Serije Fendera koje treba zaobići?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
jcm 800

Re: Serije Fendera koje treba zaobići?

Post by jcm 800 » 08 Aug 2009, 13:53

Rocket Roll wrote:
Zašto si, na primer, izostavio da je Gibsonov Standard "izbušen" da bi se smanjili troškovi -
:rlol: :rlol: :rlol:
E, uljepsao si mi dan. Odavno nista smjesnije nisam cuo. Ups!
Pa ti se mozda nisi zezao. Mosta stvarno tako mislis? :oops: :oops: :oops:

Eh, a ja se uvijek pitao zasto je ES-335 supalj.

Pa naravno, nema to veze sa rezonancom...to je da bi se smanjili troskovi...
:krstise: :krstise: :krstise:

Ne znam samo zasto Epiphone (ili Apolo ili Stag, ili bilo ko sa low enda) svoje LP modele ne pravi sve suplje sa rezonantom komorom...Tako bi dodatno smanjili troskove. :hide: :hide: :hide:

Mislim da je ovo tacka na kojoj ja odustajem od dalje polemike. Degutantno je brate, lupash nevidjeno... ali nevidjeno.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Aug 2009, 13:58

jcm 800 wrote: Pa naravno, nema to veze sa rezonancom...to je da bi se smanjili troskovi...
:!: Ako nisi znao, jedno je 335, a drugo je Les Paul :!:

Evo koliko košta neizbušen Standard: http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=517985

Tek od te VOS serije Gibson nudi nešto "ozbiljnije", u rangu sa Tokaijima.

I prema tome bi taj "sir od piljevine" trebalo da bude bolji & skuplji za izradu - pa zato i košta duplo manje?

Ko hoće low-grade sendvič, bolje da kupi Epifonov Studio... a ovo je bruka & sramota...

Sava

Re: Serije fendera koje treba zaobici???

Post by Sava » 08 Aug 2009, 14:00

dweezil wrote:
Sava wrote:[Naravno, ali ne znam gde da ih probam. Ako ti imaš Japanca rado ću doći da ga probam (Japanku mnogo rađe :D!).
a lepo je kad covek ima svoj stav, sem ako nije i to cuo od Dude Bezuhe. :) Savo imas li ti uopste svoj stav?
Baš nisam razumeo šta je pisac želeo da kaže, ali ni malo!? I kakve veze ima Duda sa ovim? Da li ti je palo na pamet da on može ovo da pročita pa svašta da pomisli? Kada umešaš u tekst nekog trećeg, posebno poznatog pre nego se latiš tastaure prvo tri puta razmisli o tome. Uzgred, nikada sa Dudom nisam razgovarao o japanskim Fenderima, još manje o Japankama. On i ne zna da je trenutno kod mene takva gitara.

I naravno da imam svoj stav, ja nisam pandur :D!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Aug 2009, 14:02

jcm 800 wrote:Pa naravno, nema to veze sa rezonancom...to je da bi se smanjili troskovi...
Pa jes, prodaju ti pricu o rezonanci kako bi mogli da laminiraju do mile volje. Zna se sta je les paul. Komad mahagonija sa javorom na vrhu, hvala dovidjenja

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Aug 2009, 15:48

@ JCM brate koliko ti imas opreme sad videh na profilu ................ ocu i ja :cry: :cry: :cry: .......... jel to spisak artikala neke radnje ........ :D :D :D :D

Makinov

Post by Makinov » 08 Aug 2009, 16:02

ognjen93 wrote:@ JCM brate koliko ti imas opreme sad videh na profilu ................ ocu i ja :cry: :cry: :cry: .......... jel to spisak artikala neke radnje ........ :D :D :D :D
Tebe treba banovati!

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Aug 2009, 16:05

Makinov wrote:
ognjen93 wrote:@ JCM brate koliko ti imas opreme sad videh na profilu ................ ocu i ja :cry: :cry: :cry: .......... jel to spisak artikala neke radnje ........ :D :D :D :D
Tebe treba banovati!

sto bas mene jbt .... ja se malo nasalim i odma kao smrtni greh malo offa ko da niko drugi neije ni jedan off napisao

dweezil

Post by dweezil » 08 Aug 2009, 16:31

Evo za sve clanove foruma koji nisu pratili temu od pocetka, angazovanjem velikih strucnjaka sa naseg foruma koji su odvojili malo vremena za vas doslo se do sledecih saznanja:

saznanje broj 1-Tokaji Les Paulovi su bolji od Gibson jer nemaju chambered body

i

saznanje broj 2-Japanski Fenderi su loshi jer Sava ima jedan (dodushe sa Floyd Rose-om) i ne dopada mu se ni elektronika ni kako radi, (p.s. ako niste primetili ovom coveku se i inace retko sta dopada ) :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 08 Aug 2009, 16:40

treba zaobici ruzne 7ender-e

Sava

Post by Sava » 08 Aug 2009, 17:05

dweezil wrote: saznanje broj 2-Japanski Fenderi su loshi jer Sava ima jedan (dodushe sa Floyd Rose-om) i ne dopada mu se ni elektronika ni kako radi, (p.s. ako niste primetili ovom coveku se i inace retko sta dopada ) :)
Ja ne znam kakav ti problem imaš jer se ne poznajemo, ali postaješ neprijatno i nepotrebno bezobrazan prema meni i mojim prijateljima pa u tom smislu i izvrćeš moje reči. Zbog onih čitalaca koji površno pregledaju postove ponoviću ono što sam napisao samo par postova iznad: "U kući mi je japanski fender E serije iz neke 85. g. i ne sviđa mi se, nema nikakvu osobenost. Zaobićiću ga!" i nešto niže "To je prvi japanski Fender koji sam uopšte probao, a generalno sam čuo za njih da su dobre gitare". Prema tome napisao sam da ću zaobići dotični komad i da je prvi koji sam probao što znači da nemam iskustva sa njima i u tom smislu sam pitao ostale korisnike kakvo imaju iskustvo sa Japancima. I za tvoju informaciju nemam japanski Fender već amrički. Prema tome napisao sam tekst koji razumeju i mala deca, a samo ti nisi razumeo, a zašto je tako to samo ti znaš.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Aug 2009, 17:11

Pocinjem da se nosim mislju da se sve ovakve teme zakljucaju barem na prvi znak neke rasprave... ako ne i pre!!!
dakle tema JE, "Serije FENDERA koje treba zaobići... A mi dodjosmo do Tokai, Gipsona, 355, Dude, japanki... cak su se neki drznuli i da budu wanabe moderatori...

Mislim, ljudi,... ako ne mozete barem da se drzite teme.. onda nek' ide sve u Persun...

Rekoh nije samo ova tema ovakva, ima ih dosta na forumu... a lepo vam je omogucen chat da se ispricate do mile volje... ali vi jednostavno volite da offtopicarite... pa barem da su off topici zabavni i imaju humor.. a moram da kazem. nisu...

Dakle.. vratite se temi, ili cu da zakljucam "temu".. daaaajte bre!!! Uozbiljite se....

oh da, ne upirem prstom ni u koga, samo.. previse je off topica. btw za svadju je uvek potrebno najmanje dvoje... tako da "oboje su krivi"!!!

bokicasa

Post by bokicasa » 08 Aug 2009, 17:22

zasto uvek kad se otvori polemika i malo zusca rasprava pretite zakljucavanjem teme..

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Aug 2009, 17:23

Ma zakljucavaj, Dejane, jos cemo do kraja doci do toga da je Squier Bullet nepravedno i neosnovano potcenjena gitara, i da se uz minimalna ulaganja na njoj moze dobiti bolji instrument od MIA strata...
A o fuserskom Gibsonu i da ne govorimo. :D

bokicasa

Post by bokicasa » 08 Aug 2009, 17:24

banuj sinisu...ima suprotno misljenje.. :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Aug 2009, 17:25

Rasprava.. ok, forumi za to sluze, za razmenu informacija...

Ali u temi za FENDER se rasplamsava polemika i rasprava o necem trecem, petnaestom i bog zna cemu.. sto nema veze sa temom!!!.. pa jel da brisemo off topice ili da zakljucamo temu? a brisati off... ponekad nema svrhe..

Post Reply