Čemu služi metronom na štimeru?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Čemu služi metronom na štimeru?
znaci ovako: kupio ja neki opasan stimer i sad pise da ima metronome. Moze li neko da mi kaze sta je to, zasta slizi i sl...? 

Re: metronom...
Metronom je metronom.... Evo ti objasnjenja http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BE%D0%BC
a kako se koristi, msm ja ga ukljucim i onda neka strelica ide levo-desno i cuje se pop pip... 

Koristi se za vezbanje. Da manje ispadas iz tempa...tandara wrote:a kako se koristi, msm ja ga ukljucim i onda neka strelica ide levo-desno i cuje se pop pip...
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Čemu služi metronom na štimeru?
Par metronoma koji su bili dodata funkcija štimeru, stvarno nisu služili ničemu. Imali su neki iritantan ton nalik medicinskim aparatima za merenje otkucaja srca. A bre dok ne čujem gromoglasno KLICK!!!! ja ću i dalje da ispadam iz tempa...
BTW, u poslednje vreme mi završava poso: http://www.metronomeonline.com/

BTW, u poslednje vreme mi završava poso: http://www.metronomeonline.com/
Manite se off-a...
Metrnom koristis da ne bi ispao iz ritam dok vezbas i da bih stekao osecaj za ritam...
Imas na njemu namestanja tip, trajanje (aka cetvrtine, osmine itd) i imas ritam (4/4,7/8 itd)
Tipa namestis 4/4 i ona ti kuca Ta ta ta ta Ta ta ta ta i ti onda u tom ritmu sviras vezbu .....
Metrnom koristis da ne bi ispao iz ritam dok vezbas i da bih stekao osecaj za ritam...
Imas na njemu namestanja tip, trajanje (aka cetvrtine, osmine itd) i imas ritam (4/4,7/8 itd)
Tipa namestis 4/4 i ona ti kuca Ta ta ta ta Ta ta ta ta i ti onda u tom ritmu sviras vezbu .....

shvatam taj deo,ali sada jedno naizgled gulpo(verovatno i jeste) pitanje, da li tada prelaizim trzalicom preko zica na dole ili nagore? 

dok sviras ? pa jbg, pogledaj temu tehnike sviranja gitare ....
Obrisane gluposti, nastavite temu u normalnom pravcu ako ima os sta da se kaze osim LOCK.
- The Mask AE
Hromatske vezbe gore-dole gore-dole. 

moze li neko da mi napise ono npr. 2/4 takt ide downstroke x2 upstroke itd? za najzastupljenije taktove 

Sta su najzastupljeniji taktovi?
Imas brdo pocetnickih vezbi na forumu, ljudi su se potrudili da ih napisu. Ti se potrudi i pronadji ih.
Imas brdo pocetnickih vezbi na forumu, ljudi su se potrudili da ih napisu. Ti se potrudi i pronadji ih.

Funkomat wrote:Sta su najzastupljeniji taktovi?