Pomoc oko kupovine pojacala.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RaZoR

Pomoc oko kupovine pojacala.

Post by RaZoR » 18 Sep 2007, 23:56

Ja , vec kako dosta od vas zna planiram da po prvi put predjem na el.gitaru , pa me interesuje i neko pojacalo , kucno takoreci , znaci ne neko jako , mada jedna stvar mi pravi dilemu , ja imam pojacalo za zvucnike , tj. nekakav stub zvucni , ali sad neznam , video sam na sky music i na mitros music-u gitarske procesore , kao neki efekti , u pocetku nisam znao za sta sluzi taj procesor , ali mislim da sam otprilike shvatio sta bi to trebalo da bude, pa mi treba strucna pomoc svih vas , a pitanje je:Da li u taj moj stub moze da se ukljuci taj procesor sa efektima za el. gitaru , i da li bi to radilo , znaci da mi ne treba distorzija pojacala gitarskog , tj. da bi to mogao da radim sa tim procesorom , i da li mozda pedala za distorziju moze da mi pomogne u tom smislu (da se ukljuci u taj stub)pa sad, jer tako bi mozda jeftinije prosao , i plus bi umesto malog pojacala od petnestak w imao bi pojacalo od 50-60 , pa ljudi POMAZITE , kazite mi koja pojacala su dobra kucna, koje su cene , i sve vec to sto sam pitao . HWALA :D

XtrmntR

Post by XtrmntR » 20 Sep 2007, 00:47

Trebalo bi da moze, naravno uz odgovarajuce kablove. Verovatno bi te zadovoljilo u pochetku, mozda i duze, ne znam o kom stubu i kojeg kvaliteta se radi, ali opet gitarsko pojachalo je gitarsko. :)

Shto se tiche efekata, moj savet uzmi neki procesor, daleko jeftinije bi te ispalo i skratio bi sebi muke oko izbora pedala. Naravno, sada bi neki profesionalci rekli kako su pedale bog i batina, ali tehnologija napreduje tako da stvarinisu kao shto su bile pre. Ako gitarista iz Kraljevskog Apartmana koristi procesor, sad bih ja trebao izmishljati toplu vodu? :) I da, shta god kupovao, nemoj ZOOM.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 20 Sep 2007, 03:59

Nikako ne treba podcenjivati procesore i isti su upravo sve češći izbor profesionalaca (naročito oni iz ergele T.C. Electronica ili Line 6-a).

RaZoR

Post by RaZoR » 20 Sep 2007, 23:07

Hvala na pomoci , probacu.

blaze

Post by blaze » 01 Oct 2007, 22:34

Na stubu ćeš verovatno imati zadovoljavajući zvuk, jer sam ja povaezao na neko staro Ei-Niš pojačalo sa drugom i uspelo je da nadjača bubnjeve.

Post Reply