A kad smo kod zdravog zivota, kako duhovnog-tako svetovnog, sreca nasha pa se ni jedan metalac ne drogira, niti ne propagira antihristichne parole... niko se alkoholishe ili seche vene!!!
BASh im hvala na tome...

Nyarlathotep je napisao:"izmedju "shabana" i nekih metalaca je veoma tanka linija"
Blackbolt wrote:Pa stani, Bluesko, zar to nije tachno????
A kad smo kod zdravog zivota, kako duhovnog-tako svetovnog, sreca nasha pa se ni jedan metalac ne drogira, niti ne propagira antihristichne parole... niko se alkoholishe ili seche vene!!!
BASh im hvala na tome...
teodorica wrote:Mislim da je nas narod dosta kvarljiva roba.jednostavno smo podlozni losim uticajima mnogo vise nego dobrim i zato nepovratno propadamo u svakom aspektu,a taj vid autodestrukcije se mnogo oseti i u tekstovima narodnjkaka.Da ih nema izmislili bi ih kad tad.Kao narod nas vode emocije pa su se pojavili ljudi koji ce to dobro da naplate-nisu oni krivi
Tom Waits? Nick Cave? The Pogues?Historik wrote: Danas su Toma Zdravkovic i Haris Dzinovic neka vrsta evergrina, kao nisu oni seljaci i slicno. A obojca su notorni alkoholicari, 90% pesma im je o kafanama i preljubi, kako je sve to muzicki upakovano uopste nije vazno-bili bi mi podjednako gadni i da im je Mocart komponovao muziku. Oni promovisu taj nezdravi nacin zivota i do krajnjih granica potpaljuju najprimitivnije porive koji ovaj nas, uglavnom neemancipovani narod, ima i svakodnevno upraznjava.
Koji pozitivan kontekst? Uglavnom su tekstovi (kada se tiču alkohola) o tome kako su se razvalili, tuga zbog neuzvraćene ljubavi, vo no. Uostalom, i Bitlsi su pisali o tome kako jedu eside, pa onda vide Lusi na nebu sa dijamantima i slično, i promovisali su svog oficijelnog dilera, nazvavši jednu od pesama po njemu.Historik wrote:Izgleda da sam delimicno pogresno protumacen...Nije problem kod narodnjaka sto su skloni alkoholu, i mojih top 10 omiljenih rock muzicara je to isto (Page, Cocker, Gallagher, Waits, Morrison, ma ima ih 100). Problem je sto oni to promovisu, njihovi tekstovi to stavljaju u neki pozitivan kontekst.
Nisam primetio da Tozovac, Toma, Zvonko ili Cune pevaju o tome. Ako misliš na ove nove, to je nešto drugo. Kao Radiohead i MuseHistorik wrote:Isto kao i sponzorisanje i druge vrste moralnih sunovrata kod zenskih izvodjaca...Pa koliko samo ima pesama o Mercedesima, BMW-ima, dzipovima, jahtama, kucama, pizdama materinama
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest