nije ni najbolja a ni najjeftinija veruj minebojsak wrote:Ako ćemo tako, ako znaš tačno šta hoćeš, najbolja i najjeftinija opcija je da odeš kod dobrog majstora i napraviš gitaru ful po svojim željama i specifikacijama

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
nije ni najbolja a ni najjeftinija veruj minebojsak wrote:Ako ćemo tako, ako znaš tačno šta hoćeš, najbolja i najjeftinija opcija je da odeš kod dobrog majstora i napraviš gitaru ful po svojim željama i specifikacijama
Promaši ti temu. Nije ovde sukob dva nekakva klana već Romanova tvrdnja da su neki proizvodi precenjeni. U tom smislu izneo sam svoje mišljenje o Gibsonu da nije precenjen već da vredi tačno onoliko koliko i košta. Da nije tako svi oni veliki i poznati umetnici koji su u istoriji svirali i dan danas sviraju Gibson gitare su budale koje bacaju pare.nebojsak wrote:Ako ćemo tako, ako znaš tačno šta hoćeš, najbolja i najjeftinija opcija je da odeš kod dobrog majstora i napraviš gitaru ful po svojim željama i specifikacijama. Dotle može do sutra da se patkometriše između dva klana, sitni detalji i lične preferencije su u pitanju.
Btw, dok neko ne iznese nepobitan dokaz da je lično probao 10 hiljada Fendera i 10 hiljada Gibsona u raznim krajevima sveta, uz priloženi A/V materijal i detaljnu statistiku, nema razloga da se bilo čije mišljenje smatra ultimativnim i nepobitnim.
Uf, mislio sam da smo jednom već razjasnili tu temu i konstatovali da GIBSON GITARE (ovoga puta ne spominjem kvalitet ni po kom osnovu) JESU PRECENJENE, a to se može videti i iz one fantomske teme o serijama Fendera koje treba izbegavati (viewtopic.php?f=20&t=9222&start=210#p116738) gde sam naveo primer ovoga: http://www.sweetwater.com/store/detail/SGSRVOFCNM/ i gde vidi svako da nove, reissue gitare sa imenom Gibson na sebi dobijaju popuste od tričavih 2-3000 dolara. G-din Dersu je objasnio na istoj strani da trgovci uvrću fabričku cenu TRI puta, pa ako prođe, prođe, a ako ne onda se desi da kao u ovom slučaju spuste za soma i po dolara. Šta se dešava sa onim ko kupi novog SG-a za tri soma dolara, a kasnije vidi da je to potpuno isto mogo da nađe za pola cene, još uvek monumentalnih, 1500$ ? Svakako da je kupio PRECENJENU gitaru, ne kažem da je ona loša ili bilo šta slično, nego da su ga izuli. Sada, uvek ima ljudi koji će da daju pet hiljada a i kada vide da to realno može da se nađe za trećinu cene, reći će: ma vredi svaki cent! , ali ne bih da ih više komentarišem, umoriše mi se prsti kuckajući...Sava wrote:Promaši ti temu. Nije ovde sukob dva nekakva klana već Romanova tvrdnja da su neki proizvodi precenjeni. U tom smislu izneo sam svoje mišljenje o Gibsonu da nije precenjen već da vredi tačno onoliko koliko i košta. Da nije tako svi oni veliki i poznati umetnici koji su u istoriji svirali i dan danas sviraju Gibson gitare su budale koje bacaju pare.nebojsak wrote:Ako ćemo tako, ako znaš tačno šta hoćeš, najbolja i najjeftinija opcija je da odeš kod dobrog majstora i napraviš gitaru ful po svojim željama i specifikacijama. Dotle može do sutra da se patkometriše između dva klana, sitni detalji i lične preferencije su u pitanju.
Btw, dok neko ne iznese nepobitan dokaz da je lično probao 10 hiljada Fendera i 10 hiljada Gibsona u raznim krajevima sveta, uz priloženi A/V materijal i detaljnu statistiku, nema razloga da se bilo čije mišljenje smatra ultimativnim i nepobitnim.
A, u peechku, precenjeni ovi Gibsoni, bre...dejankuki wrote:Speaking off..
Dakle pogle'jte cene i onda kazite nesto... to pod broj jedan..
Prva gitara
Druga gitarica
Tretja gitara
Iiiii cetvrta
Pa ni meni nije jasno zašto moj Telecaster košta 2.000 dolara, a između vrata i tela maltene možeš prst da provučeš!? Pa kod Squiera je taj detalj odrađen savršeno. Ali što ti kažeš i za Firebird - zvuk je fantazija!Nyarlathotep wrote:Gibson jesu genijalne gitare, ali sam ubedjen da se barem 20% ukupne cene placa samo za brend GIBSON. iskreno, ja se i dalje omamljeno smeskam i pri samoj pomisli na mog Firebirda V, kamoli kad ga ubodem u pojacalo - gace same spadaju. jeste to gitara odlicnog i unikatnog zvuka (neck through body, full mahogany, top finish, mini hums itd), ali ipak mi nije jasno zasto to bre kosta 1760$?
Ko se seca - seca, zato sam i napisao da je:Sava wrote:Gibson je pionir u mnogim stvarima, a razvoj je najskuplja stvar. Pa prvi su napravili "daščaru", prvi digitalnu gitaru, prvi samoštimovanje itd., a sve to košta i to jako mnogo
a više zbog toga što je jedan od udarnih. Uostalom, tako je u svim granama industrije, ne samo u gitarskoj. Neka mi neko dokaže da je Ferari baš 5x bolji od Toyote, ili Rolex 50x od nekog Fossila. To nije ništa neuobičajeno, na ime ti uvek odlazi 20-500%, nezavisno od kvaliteta.Sava wrote: A što se tiče plaćanja branda pa naravno da se plaća i brand! Ako si u ekonomskim poslovima kako naslućujem na osnovu pisanja onda to moraš da znaš. Brand ti garantuje i podršku i delove i još mnogo toga.
nebojsak wrote: Ali opet ne vidim potrebu konstantnog naglašavanja toga, pogotovo ako dotični brend nije predmet nečijeg interesovanja, je l' te. Svako uzima gitaru prema sopstvenim željama i afinitetima (u manjoj meri) i prema dubini džepa (u većoj meri). Možda bih i ja sprcao $5000 za neki komad, kad bih imao toliko za to i ako mi dune, ali to je opet moja stvar.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest