfal, Nightwish, Dragonforce terba da bude sam po sebi stvarno zajeban lik da bi se sam od toga otrgao i dosao do odlicne muzike.

Imam druga koji je slusao Gobline, Ritam Nereda, Ortodox Celts i to. Danas konzumira Tool, King Crimson, Pikn Floyd, Deftones, Placebo, Radiohead... put to toga nije bio lagan, al' mi je verovao, objasnjavao sam mu neke stvari, argumentovao, morao sam dosta da uticem na njega. I da, decko zaista kvalitetno, iskreno uziva u toj muzici danas, ne folira. Sluh je, u to sam ubedjen sto posto, kvarljiva roba. Treba ga paziti sto je vise moguce. Covek treba da istrazuje naravno i nailazice pritom na razna sranja koja ce morati da slusa da bi skontao da su sranja, to je neminovno. Al' ce tako naici i na sjajne stvari, samo treba da bude dovoljno muzicki zreo da bi mogao da ih razlikuje. Sto tinejdzeri nisu :)

Treba imati u vidu da mi sve vreme ovde govorimo o tome kako slusanje odredjenih bendova moze uticati na dete, tj. na fromiranje kasnijeg muzickog ukusa, konkretno ovde rec je o HIM-u. Siguran sam da bih ja sad odbacio HIM bez problema, da ga cujem prvi put, al' da sam ga cuo u osnovnoj, pre Nirvane recimo..pa ono..tvrde gitare, pevljive pesme, ne znam bas da li bih odoleo i ako mi neko tad ne bi pruzio prvu pomoc (Beastie Boys na prim. :mrgreen: ), stvari bi bile danas drugacije siguran sam :ziveli:

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 12:26

@Ognjen 93

Brate, care, kralju..toliko si napisao nebuloza u svojih par zadnjih postova, da ja stvarno ne znam sta da ti kazem, osim eto..da si ti meni ziv i zdrav :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jul 2009, 13:13

Sad, ako samo hoces da slusas test onda lepo uzmes i citas teta Desanku Maksimovic i eto nacitao si se pametnih tekstova....
Jesi li siguran?
E, stvarno, ne bih sad da zvucim kao matoro zakeralo, al' nadam se da ces se jednog dana smejati/stideti zbog stvari koje si mislio/pisao. :D
(To je normalan razvojni put jedne licnosti :wink: )
Ako bude drugacije, nece valjati... :(

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Jul 2009, 13:18

ye who holds gods balls shall not be told anything :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Jul 2009, 13:20

Misljenje o HIM
Pa lepi su.... :mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 08 Jul 2009, 13:55

sinisake wrote:E, stvarno, ne bih sad da zvucim kao matoro zakeralo
ma pravi si :D upravo tako zvuci :P :P :) ;) :D

da ne bude totalni offtopic, bolje da slusaju him, nego cecu, al mislim da se retko ko zadrzava predugo na tome...

Ja sam iako sam imao srecu da krenem sa opasnom muzikom (purplici, zztop, shadowsi, beatlesi...) u srednjoj slusao power metal, koji danas ne pustam uopste. Ali i dalje volim da cujem neke guardiane, falconer, tad morose ili tako nesto... ;)

EDIT: sto rece doolio, najgori su oni koji mrze nesto samo zato sto je to HIM ili zato je sto je to neki XY bend... Ja licno prezirem U2, ali i dalje smatram da je One opasna stvar (pogotovo u Dzoni Kesh izvodjenju :hide: :mrgreen: )

Bluesko

Post by Bluesko » 08 Jul 2009, 14:23

Sto volim kad thread postane opak pa se posvadja trista ljudi sa 700 razlicitih misljenja :lol: :lol: :lol: :lol:
By the way,nisam ja zadrt,i ne gledam samo u jednEm pravcu ali pricamo o HIMu ipak......... eeeeee,HIM..... da se radi o nekom bendu koji ima konkretno neki kvalitet a pripada doticnom zanru,pa da udjemo u dubokoumna trabunjanja.... Ali ovo je ipak samo HIM :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2009, 17:03

allhopeisgone:
dobro, serem i ja ponekad, verovatno mi se digla patka u zaru diskusije pa sam napisao 'iole normalan', nije bas tako naravno, ali mislim da i ti preterujes u tvom pravcu:) ispada ko da treba da budes polubog da bi se otrgao od muzickog socijalizovanja u tinejdz dobu, a ja na deset ljudi znam jednog takvog koji je ostao nemocan pred razumom:), al ozbiljno (na deset ljudi mojih godina).
terapija je uvek mucna i bolna, dobra muzika ce biti nesto neshvatljivo i nepozeljno za konzumaciju. Ne znam sta da je covek, ako je slusao aktivno u srednjoj skoli HIM, 69 Eyes, Hammerfal, Nightwish, Dragonforce terba da bude sam po sebi stvarno zajeban lik da bi se sam od toga otrgao i dosao do odlicne muzike
pa ne ide to odjednom, jednostavno, uzmimo da ti sad godinama slusas neki bend X i svidjaju ti se njihovi tekstovi i onda skontas da su tekstovi za tinejdz populaciju i da te sad smaraju posto si poraso u medjuvremenu. postoji mogucnost da nastavis po inerciji da slusas taj bend jer su ti dragi i to je sasvim normalno, svi imaju te 'duhove proslosti' :) postoji takodje mogucnost da izgubis interesovanje za taj bend. u oba slucaja, tvoja percepcija je drugacija sada nego ranije, ma koliko se ti trudio da predstavis da nije, jednostavno ne funkcionise covek isto sa 15 i sa 30 godina. neki sledeci bend koji odlucis da pratis ce imati kvalitetnije tekstove u odnosu na taj koji si pratio sa 15, barem ja to tako vidim i barem se kod mene to tako razvijalo. nekako logican sled dogadjaja. sto se tice onih koji se stvarno 'zaglave' na jednom, koliko sam ja video, to su uglavnom ljudi koji muziku slusaju povrsno i ne udubljuju se preterano ili ih jednostavno mrzi da malo kopaju, a te nisam ni stavljao u racunicu, mozes videti u prethodnim postovima.
evo ti jos jedan primer. recimo, ja volim da citam i procitao sam razna sranja i razne dobre stvari, pa opet zavrsi covek na dobrom, ukusi su razliciti, ali opet, ono sto citam verujem da je provereno dobro. a vesnu radusinovic i koelja ce da cita neko ceo zivot, ali opet kazem, njemu sigurno citanje nije neki zajeban hobi niti mu pridaje vaznost niti gleda na to kao na neko duhovno uzdizanje, ispunjenje, informisanje, bogacenje, vec na ubijanje vremena i sustu zabavu bez dubine, a, pogadjas sta cu reci, takve sam iskljucio iz racunice na samom pocetku:) dakle pricamo o ljudima koji citaju godinama, istrazuju, informisu se, citaju intenzivno, razgovaraju sa drugima itd i mislim da je prirodno da ti ljudi na kraju umeju da citaju sve i da ocene sve i da nisu toliko prokleti ko sto ti kazes ako su sa 15 drkali na koelja :mrgreen:
i mislim da si previse subjektivan - pa ja slusam i gobline i ritam nereda i pink flojd i radiohead i placebo i tool. iz tog sto si nabrojao jedino crimsone ne slusam jer mi nesto ne odgovaraju. stavise, neredi, flojdi, placebo i tool mi idu u lajftajm top10 i to u gornju polovinu sva cetiri, znaci ti si me sa tim nabrojanim pola po tebi sranje bendovima i pola do jaja ubo i sa jednima i sa drugima ko dupetom na nosu :mrgreen: sto ce reci da, ako mene pitas, svi ti bendovi su sjajni u onome sto rade, ako tebi ne odgovara senzibilitet nereda, a odgovara pink flojd, kul, ali ja cu posle petnes minuta slusanja nereda moci da igram pedest basketa zaredom i da kucam sa dve ruke iza ledja preko trojice i sazvacem radijator bez problema jer necu znati sta cu od energije, a to je valjda nesto :D sa druge strane, pink flojd ima sasvim neki peti senzibilitet koji mi opet jako odgovara, ali ne u istom smislu, naravno.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2009, 17:09

da ne bude totalni offtopic, bolje da slusaju him, nego cecu, al mislim da se retko ko zadrzava predugo na tome...
e falim te boze:)
zadrzava se ako ne analizira ono sto slusa ili ako slusa muziku povrsno i bez ambicija da postane kul slusalac:) a, tanananaaaa - takve ljude sam u startu izbacio iz analize, jubilarni pedeseti put ponavljam:)

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jul 2009, 18:04

Nevezano samo za HIM, redovna pojava na forumima, gde se po prirodi sreću ljudi koji su daleko od prosečnog uzorka stanovništva, je da se poliva govnima nešto jer nije dovoljno do jaja, a da se hvali nešto drugo što kao jeste do jaja. Pri tome su obično rock bendovi koji su masovno popularni jako laka meta, osim ako nisu već dostigli status "neprikosnovenosti". Ali jedan deo mene se uvek čudi tome da se neko bavi raspravljanjem da je bend koji sluša 5% slušalačkog tela "komercijala" za klinke, u odnosu na neki drugi bend koji sluša 3,5% slušalačkog tela, a živi u zemlji gde sveukupno šaka ljudi sluša kvalitetnu muziku. To kao da se sad svi bavimo time kako na dalekom istoku prave sranja automobile, i kako su "spotski japanci" sranje kad se uporede sa pravim ferarijem. A svi vozimo jeftinjara kola.

To jest, kamo lepe sreće kad bi mi sad bili finska - i kamo sreće kad bi me na ulici ili u kafiću "maltretirali" sa Nightwish, Him, Linkin Park ili šta već. Mnogo bih voleo kad bi ta "nekvalitetna" muzika bila popularna. Ovako samo mogu da se čudim koliko zadovoljstvo neko može nalaziti u pljuvanju nekog X benda jer to nije "prava umetnost". A rock muzika je u celini sve sama gola umetnost, kad se pogleda istorijat popularnih bendova. U kontekstu stvarnosti - ja se obradujem kad bilo kakav tvrđi bend pravi uspeh, ma kakva bila njegova realna "umetnička vrednost". Mainstream mora da postoji, i sam po sebi, on uglavnom nikad nije visoko kvalitetan - ali je nužan. Pričati sad o tome kako neki bend koji je popularan nije toliko kvalitetan - je gubljenje vremena.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2009, 18:32

i sta si ti sad reko?:) mislim, gubljenje vremena je i sto ja pikam strit fajter vec pet dana ko kreten, pa ga opet pikam jer mi je do jaja...pusti nas retarde da lepo gubimo vreme, ja volim da gubim vreme i da se proseravam, eto, beat that :obrve:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Jul 2009, 18:42

Doolio wrote:mislim, gubljenje vremena je i sto ja pikam strit fajter vec pet dana ko kreten, pa ga opet pikam jer mi je do jaja..
ahhahahhaa, ja takodje :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jul 2009, 20:18

Doolio wrote:i sta si ti sad reko?:) mislim, gubljenje vremena je i sto ja pikam strit fajter vec pet dana ko kreten, pa ga opet pikam jer mi je do jaja...pusti nas retarde da lepo gubimo vreme, ja volim da gubim vreme i da se proseravam, eto, beat that :obrve:
Haha, pa ok, eto i ja gubim vreme time što sam napisao onaj post- dakle samog sebe poričem u startu :) :ziveli: Ali jedna stvar je da li samo pametujemo i gubimo vreme a druga stvar je što se na internet forumima tokom proteklih godina razvila tradicija pljuvanja i "hate speech"-a. Ljudi se sve više bave negativnim stvarima - umesto pozitivnim. To nije često pravi razgovor ili razmena mišljenja, nego polivanje govnima radi dokazivanja navodne lične posebnosti, kvalitetnog muzičkog ukusa i pameti. Ne kažem da nekome neki bend nije previše jednostavan ili "flat" da bi ga slušao, ali pošto lično ne osećam nikakvu potrebu da pregledam ceo forum i tražim teme o bendovima koji mi se ne dopadaju, da bih zatim pisao loše o njima, ne mogu ni sasvim razumeti taj poriv kod drugih. Ali ako napisati "Him je za infantilne devojčice" povećava IQ, evo možda je nakon toga što sam i ja to napisao i moj porastao, što svakako pozdravljam! :D Evo, možda sad nakon ovoga obiđem sve teme bendova koji mi se ne dopadaju pa svuda ostavim po jedan negativan post, to bi bilo od velike koristi svima!
Čak i o HIM-u i Nightwish, ima pametnijih stvari da se priča. Recimo, kad pomislim na ta dva benda, meni je prva asocijacija kako je naša zemlja kanal po mnogim pitanjima, i kako smo selo. Finska je shvatila da je muzika kvalitetan izvozni proizvod, i takvi bendovi, kao Him ili Rasmus su delom i plod velike podrške države i društva razvoju ovakve muzike, i njenom plasmanu. Jasno je ljudima da se "Javno mnjenje" "ukus prosečnog konzumenta" formiraju često namerno, i da u muzici ima para, a da je opet muzika reprezent države iz koje dolazi. Mogu da mislim kako bi reagovali u ministarstvu kulture kad bih otišao tamo sa idejom za projekat o finansiranju, pomaganju i plasmanu srpskih rock bendova u evropi i šire - verovatno bi me odmah uhapsili pa odveli na psihijatrijski pregled... Pa lupam onda to da za novu godinu sviraju Ana Stanić i Goranovi Trubači, u kontekstu ove priče... Na desetine situacija takve vrste nije problem ali je postojanje Him problem? Ja sam možda glupan kojem je prihvatljiva komerc muzika, ali nekako bih bio srećniji da je za iste te pare svirao Him ili neki takav bend. Trubače su mogli da nađu gde hoće, i za mnogo manje pare, pa nek sviraju posle HIM-a :XD: Hoću da kažem, toliko je mnogo okolnosti koji okružuju priču o tzv "komerc" bendovima da ne razumem negativnu priču, a i više me more neke druge stvari. Raspisah se, ali eto, hteo sam da pomenem još po nešto što me možda "tišti" :wink: Dakle ako već pljujem mene najviše interesuje moje dvorište, a za ove strance... To finci nek se bune ako hoće, zašto ih HIM predstavljaju pred svetom, a ne ne znam koji bend.

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 20:26

@Doolio

Ma ne mislim da su Goblini sranje, a ni Ritam Nereda (za Celte mislim da jesu i to tesko:). Ta moja izjava ima smisao u kontekstu cele price. Dobro, nije mozda najidealnije formulisana 8)

Inace, slazem se sa tobom potpuno, ako gledamo samo na tu skupinu ljudi o kojoj govoris :ziveli:

Dobar je Ritam Nereda za basket, al' Pro Pain jos bolji, na primer Make War Not Love ili Stand Tall..a za futbal je super Offspring..a za Generals C@C Zero Hour je najbolji Macihne Fuckin' Head :metal:

p.s. Kad sam pre par godina (mislim 8 ) bio na koncertu Ritma Nereda u skc-u, bio sam skamenjen pocetkom koncerta..Boban je izasao i rekao: "Dobro vece, BRACO!!!" I krenuo je riff od "AJDE"..evo sad se najezim kad se setim :metal:
Last edited by AllHopeIsGone on 08 Jul 2009, 20:44, edited 1 time in total.

Post Reply