Trace Elliot AH200 ili SWR studio 220

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

malisha
MF veteran

Re: Trace Elliot AH200 ili SWR studio 220

Post by malisha » 19 Jul 2009, 01:38

Ja posedujem AH200. Nisam probao ovaj SWR, tako da za njega ne mogu nista da pricam... Ja stajem na stranu trejsa, ali samo zato sto ga imam, pa znam kako radi. AH200 ima jako fin preamp, sa velikom mogucnoscu farbanja zvuka, mada ja sa mojom Yamahom BB ne farbam zvuk toliko, vec EQ drzim skoro pa flat. E, sad, tu postoji jedno PRESHAPE dugmence koje ja stisnem, i voila, instant seks. Tranzistorac matori, sto si rekao, kao tenk... Za trejs generalno vazi da zvuci do jaja, ali da dosta farba... Mozda bi morao da se slozim sa time... Mada se to moze izbeci donekle. Ima jako razumljive komande, i ne treba ti mnogo cackanja da dobijes zvuk koji zelis. Meni ovaj EQ na SWRu, izgleda malo komplikovano (mada realno, tvoje je pojacalo, tako ako ga kupis, namestis zvuk i samo malo tweekujes prema sobi, i cao...).Ostavio sam review ovde na forumu - http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =45&t=5995. Trejs AH200 ima neverovatno cist zvuk. Kada sam ga prvi put odneo na probu, svi su mi posle probe (ima nas 6 u bendu) rekli kako su me prvi put culi jasno, a nevidjeno smo bolje zvucali.

Sto se tice SWRa... Ima lampicu u predpojacanju, tako da to moze da bude uberkul, mada ga ne bi kupovao samo zbog toga. Takodje primecujem da Studio 220 ima limiter, sto je jako dobro i korisno. Ja recimo vise volim solid state (znam, svetogrdje!), mada sam do sada probao samo 2 lampasa. Npr, meni se vise svideo ovaj AH200 od Ampega SVT-a, od 100w lampe... Iako je imao fin zvuk, bio je dosta neobuzdan, i prljav na momente (matore lampe)...

Sve zavisi sta hoces. Trejs je uber cist. Za njega to garantujem. Najbolje ako mozes da probash... Vredi pogledati.

moma 61

Post by moma 61 » 20 Jul 2009, 17:58

moma 61 wrote:OVO IZA STENLEY-A JE SUPER REDHEAD OD 350 W. POZNAJEM GA PO GRILLU NA ZVUCNICIMA. TO JE VEC HIBRID, NEMA DUSU KAO ONAJ OD 240 W. POTPUNO ISTO IZGLEDA ... LEGENDA. JA GA OD MILOSTE ZOVEM LITTLE KILLER. :metal:
:arrow: Sad odoh da vidim i cujem Mark bas, kupio ga jedan moj drugar. Ima 2x6 incha zvucnike,pa me zivo interesuje kako to zvuci. Javljam se sa izvestajem.

moma 61

Post by moma 61 » 21 Jul 2009, 00:39

Ljudi, malopre sam ishao da vidim i cujem MINIMARK bass pojachalo, mali kombo sa 2x6+piezo. To radi, pardon, UBIJA!!!!!! Jos ne mogu da verujem da su ZABARI napravili tako nesto.. Ali sta ces,jbg,to je valjda ta nova tehnologija.. Radi kristalno cisto, a ovo Bracino, Mark II mogu tek misliti. Tesko je samo 9 kg. Bas sam se odusevio. Sve pohvale, mada mu je cena jaka, ali za te pare MNOGO MUZIKE!!!!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Jul 2009, 14:27

LM II je citavih 2,9 kg tesko :)

Verujem da taj malisan isto obavlja funkciju jako lepo...

Cope

Post by Cope » 21 Jul 2009, 15:27

moma 61 wrote: Jos ne mogu da verujem da su ZABARI napravili tako nesto.. !

Care, Žabar po imenu Antonio Stradivari je pravio violine krajem 1600 godine prošloga milenijuma koje sviraju tek tako 8) , a u vreme kad Kinezi lete u svemir ne vidim razlog zašto jedan Žabarski tranzistorac ne bi radio do jaja :D :D :D
Ja sam ga probao, nisam nešto "zabezeknut", ali priznajem da zaista lepo radi...

Post Reply