Opet neka pomoc
Moderator: Critical
Opet neka pomoc
Pa trazio sam akorde gde ima da se nauci i nesto mi nije islo bas najbolje,pa el ima neko da mi pokaze odakle bi to mogao da naucim.I jos jedna sitnica:
C
Ovo je prica koju vrlo rado pricam
To je prica o Bozi zvanom Pub
Jedni ga hvale, drugi zale, treci kazu, e moj brale
G
Taj je bio kvaran kao supalj zub.
F C
Odavde, pa sve do Peste i do Srema na jug
F C
Jos prica bajke o njemu mutni kockarski krug
F C
I kazu, taj u zivotu nije igr'o na dug
G C
I svi se slazu kako danas nema takvih kao Boza Pub.
Ovo zeleno,to su akordi el da?
C
Ovo je prica koju vrlo rado pricam
To je prica o Bozi zvanom Pub
Jedni ga hvale, drugi zale, treci kazu, e moj brale
G
Taj je bio kvaran kao supalj zub.
F C
Odavde, pa sve do Peste i do Srema na jug
F C
Jos prica bajke o njemu mutni kockarski krug
F C
I kazu, taj u zivotu nije igr'o na dug
G C
I svi se slazu kako danas nema takvih kao Boza Pub.
Ovo zeleno,to su akordi el da?
Re: Opet neka pomoc
Tako jeDarkyZmaj wrote:Ovo zeleno,to su akordi el da?

a el ima neka tema odakle mogu da se nauce akordi?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
brate, jesi ti corav? ili si ti sta si ti............
Zapravo nisam corav,sto se moze zakljuciti iz cinjenice da sam uspeo da posaljem poruku ovde.Uz to sam muzicki neobrazovan,tako da nemam pojma cemu to sluzi.Kako stoje stvari ni ti ne znas odgovor na moje pitanje
.El moze neko da mi dakle pomogne?

e,da mislim da sam skontao,tj nije bas ni bilo tesko,moguce je samo da sam prosli put to propustio prilikom citanja. Gurnes s jedne strane guitar kabl s druge strane zvucnike i eto ga " pojacalo"?
I jos bitnije koliko ovo cudo moze da kosta???[i el ima jos neke specijalne odlike itd?]
I jos bitnije koliko ovo cudo moze da kosta???[i el ima jos neke specijalne odlike itd?]
Uhhh, ovo je procesor tj. uredjaj u kome je digitalno "skupljeno" mnostvo efekata i koji sluzi da sviraci ofarbaju svoj zvuk raznim efektima tipa, reverb, delay, distorzija, flanger.. etc, etc..
Cene procesora se krecu u rasponu od 50-tak evra do 1500 evra (da, hiljadu i petsto!),
Pojednostavljeno, 30-40tak pedala je smesteno u ovu jednu kutijicu.. Naravno ne treba da ti pominjem i ponavljam da cena odredjuje i kvalitet, mada se cesto zna reci da ni najskuplji procesori ne mogu da ti daju zvuk koji ti daje jedan laNpas (Lampas = pojacalo sa lampama), ali neki su blizu, a neki miles away..
E sad.. decko te pitao o tvom vidu zato sto je inace ovo slika procesora za BASS... zato je malo "ironican"
a slike i specifikacije za neke druge procesore imas po forumu, potrazi malo..
BTW.. molim te za svako posebno pitanje otvaraj posebnu temu.. nije problem.. ne mora svaki clan da ima "svoju temu" i da u njoj pise sve sto ga interesuje.. ima i posebne podforumske teme... tipa gitara, klavit, procesori, teorija muzike... takooo daaa
otvaraj slobodno!
Cene procesora se krecu u rasponu od 50-tak evra do 1500 evra (da, hiljadu i petsto!),
Pojednostavljeno, 30-40tak pedala je smesteno u ovu jednu kutijicu.. Naravno ne treba da ti pominjem i ponavljam da cena odredjuje i kvalitet, mada se cesto zna reci da ni najskuplji procesori ne mogu da ti daju zvuk koji ti daje jedan laNpas (Lampas = pojacalo sa lampama), ali neki su blizu, a neki miles away..
E sad.. decko te pitao o tvom vidu zato sto je inace ovo slika procesora za BASS... zato je malo "ironican"

BTW.. molim te za svako posebno pitanje otvaraj posebnu temu.. nije problem.. ne mora svaki clan da ima "svoju temu" i da u njoj pise sve sto ga interesuje.. ima i posebne podforumske teme... tipa gitara, klavit, procesori, teorija muzike... takooo daaa

Last edited by cccira on 18 Aug 2009, 20:49, edited 1 time in total.
a,u vezi tema ja sam bio moderator na jednom bivsem sajtu koji je imao vise od milion korisnika pa sam tamo navikao da sve u istu temu trpam,tj da premestam porukice itd
.
A moze li ovo da posluzi kao pojacalo?

A moze li ovo da posluzi kao pojacalo?