Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
BluesBoy wrote:E ovako stvari stoje kod mene...![]()
Na moju srecu imam komsiju, covek ima oko 45 godina, i ima OPASNU kolekciju ploca, dok je bio mladji kada primi platu naruci plocu iz Engleske i covek celu platu da za plocu, zivi za dobru muziku.... Jednom u mesec, dva ja odem kod njega tu sedne nas 5-6 i slusaju se ploce, krece se sa nekim rockom Creem, Purple, Zeppelin,Pink Floyd ( e da samo vidite njihove omote aaaaaaaaaaaaaaaa) itd... Pa se polako prelazi na Rory Gallaghera, Almane, Clapton, BB King... I na kraju se slusa Smak i Leb i Sol... pije se veoooomaaaa dobra rakija i to traje do zore....
Osecaj je mnogo dobar, zvuke je definitivno bolji od MP3 formata... Ma to treba doziveti!
mana, jasna psiholoska stavka:) izobilje radja dosadu i povrsnost, nema tu sta previse da se pametuje, to ce vam reci i pametniji ljudi od mene i vas:) setimo se dekadencije u rimskim vilama...Derrick wrote:MP3 i internet, uopšte, je, generalno, devalvirao vrednost (između ostalog) muzike i filmova, jer ranije je bilo daleko teže nabaviti album/kompilaciju/film/podatak, pa je i samim tim vrednost tako nečega bila veća.
Zamislite ranije koji je bio "trip" kada, naprimer, ukapirate da film Terminator 2 postoji u više verzija, od kojih je ona ultimate edition duža od bioskopske verzije za nekih 25 minuta, jer sadrži sve scene originalno snimljene. E sada, vi to čujete od nekoga, pa mu prvo ne verujete, pa onda počnete da se raspitujete i da tražite. Pa onda ide ono "e, znam ja jednog koji može da te poveže sa nekim, da ti to presnimi na video kasetu...blablabla...."...mislim, shvatate poentu. A danas - pirate bay -> search i u najvećem broju slučajeva ćete naći šta tražite, te vas od zadovoljenja vaše radoznalosti deli svega nekih par sati, u zavisnosti od veličine fajla i/ili internet konekcije. Pritom se fizički niste mrdnuli iz vaše stolice!
Vrednost informacija (u najširem smislu podrazumevano) je danas daleko niža nego li pre samo 10-15 godina. Da li je ovolika dostupnost, praktično, svega prednost ili mana vremena u kojem živimo, videće se kroz par decenija...
to se zove emocionalno uslovljavanje i nema neke veze sa temomluka000 wrote:original audio disk jednostavno ima dusupurple i queen sam prvi put slusao na takvim diskovima, i dan danas mi je nekako drugacije kad pustim best of Deep Purple koji je moj cale narucivao pre 20 godina da mu iz Londona donose
Ja vervatno ne bih imao taj osecaj, jer sam ploce vidjao uglavnom vidjao kad ih je cale iznosio u podrum, jeste super ali nesto nemam taj filing kad slusam muziku sa ploce.....BluesBoy wrote:E ovako stvari stoje kod mene...![]()
Na moju srecu imam komsiju, covek ima oko 45 godina, i ima OPASNU kolekciju ploca, dok je bio mladji kada primi platu naruci plocu iz Engleske i covek celu platu da za plocu, zivi za dobru muziku.... Jednom u mesec, dva ja odem kod njega tu sedne nas 5-6 i slusaju se ploce, krece se sa nekim rockom Creem, Purple, Zeppelin,Pink Floyd ( e da samo vidite njihove omote aaaaaaaaaaaaaaaa) itd... Pa se polako prelazi na Rory Gallaghera, Almane, Clapton, BB King... I na kraju se slusa Smak i Leb i Sol... pije se veoooomaaaa dobra rakija i to traje do zore....
Osecaj je mnogo dobar, zvuke je definitivno bolji od MP3 formata... Ma to treba doziveti!
BluesBoy wrote:Izgleda da nisi bas najbolje razumeo, nije samo stvar u ploci, iako je zvuk primetno kvalitetniji od Mp3 formata, nego ceo taj osecaj nema drndanja ova pesma pa ona, pa da vidis ovo na youtube, pa ovo, nego se pusti Pink Floyd-Animals npr i slusa se ceo album... itd....
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest