Problem velikog krcanja u Guitar Rig-u

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
igorpan
MF veteran

Problem velikog krcanja u Guitar Rig-u

Post by igorpan » 19 Aug 2009, 14:15

E,ovako ljudi,ja se u ovo nista ne razumem :roll:
Ja stavljam kabel iz gitare direktno u komp,i u Guitar Rig-u,posebno kad ukljucim Distorziju i one metal fazone krci nenormalno,glasnije od zvuka gitare kad pocnem da sviram. Generalno je zvuk i na cleanu mnoooooooooogo drugaciji i izobliceniji nego kad je ubacim u pojacalo. Jedan lik mi je rekao da pazarim
Image
i da ce mi to srediti probleme sa time. Da li mislite da ce to stvarno srediti krcanje (kako da ga nazovem vec :D ) ?

ness

Re: Problem velikog krcanja u Guitar Rig-u

Post by ness » 19 Aug 2009, 17:21

Da li si na line in ukljucio "mute" ? Imash i "potenciometar" pod nazivom "threshhold" koji smanjuje sumove i krcanje,nalazi se na input segmentu guitar riga(kad podignes program).Ja guitar rig koristim bez ikakvih pomagala,direkt u line in,i nemam nikakvih sumova i smetnji.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Aug 2009, 17:25

Asio4all drajveri.
http://www.asio4all.com/

audio and MIDI settings -> Driver ASIO, device - ASIO 4 ALL, sredis malo podesavanja da izbegnes krcanja i preterana kasnjenja i to bi trebalo da bude to.

Ovaj behringer preamp ti nece pomoci u ovom slucaju. :)

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 19 Aug 2009, 18:36

ness wrote:Da li si na line in ukljucio "mute" ? Imash i "potenciometar" pod nazivom "threshhold" koji smanjuje sumove i krcanje,nalazi se na input segmentu guitar riga(kad podignes program).Ja guitar rig koristim bez ikakvih pomagala,direkt u line in,i nemam nikakvih sumova i smetnji.
Da,ali ja da bih uklonio krcanje moram da threshhold odvrnem skoro do kraja. Onda vise nemam nikakav sustain.

sinisake wrote:Asio4all drajveri.
http://www.asio4all.com/

audio and MIDI settings -> Driver ASIO, device - ASIO 4 ALL, sredis malo podesavanja da izbegnes krcanja i preterana kasnjenja i to bi trebalo da bude to.

Ovaj behringer preamp ti nece pomoci u ovom slucaju. :)
Imam ASIO 4 All,nema veze sa njime to.....latency mi je 12ms,to je ok valjda.....i kvalitet zvuka iz VST-eva i tako tih stvari mi je super

On mi je pricao nesto da iz gitare izlazi signal sa nekoliko hiljada necega (da li je oma ili sta ga ja znam) a da u kompjuter ulazi sa 50 puta manje toga necega :mrgreen: . Pa onda valjda ovo prebacuje taj signal i smanjuje izoblicenje,al ne daje mi se 60 jevreja bas ako ne moram :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Aug 2009, 18:54

A, to je vec neka nauka... :nixweiss: U to se ne raz'mem... :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Aug 2009, 19:14

Jbga, moraces da kupis nesto mnogo bolje na primer audio karticu koja ima low latency..

Izgleda da ti imas neku low budget katru i da si postavio da ti latency bude tipa 15-20milisekunde, a onda automatski imas i manji bufer, u tom slucaju output katrice NE MOZE da obradi INPUT na kartici i javlja se krcanje tj. kao da se signal pojaca ali vrlo brzo bude muted.. plasticno da pokusam da objasnim.. i sto krace da pokusam da objasnim, a da ne koristim mnoge termine i tehnikalije..

Dakle ili povecaj latency time ali onda dobijas ogromno kasnjenje, ili .. kupi karticu. jbga :nixweiss:

E sad, kartica, najjeftinije ti je da uzmes USB interfejs npr Bewhringer, ili M-audio.. oko 40-tak evra, a najbolje resenje je line6 GX1..

Asio4All ce ti pomoci, ali do odredjene granice...

Eh, da ovo sa slike je predpojacivac ili preamp. Tebi treba interfejs ili krta koja ima procesor (popularni AD/DA konvertor) koji ce da odvojeno obradjuje input i output signale...

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 19 Aug 2009, 20:34

dejankuki wrote:Jbga, moraces da kupis nesto mnogo bolje na primer audio karticu koja ima low latency..

Izgleda da ti imas neku low budget katru i da si postavio da ti latency bude tipa 15-20milisekunde, a onda automatski imas i manji bufer, u tom slucaju output katrice NE MOZE da obradi INPUT na kartici i javlja se krcanje tj. kao da se signal pojaca ali vrlo brzo bude muted.. plasticno da pokusam da objasnim.. i sto krace da pokusam da objasnim, a da ne koristim mnoge termine i tehnikalije..

Dakle ili povecaj latency time ali onda dobijas ogromno kasnjenje, ili .. kupi karticu. jbga :nixweiss:

E sad, kartica, najjeftinije ti je da uzmes USB interfejs npr Bewhringer, ili M-audio.. oko 40-tak evra, a najbolje resenje je line6 GX1..

Asio4All ce ti pomoci, ali do odredjene granice...

Eh, da ovo sa slike je predpojacivac ili preamp. Tebi treba interfejs ili krta koja ima procesor (popularni AD/DA konvertor) koji ce da odvojeno obradjuje input i output signale...
Slabo sam razumeo ali ok :D Kapiram da mi ne treba ova stvar nego zvucna kartica.

A sto se tice ASIO4All-a.....ne kapiram podesavanja nista......meni radi ok i kad mi je buffer 2048 samples ali mi je opet krcanje ogrooomno....
Ma karta mi je integrisana,Realtek valjda .Da li moze da se stavlja uopste zvucna kartica bolja na moju maticnu ako je vec integrisana stavljena? :oops: . Izvinjavam se,al stvarno se ne razumem nista u ove stvari :mrgreen:

Evo uploadovao sam fajl. U prvom delu je threshhold pojacan ali sustaina na visim tonovima nema uopste. U drugom delu sam iskljucio skroz treshhold i.....sve se razume kad se cuje :mrgreen:
http://www.mediafire.com/?54d3yzt3d2m

Edit: imam do 70 evra da potrosim na sredjivanje ovog problema (100 u vrh glave) sta mi konkretno preporucujete onda ? :)

ness

Post by ness » 19 Aug 2009, 22:59

Mozes da stavis drugu zvucnu karticu,ali onda moras da iskljucis integrusu u biosu,jer nece videti novu karticu dok ne iskljucis ovu integrisanu.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 20 Aug 2009, 00:02

Ne mora da znaci, meni rade obe istovremeno :D

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 20 Aug 2009, 16:17

Znaci definitivno mogu da kupim novu :D

Post Reply