Delay/Looper u ekonomskoj klasi?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Delay/Looper u ekonomskoj klasi?
Izvinjavam se ako je već negde bilo, ali ja nisam uspeo da nađem. Dakle, treba mi ovo iz naslova teme, u ekonomskoj klasi, ako je ikako moguće. Ništa preterano jako, desetak sec loopa, pa ako imate da preporučite nešto, bio bih zahvalan.
Doduše, generalno sam u potrazi za delayem, tako da su mi prvi pikovi DD i VD400. Ovaj drugi sam imao prilike da isprobam, i za te pare je apsolutni hit. Vintage Time Machine? Da li ga je neko detaljno isprobao/koristi ga na regularnoj bazi?
Bossovi ispadaju iz kombinacije, osim ako neko ne valja polovan po razumnoj ceni. Previše mi je to para za realne performanse.
Hvala.
Doduše, generalno sam u potrazi za delayem, tako da su mi prvi pikovi DD i VD400. Ovaj drugi sam imao prilike da isprobam, i za te pare je apsolutni hit. Vintage Time Machine? Da li ga je neko detaljno isprobao/koristi ga na regularnoj bazi?
Bossovi ispadaju iz kombinacije, osim ako neko ne valja polovan po razumnoj ceni. Previše mi je to para za realne performanse.
Hvala.
- Rocket Roll
Re: Delay/Looper u ekonomskoj klasi?
Nažalost, ekonomska klasa kod lupera znači mnogo paranebojsak wrote:...u ekonomskoj klasi, ako je ikako moguće.

Evo predloga: potraži neki jak a polovan procesor - tipa DigiTechove GNX serije - koji ima luper. Polovni GNXovi su trenutno povoljni kod nas.
Nije stizao u Srbiju.nebojsak wrote:Vintage Time Machine? Da li ga je neko detaljno isprobao/koristi ga na regularnoj bazi?
Ok, a od običnih delayeva bez loopera, osim ona dva pomenuta Behringera?
Ibanez DE7?
Ibanez DE7?
- Rocket Roll
Ibanez DE-7, DigiTech DigiDelay, Marshall EchoHead, procesor. Ako pazariš pomenuti GNX, možeš da ga koristiš i kao delay i kao looper pa ne moraš da kupuješ zaseban delay? Na isto te izađe, svi pomenuti delayji su digitalni.
nebojsak wrote:Ok, a od običnih delayeva bez loopera, osim ona dva pomenuta Behringera?
Ibanez DE7?
Koleza, ako ti ne smeta cinjenica da ce ti dodavati malo neprirodne, ''plasticne'' visoke frekvencije tonu, uzmi...

Mislim da kod tih Bossovih (skupljih, jasta) taj prsteci momenat nije izrazen toliko... koliko sam mogao da cujem...

Probaj da se isprsis za Carbon Copy i da zavrsis pricu oko delay-a zauvek.
Mislim skuplji je malo, ali ako ti ne treba hitno, ustekaj jos malo i kupi njega, to je prava stvar, ovo ostalo su prelazne stvari...
Mislim skuplji je malo, ali ako ti ne treba hitno, ustekaj jos malo i kupi njega, to je prava stvar, ovo ostalo su prelazne stvari...
Ok, fala. Razmotriće se ove opcije.
po meni,bossovi delay-evi,zvuce toliko 'mrtvo' i sterilno da je to strahota..probao sam doduse dd6 i dd7, trojku nisam..ali imaju taj prepoznatljiv 'dead ton' na prvom zvuku delaya..znaci,po meni boss-bezi..
-
Za ekonomik delay/looper ne znam, takvi uglavnom imaju 4-5 sec za loop...ne znam kakav je hardwire delay, ali ima vece vreme za loop,a i nije bas jeftinoca. Inace, kad se vec spominje carbon copy, treba sacekati i videti/probati novi ehx memory boy...semplovi zvuce opako, pogotovo mod opcije.
DE7 je sampion, odlican zvuk za cenu...narocito echo !
DE7 je sampion, odlican zvuk za cenu...narocito echo !

Kill surf city wrote:Za ep...ne znam kakav je hardwire delay..
fenomenalan...jebeno fenomenalan....znaci ima sve sve sto ti treba,vise opcija nego dd7..cak je prosao kroz rocketove ruke,ima tema o tome...ali...nije bas cena bajna...
Imas ga i ti?DE7 je sampion, odlican zvuk za cenu...narocito echo !
Ne znam, meni je naravoucenije (posto sam bez probe kupio pomenuti DE7) da ne treba stedeti pri kupovini delaya.

Necu da kazem da je los, ali...

sinisake wrote:Ne znam, meni je naravoucenije (posto sam bez probe kupio pomenuti DE7) da ne treba stedeti pri kupovini delaya.![]()
Necu da kazem da je los, ali...

Vintage Time Machine na Mitros sajtu. Naravno, nema cene, ali moraću da pogledam.
Hardwire ima 20 sec loopa, 140 evra, isto kao i na Thomannu.
Hardwire ima 20 sec loopa, 140 evra, isto kao i na Thomannu.
da,ja sam ga platio oko 13 'iljada..da,mana mu je samo 20 sec,ali nema gazenja i pustanja kao kod dd7..nagazis,i kada pocnes da sviras,tj kad pedala oseti signal pocinje da snima...mnogo do jajca fora 

Što mana? Nemam nameru da loopujem cele stvari, 20 sec mi je ihaha.muki17 wrote:da,mana mu je samo 20 sec
A je l? E ovo mi se već džasvi.nagazis,i kada pocnes da sviras,tj kad pedala oseti signal pocinje da snima