Delay/Looper u ekonomskoj klasi?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

muki17
Urednik

Re: Delay/Looper u ekonomskoj klasi?

Post by muki17 » 22 Aug 2009, 20:16

pa mana u odnosu na 40s dd7-ice...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 22 Aug 2009, 20:21

sinisake wrote:
DE7 je sampion, odlican zvuk za cenu...narocito echo ! :)
Imas ga i ti?
Ne znam, meni je naravoucenije (posto sam bez probe kupio pomenuti DE7) da ne treba stedeti pri kupovini delaya. :)
Necu da kazem da je los, ali... :)
Nemam ga, ali sam ga svirao pregrst puta, a svojevremeno predlozio i xspaceman-u da ga cekira...nije nikad vise trazio novi delay, ali svi imaju drugaciji ukus/uvo.Naravno da ne treba stedeti, ali ako se mora,ja bih predlozio tu pedalu.Inace,ja sam batalio delay i echo na duze vreme...videcemo. :)

Ako pare nisu problem...uvek ima drugih opcija, ali se meni ovaj cini kao best buy...ali nema looper,sto jes-jes.Ni digidelay nije los,ali me ubi ono glitchovanje kad zavrces time pot na bilo kom modu osim 'tape'...taj glitch zvuci jeftino...jer jeste jeftina pedala.

Bossovi dd su nesto sto bih izbegavao, bar ove novije. Rade posao, ali su stvarno stakleno sterilni. Imao sam stari DD2 i DD3.Skroz drugaciji zvuk,digitalan - da, ali mnogo suptilniji i upotrebljiviji.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Aug 2009, 20:25

Da, kazu, da su ti stari bolji, ja sam slusao jedan noviji DD3 i jedan iz osamdeset neke... Valjda po onoj - ''tudje je bolje'' :mrgreen: , al' men' se cini to bolje radi no ovaj moj DE7. :nixweiss:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Aug 2009, 20:27

sinisake wrote:Da, kazu, da su ti stari bolji, ja sam slusao jedan noviji DD3 i jedan iz osamdeset neke... Valjda po onoj - ''tudje je bolje'' :mrgreen: , al' men' se cini to bolje radi no ovaj moj DE7. :nixweiss:
samo mi nije jasno,TI,ali TI da kupis delay bez probanja?? :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Aug 2009, 21:16

He, he, poverovao sam internetu. :mrgreen: :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Aug 2009, 21:28

muki17 wrote:
sinisake wrote:Da, kazu, da su ti stari bolji, ja sam slusao jedan noviji DD3 i jedan iz osamdeset neke... Valjda po onoj - ''tudje je bolje'' :mrgreen: , al' men' se cini to bolje radi no ovaj moj DE7. :nixweiss:
samo mi nije jasno,TI,ali TI da kupis delay bez probanja?? :D
ja bas sad trazim na forumu temu o dileju, minimum 20 strana, koja se na kraju okoncava kupovinom neke skroz trece pedale,ali nema :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Aug 2009, 21:29

E, da sam otvorio temu, ko zna sta bi danas krasilo kraj lanca pedala... :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Aug 2009, 22:26

Ok. Pošto sam trenutno stvarno đengless, a delay mi baš baš treba, mislim da ću se odlučiti za jeftini DD400, dok se ne skupi za nešto jače. 3 soma dindži se potroši u kafani za veče, greota je ne kupiti tu spravicu, leba ne jede.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Aug 2009, 22:52

DD400, inače, ima sekund i nešto u loop modu, čisto da znaš. Ja sam svojim bio potpuno zadovoljan - veoma je HiFi, nisam imao zamerke na "ždranje" tona ili neke neprijatne artefakte semplinga. Ipak je to 24bitna sprava (Bossove su 16bitne).

andrej]

Post by andrej] » 23 Aug 2009, 03:36

ja imam vintage boss dsd-3 (digital sampler delay) sto je u stvari vintage dd-3, samo sto umesto hold moda ima record i play modove i trigger in za triggerovanje tog (max 800milisekundi) sempla koji snimite, sto je roland tada planirao za povezivanje sa drum mashinama. ima jedan OGROMAN cip koji nije SMD, bufferi i originalni signal su analogni, kompresor i ekspander analogni, sve je analogno osim delay chipa. zvuk je bolji od novog dd-3, a topliji je i od dd-6. jedan od najpitomijih digitalnih delay zvukova. sve jedno, tesko nalazim primenu ovoj pedali (ne volim delayeve, posebno digitalne, a i nema tap tempo pa mi crnjak) i cak mi je i ona previse digitalna. ima lepu oscilaciju. koristim je za standardnu kratak-delay-dosta-fidbeka foru, kao i za slapback (mada je na polychorusu bolji).

sempl mod je u fazonu snimis jedan sempl i samo njega mozes da aktiviras (dok ne snimis drugi). 800 milisekundi max. mozes i da ga pitch-shiftujesh. ja ga povezem na neku staru pijacnu klavijaturu na kojoj mogu da se programiraju bubnjevi (!?) i to output od klavijature u trigger in na pedali i onda napravim neki ritam od jednog sempla. ako se pojaca klavijatura, moze da procuri malo njenog zvuka u signal, pa je to josh kulje. ili nasnimim neki glitch, mozda ga shiftujem, prebacim u play mod (pritiskom na pedalu pali sempl) i to mi je kul kao neki nojz element u pesmama. na kraju, cim nabavim nesto korisnije (yamaha fx500) da stavim na kraj lanca zbog delaya (i reverba), ovu pedalu stavljam na pocetak lanca, iza fuzzeva, ispred distorzija, modulacije i vremenskih zbog semplova i boljeg tremolo pickinga, nick zinner style (on za to koristi dd-3).

tako - iz moje perspektive - ne treba kupovati digitalni delay ako nema tap tempo i dosta vremena (to kosta). digitech timebender i dl-4 su vec dobar izbor. od kupovine ovih sitnih delaychica je korisnije uzeti neki stariji multiefekt (ja ganjam yamaha fx500) i staviti ga u true bypass loop, pa imati i delay i reverse delay i reverb i modulacije pristojne. ova moja ideja bi vas kostala oko 100e (da se nadje polovan neki fin stari multiefekat i da mu se sklepa tb loop)

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Aug 2009, 03:38

Daj da čujemo neki sempl.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 23 Aug 2009, 08:24

Super sprava je i Line 6 Echo Park, baziran na DL4, ima tap tempo. Mislim da je u Artistu oko 10 soma dindzi, ali nisam siguran.

http://line6.com/tonecore/echoPark.html

dweezil

Post by dweezil » 23 Aug 2009, 08:51

te digitalne spravice bi uvek trebalo da stoje na kraju lanca pedala, sem ako vecina pedala u pedalboardu nisu isto digitalne, ovako znaju dosta da degradiraju ceo dozivljaj zvuka, znaci sve sto je digitalno trebalo bi da ide na kraj lanca.

andrej]

Post by andrej] » 23 Aug 2009, 18:15

nebojsak wrote:Daj da čujemo neki sempl.
jel od mene?

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 23 Aug 2009, 22:16

+Hopkins+ wrote:Super sprava je i Line 6 Echo Park, baziran na DL4, ima tap tempo. Mislim da je u Artistu oko 10 soma dindzi, ali nisam siguran.

http://line6.com/tonecore/echoPark.html
Odlican dilej, imam ga vec neko vreme. Guta signal pa sam morao da ga prespojim na tru bajpas lup-to mu je jedina mana.

Post Reply