Pomoc oko vadjenja lampi u Mesa Boogie radi smanjenja snage
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tyler durden
- MF veteran
Pomoc oko vadjenja lampi u Mesa Boogie radi smanjenja snage
Ovako, imam sledeci problem. Imam Mesa Boogie DUal rectifier glavu i kabinet. I to je prosto preglasno pojacalo. Bukvalno kada sviram u maloj sali skc-a, pojacam pojacalo na dvojku. Ne stave me u razglas, nego sam moj ton sa bine, nadglasava ceo bend, i drugo pojacalo (randala tranzistorca od 150w), koji je opanjen preko pola, i ozvucen i ubacen na razglas. Pogledao sam u uputstvu od pojacala, i pise sledece. Nista vise, samo u 2, 3 reda. Kako u fazonu, moguce je da smanjite snagu pojacala, tj da prepolovite, kao izvucete 2 od 4 EL34-ke koje imaju u njemu. Pise da se izvuku samo 2 srednje lampe, a 2 krajnje ostave. I onda shodno tome da se izvuce i bilo koje od 2 rectifierke na izlazu. Da li je to zaista tako, da ja samo uradim po tome kako su rekli, i samo izvucem odgovarajuce lampe, ili moram to da nosim majstoru, da on cacka neke druge stvari, podesava i slicno.....?
Re: Pomoc oko vadjenja lampi u Mesa Boogie radi smanjenja snage
Pazi da te ne drmne struja.
Jesi li razmisljao o loadbox-u?
Nesto poput ovog, npr. http://www.koch-amps.com/koch/index.php ... &Itemid=20
...ili ovog, za koji kazu da je najbolji: http://www.thdelectronics.com/product_p ... plate.html
Nesto poput ovog, npr. http://www.koch-amps.com/koch/index.php ... &Itemid=20
...ili ovog, za koji kazu da je najbolji: http://www.thdelectronics.com/product_p ... plate.html
- tyler durden
- MF veteran
nisam bas pri parama trenutno da ulazem u bilo sta....cak sta vise u nekim dugovima sam, tako da to otpada...
ček, a jesi li odusto od zamene rektifajera za kolica?
negde sam naleteo na taj tvoj oglas amp za kolica, i rekoh sebi ovaj čovek se vraća u realnost. ali evo sada vidim da si okrenuo ćurak.
sva sreća pa si mlad pa imaš vremena za takve preokrete.
negde sam naleteo na taj tvoj oglas amp za kolica, i rekoh sebi ovaj čovek se vraća u realnost. ali evo sada vidim da si okrenuo ćurak.
Koji si ti kide hejter.kide wrote:ček, a jesi li odusto od zamene rektifajera za kolica?
Hvala, Fankomatiću, dobar dan i tebi
zezam se naravno, mojne odma u prozivku jbga...

zezam se naravno, mojne odma u prozivku jbga...
"A, pa svi muzicari su hejteri tako da nisi napisao nista revolucionarno. Svi mi sviramo zato sto mrzimo... blablalblalalala." i onda zavrsava sa pitanjem upucenim clanu kome odgovara, uz obavezno sprdanje sa njegovim nicknameom "Zar nije tako, Fuck-on-mate?"
Edit: Ahahah, prestize me vragolan
Evo lepo rekoh:

Edit: Ahahah, prestize me vragolan

kide wrote:Fankomatiću

hehehe, ćiki dragi, jesi li ti to postao moj fan, mislim kad tako lepo pratiš moj nick i delo i znaš unapred šta ću napisati?
drago mi je da sam ostavio utisak, jer na kraju krajeva nema lošeg publiciteta
sve je kul, momak se možda zezao za tu zamenu pojačala za kola, ili sam ja to tako skontao. uglavnom, dobro je da se vraća muziciranju preko MesaBugija samo će da mu iščupa dve lampe i to je to. nije nikakva drama, ako ne bude znao sam oteraće ga kod majstora i završiti poso.
drago mi je da sam ostavio utisak, jer na kraju krajeva nema lošeg publiciteta

sve je kul, momak se možda zezao za tu zamenu pojačala za kola, ili sam ja to tako skontao. uglavnom, dobro je da se vraća muziciranju preko MesaBugija samo će da mu iščupa dve lampe i to je to. nije nikakva drama, ako ne bude znao sam oteraće ga kod majstora i završiti poso.
- BaalBehrit
Mislim da je Dersu pričao da se ne dobije baš nešto vađenjem tih lampi... Možda je najbolje da negde nabaviš Atenuator: http://en.wikipedia.org/wiki/Attenuator_(electronics)
Skrolni malo gore, ljudi mu već preporučili attenuator, ali čovek nije u prilici za novo ulaganje u opremu.
Ili to ili uvek pises istokide wrote:hehehe, ćiki dragi, jesi li ti to postao moj fan, mislim kad tako lepo pratiš moj nick i delo i znaš unapred šta ću napisati?

U to ime podelimo jedno:kide wrote:drago mi je da sam ostavio utisak, jer na kraju krajeva nema lošeg publiciteta![]()

Ontopic: ja sam cuo da atenuatori nisu bas najsrecnije resenje
- tyler durden
- MF veteran
kide wrote:ček, a jesi li odusto od zamene rektifajera za kolica?
Jesam, jer je na kraju ispalo sve kako treba, bilo je nekih komplikacija, problema, da ne davim. Ali sam odustao od toga. Uzeo sam kolica, i ostavio boogie. Sta ces lepse.....

- Nyarlathotep
- MF veteran
ja imam preglasnog Orangea od 120W i htedoh takodje da vadim 2 el34 lampe. savetovase drugari da je to do jaja - gitarista Fonografa je svojevremeno svoj Orange Rockerverb 100 tako osakatio i uspesno svirao na pola snage. ipak, vremenom se pokazalo da su svi iskusniji od nas objavili da je bolje bataliti tu pricu. jbg, svako dobro pojacalo je konstruisano i pravljeno da savrseno radi tako kakvo je.
- tyler durden
- MF veteran
ok, kapiram ja to, ali ovo sam nasao u njegovom uputstvu, a ne u fazonu da mi je rekao tamo neko, vec, citiram u uputstvu pise:
NOTE: On the Dual Solo Head it is possible to run two EL34 Tubes pulling the two center tubes, leaving far left and far right tubes intact. This procedure reduces the power by approximately 50 %. Remove one of the Rectifier tubes if you are using TUBE RECTIFIER setting to assure a correct match.
NOTE: On the Dual Solo Head it is possible to run two EL34 Tubes pulling the two center tubes, leaving far left and far right tubes intact. This procedure reduces the power by approximately 50 %. Remove one of the Rectifier tubes if you are using TUBE RECTIFIER setting to assure a correct match.