Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
Majka radja, Bog sastavlja 

Kako god bilo, takav sam kakav sam, zlatan i fin, ma idi begaj... 

Za ozbiljan rad potreban je i ozbiljan sto, ovo je mojih ruku delo. Prostor nije veliki ali sam ga tako organizovao da imam mesta za sve. Na slici se ne vidi, ali tu je jedan stari kredenac koji mi savršeno služi za držanje alata i ostalih potrepština. Znači ovo nije slika prevljenja gitare ali bez ovoga teško može da se radi. Vidite i neke moje mašinice koje olakšavaju i ubrzavaju rad...

P.S. Ovo sam stavio jer su se neki članovi interesovali za uređenje radionice.

P.S. Ovo sam stavio jer su se neki članovi interesovali za uređenje radionice.

Vidim, nitko da ti komentira radionicu odnosno da pohvali.
Vjerujem da ti taj prostor pruža nebrojeno zadovoljstvo kao i alat koji nabaviš.
Znaš, veliko je zadovoljstvo kad uzmeš komad daske ili fosne i napraviš nešto.
Malo po malo i nabavi se alata da glava boli.Vidjećeš i sam. Ja ponekad odem i sjednem u radionicu, ne radeći ništa,
upalim radio, popijem koju pivu ili vino i nekako se smirim, nađem nekakav mir,jednostavno uživam.
Gledam,razmišljam šta sljedeće napravit i tako.
U svakom slučaju

Vjerujem da ti taj prostor pruža nebrojeno zadovoljstvo kao i alat koji nabaviš.
Znaš, veliko je zadovoljstvo kad uzmeš komad daske ili fosne i napraviš nešto.
Malo po malo i nabavi se alata da glava boli.Vidjećeš i sam. Ja ponekad odem i sjednem u radionicu, ne radeći ništa,
upalim radio, popijem koju pivu ili vino i nekako se smirim, nađem nekakav mir,jednostavno uživam.
Gledam,razmišljam šta sljedeće napravit i tako.
U svakom slučaju

- sirac-šunka
- vragolan
Super napreduje radionica, da napraviš mnogo gitara u njoj, pa nakad da pređeš i u veću. 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Jesu bili negde sound samplovi??? Ja ne videh/ne cuh....Bash me zanima.... 

- sirac-šunka
- vragolan
Ni ja ne bih rekao da su bili... Nikola se stalno nešto kao stidi svoje svirke i ponavlja neki citat: "Ja da znam da sviram, ne bih pravio gitare"... Spomenuo je nešto kao ja da nasnimam neki sound klip, koliko da se čuje kako rade magneti i to... ali verovatno mu se ne sviđa ni ja kako sviram gitaru...

Nemam rjeci odusevljen sam tvojim radom svaka cast talentovan si
A da te pitam bili mogao napravit samo vrat za Stratocaster bjeli scaloped neck?
i kolko bi to kostalo???

A da te pitam bili mogao napravit samo vrat za Stratocaster bjeli scaloped neck?
i kolko bi to kostalo???

Uhh, ala ste me odjednom svi nahvalili, jedino me sirac-šunka ti nešto kudi...
@ Felix, da znaš da si u pravu, kad tamo uđem zaboravim na probleme, odmorim mozak. Samo bih voleo da imam još više vremena ali biće valjda i toga...
@ nemanjavelimirovic, nije još bilo sound semplova, nikako da odradim set-up na ovoj gitari da bude svirljivija pa da napravimo i te snimke. Obećavam da će biti i toga samo da pronađem dovoljno vremena, malo sam pretrpan obavezama u poslednje vreme.
@ sirac-šunka tebi sledeći put neću da dam pivo
. Eto pošto me ti tu nešto prozivaš dogovorićemo se jednom prilikom da donesem gitaru kod tebe pa da sve to lepo snimimo, u svakom slučaju imaš mnogo bolje uslove za tako nešto. Naravno ako nemaš ništa protiv...
@ Bolix, hvala ti na ovako lepim rečima, to mnogo znači za nekog ko počinje da se bavi ovim poslom. Na žalost trenutno nemam više javora za vratove pa nisam u mogućnosti da ti napravim vrat. Scaloped vrat nisam nikada probao da uradim ali uz pravi alat verujem da bih se snašao. Ako se ne snađeš u međuvremenu možemo se nekada kasnije oko toga dogovarati...

@ Felix, da znaš da si u pravu, kad tamo uđem zaboravim na probleme, odmorim mozak. Samo bih voleo da imam još više vremena ali biće valjda i toga...
@ nemanjavelimirovic, nije još bilo sound semplova, nikako da odradim set-up na ovoj gitari da bude svirljivija pa da napravimo i te snimke. Obećavam da će biti i toga samo da pronađem dovoljno vremena, malo sam pretrpan obavezama u poslednje vreme.
@ sirac-šunka tebi sledeći put neću da dam pivo

@ Bolix, hvala ti na ovako lepim rečima, to mnogo znači za nekog ko počinje da se bavi ovim poslom. Na žalost trenutno nemam više javora za vratove pa nisam u mogućnosti da ti napravim vrat. Scaloped vrat nisam nikada probao da uradim ali uz pravi alat verujem da bih se snašao. Ako se ne snađeš u međuvremenu možemo se nekada kasnije oko toga dogovarati...

- sirac-šunka
- vragolan
Naravno, jedva čekam.NikolaNis wrote: @ sirac-šunka tebi sledeći put neću da dam pivo. Eto pošto me ti tu nešto prozivaš dogovorićemo se jednom prilikom da donesem gitaru kod tebe pa da sve to lepo snimimo, u svakom slučaju imaš mnogo bolje uslove za tako nešto. Naravno ako nemaš ništa protiv...
![]()

- mislim_stvarno
Ja cekam neke slicice sirca sa gitarom kako je to obecano tamo negde...
Salim se, nemam neku zelju da gledam gitaru...
A sad ozbiljno, svaka cast za sve...

A sad ozbiljno, svaka cast za sve...

Mogu li i šunku da stavim pored sirca ili si samo zainteresovan za mlečene proizvode?
Ajd' i ja da budem ozbiljan i zahvalim ti se na pohvalama za moj rad...

Ajd' i ja da budem ozbiljan i zahvalim ti se na pohvalama za moj rad...

- Highway One
Yngwie fanBolix wrote:Nemam rjeci odusevljen sam tvojim radom svaka cast talentovan si![]()
![]()
![]()
i kolko bi to kostalo???

BTW: Bravo Nikola , majstore

Koliko sam video Bolix se sam snašao za vrat po svojim specifikacijama, svaka čast...
Highway One hvala ti puno za ono majstore...

Highway One hvala ti puno za ono majstore...

Evo stigle su neke zanimljive stvarčice od čika Stewart McDonald-a pa da vam se pohvalim...
Prvo jedna slika sa svim stvarčicama

A onda malo detalja da se bolje vidi...

Kao što vidite ima tu nekog, mogu reći, neophodnog alata za malo ozbiljniji i precizniji rad. A naručio sam i nekoliko delova koji su mi trebali sa stewmac-a za prvog Telca koga ću da radim.
Ako nekog zanimaju neki detalji samo izvolite i pitajte...
Prvo jedna slika sa svim stvarčicama

A onda malo detalja da se bolje vidi...

Kao što vidite ima tu nekog, mogu reći, neophodnog alata za malo ozbiljniji i precizniji rad. A naručio sam i nekoliko delova koji su mi trebali sa stewmac-a za prvog Telca koga ću da radim.
Ako nekog zanimaju neki detalji samo izvolite i pitajte...