Normalni narodnjaci?!

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Blackbolt

Re: Normalni narodnjaci?!

Post by Blackbolt » 30 Jul 2009, 11:11

http://www.youtube.com/watch?v=bKq-zyl6jSw
Normalno veselje Ne moze da prodje bez ove pesme... (sad ja ne znam smem li da kachim ovakav link, ali ako ne smem, izvinjavam se)...
Historik je veoma verno opisao turbo folk/dizel muziku... i ja se U POTPUNOSTI slazem sa njim... samo shto mi se chini da sam se ja od toga ogradio??? Kada je Shemsa pevala o sponzorisanju? Halid ??? te stare pesme su uglavnom o tome kako je neka riba nekog ostavila i sad taj neko pati, ili je srecan, ili bla bla ... mislim da morate malo vishe biti upuceni u materuju,ukoliko sa ovolikim ubedjenjem vodite ovakve razgovore ...
Nemam ja nishta protiv ikoga ovde... chak mi je i veoma drago shto vodim ovakav razgovor :) ...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Jul 2009, 11:30

Blackbolt wrote:Normalno veselje Ne moze da prodje bez ove pesme...
E vidiš, uopšte ne moram da gledam ovaj klip. Šta god da se krije iza tog linka, koja god da je pesma u pitanju, taman i da je neka moja omiljena pesma u pitanju, potpuno je besmisleno tvrditi da normalno veselje ne može bez neke određene pesme. To je, ne zameri na iskrenosti, jedna od besmislenijih stvari koje sam ovde na forumu pročitao, a veruj mi, konkurencija je jaka. Samo te prizemne muzičke tvorevine i imaju to "hipnotičko" dejstvo - da čoveku srozanih kriterijuma budu kao impuls za određeno ponašanje. Pa se smeje, ili igra, ili plače, ili lomi inventar, ili tera muzikante da se kešaju na granu da sviraju naglavačke. I opet bez kritičkog osvrta...

Niko ne tvrdi da samo novokomponovana ekipa ima glupe i prizemne tekstove. Ipak, ono što mogu da potpišem, jeste da novokomponovani imaju zavidno visoku koncentraciju glupih i prizemnih tekstova, i čvrsto sam ubeđen da su svesno pisani da budu glupi i prizemni. Nazovite me paranoikom, ali i to je jedan od vidova kontrole mase, da malom čoveku ne daš mogućnost da izađe iz lavirinta glupih i prizemnih tekstova, gde imaš samo surogate emocija, gde je sve fabrikovano i lažno.

bokicasa

Post by bokicasa » 30 Jul 2009, 11:33

jbg...mozete vi da pricate sta hocete,ja ipak volim tomu,iako volim i metallicu i mejdene i svasta jos...

Blackbolt

Post by Blackbolt » 30 Jul 2009, 11:46

Kristijan wrote:Niko ne tvrdi da samo novokomponovana ekipa ima glupe i prizemne tekstove. Ipak, ono što mogu da potpišem, jeste da novokomponovani imaju zavidno visoku koncentraciju glupih i prizemnih tekstova, i čvrsto sam ubeđen da su svesno pisani da budu glupi i prizemni. Nazovite me paranoikom, ali i to je jedan od vidova kontrole mase, da malom čoveku ne daš mogućnost da izađe iz lavirinta glupih i prizemnih tekstova, gde imaš samo surogate emocija, gde je sve fabrikovano i lažno.
Slazem se...
Klinci slushaju to, pa mora da im se spusti na njihov nivo...

A za ono gore... no comment... mislim, ko je pominjao teranje muzike da vise naglavachke, ili sl. Pa ne mozesh ti da kazesh "JA SAM U PRAVU, VASHI ARGUMENTI ME NE INTERESUJU"... tj mozesh, ipak je ovo slobodan svet, i svako ima pravo da radi shta hoce... ... izvini bratac, U pravu si... ... ...
A ja sam pogreshio kada sam napisao "normlano veselje" tamo je trebalo da stoji "Obichno veselje!" sry again...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Jul 2009, 12:11

Blackbolt wrote:Klinci slushaju to, pa mora da im se spusti na njihov nivo...
Tekstovi za klince su "Miš je dobio grip" i "Ivin voz", a tekstovi novokomponovanih su ipak vređanje ljudske inteligencije. I lepo bi bilo da samo klinci to slušaju, pa da se nadaš da će da prerastu to, ali na žalost nije tako.

Argumenti nisu aksiomi, i nisam u obavezi da poštujem tvoje argumente ako mi ne deluju ubedljivo. Kao što ni ti nisi u obavezi da moje argumente prihvataš zdravo za gotovo.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 30 Jul 2009, 12:19

Kristijan wrote:
Blackbolt wrote:Klinci slushaju to, pa mora da im se spusti na njihov nivo...
Tekstovi za klince su "Miš je dobio grip" i "Ivin voz", a tekstovi novokomponovanih su ipak vređanje ljudske inteligencije. I lepo bi bilo da samo klinci to slušaju, pa da se nadaš da će da prerastu to, ali na žalost nije tako.

Argumenti nisu aksiomi, i nisam u obavezi da poštujem tvoje argumente ako mi ne deluju ubedljivo. Kao što ni ti nisi u obavezi da moje argumente prihvataš zdravo za gotovo.
smart ass... :P :P

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Jul 2009, 12:45

Respect za ovo objasnjenje. Da se nadovezem, posto sam kao istoricar naucno pratio odredjene pojave u drustvu:
Nema, ako (i) nauka tako kaze, sta mi imamo tu da raspravljamo...

Stanko

Post by Stanko » 30 Jul 2009, 12:53

Ne volem narodnjake u bilo kom obliku, starom pakovanju ili novokomponovanom... I nikada i necu... :D
Ali da se nadovezem ko se vise pije/drogira, jednoom muzickom cestitkom :D :D :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VQ30uEdQVeQ[/youtube]

ness

Post by ness » 30 Jul 2009, 14:10

sinisake wrote:
Respect za ovo objasnjenje. Da se nadovezem, posto sam kao istoricar naucno pratio odredjene pojave u drustvu:
Nema, ako (i) nauka tako kaze, sta mi imamo tu da raspravljamo...
:rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :ziveli:

Blackbolt

Post by Blackbolt » 30 Jul 2009, 14:16

Kristijan wrote:Tekstovi za klince su "Miš je dobio grip" i "Ivin voz", a tekstovi novokomponovanih su ipak vređanje ljudske inteligencije. I lepo bi bilo da samo klinci to slušaju, pa da se nadaš da će da prerastu to, ali na žalost nije tako.
Ja mislim da svako zna na shta sam mislio kada sam rekao KLINCE... tako da necu da komentarishem ni ovo :) ...

A i josh jedna stvar, mislim da ni Ti, ni vas milion koji ne volite Naordnjake, ne mozete da vodite raspravu sa mnom ili sa bilo kim drugim (ko voli Narodnjake) o tome kako su narodnjaci sranje... Mislim shto ne ode neko od vas metalaca na neki narodnjachki forum i kaze METAL JE EXTRA... shta ce da se desi??? (ode grobar na Sever i vikne JA NAVIJAM ZA PARTIZAN)... shto bi neko rekao SHOW... :)

Kole man

Post by Kole man » 30 Jul 2009, 14:58

Ljudi ne mozete da ga virtuelno prebijete tako da predlasem da zavrsite raspravu sa tim da svako ima svoje misljenje posto sad vec nema smisla raspravljati se kad ste ustanovili da vam se razlikuju misljenja poprilicno :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Jul 2009, 15:01

Tacno. Narodnjaci nisu normalni i ..

Kole man

Post by Kole man » 30 Jul 2009, 15:02

nisu ni metalci :lol:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 30 Jul 2009, 15:11

Evo ja ću da pokušam da objasnim "prostim jezikom" zašto mi se ne sviđa narodna, odnosno "narodna", muzika:

Takva muzika, odnosno te melodije, taj i takav niz tonova, stil pevanja, ritam(...), kod mene ne izaziva (i čisto sumnjam da će ikada izazivati) bilo kakvu pozitivnu reakciju - da me digne na noge, da padnem u sevdah, da me asocira na...nešto...bilo šta što budi onaj specifični "topao" osećaj u meni kao kada slušam muziku koju pretežno slušam (a za potrebe ove diskusije nije ni važno koja je muzika u pitanju).

Dakle, na "veseljima" koje ja organizujem i gde ću se ja pitati nešto, narodne muzike (i uopšte njenih derivata) neće biti. Ma, ni na venčanju, ni kada mi se budu rađala deca, ni kada me unaprede na poslu... NIKADA ! ! !

Jednostavno, ono što sam ja (dakle, sve ono što me sačinjava - karakter, narav, obrazovanje, ukusi...) ne mogu NIKAKO da povežem sa melodijama i/ili tekstovima narodne muzike. Apsolutno ne osećam bilo šta kada čujem Cuneta, Lepu, Zvonka, Šabana, Miroslava........i sve ostale. Jedino što narodna muzika može je da me iznervira kada me njome obasipaju u velikim količinama.

Eto, prosto i jednostavno. :ziveli:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 30 Jul 2009, 15:28

Ma niko ovde nije normalan. Oko cega se vi raspravljate....

Post Reply