LTD ALEXI 200 BK
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
LTD ALEXI 200 BK
Zelim da kupim gitaru koja ima cvrsci zvuk , pa me zanima sta mislite o ovoj gitari. Gitara je za metal muziku. Kosta 478 eura u mitrosu .
Re: LTD ALEXI 200 BK
Ako pricamo o istoj gitari (ona sa pentagramima na vratu) nije vredna tih para :-/
Bar po mom skromnom misljenju
Bar po mom skromnom misljenju
Sedni probaj, pa vidi dok sviras koja ti gitara zvuci cvrsto.
Gitara nema pentagrame ,to je kopija ESP Alexi Laiho, gitarista i pevac grupe children of bodom .
Rado bi je probao ali nisam trenutno u Srbiji , tako da gledam da je uzmem kad se vratim kuci .
Ujedno me zanima sta mislite o Jaksonu dk 2
Rado bi je probao ali nisam trenutno u Srbiji , tako da gledam da je uzmem kad se vratim kuci .
slusaj, ta gitara je tako jeb*** za sviranje, to sto alexi svira na njoj je zato sto je vezbao k'o konj, njegova prva dzitra je bio telecaster, ako si pocetnik, uzmi nekog strata ili superstrata tipa ibanez, to je moj savet.daci wrote:Gitara nema pentagrame ,to je kopija ESP Alexi Laiho, gitarista i pevac grupe children of bodom .
a vezi ovoga sto sam rekao da je jeb*** za sviranje, ti kad sjednes i hoces da svira, moras se napatiti da bi dobio neki dobar polozaj. nemoj me shvatiti pogresno, ali AKO si pocetnik, uzmi nesto drugo.

Nisam bas pocetnik sviram oko godinu dana , imam ibanez RG350 , ali bi zeleo da kupim neku bolju gitaru za metal , da ima kvalitetniji i jaci zvuk .
Mozda nakraju i zamenim magnete na ibanezu i da sam miran.
A za ovaj LTD znam da je zajeb za sviranje , pogotovo u sedecem polozaju , probao sam takav slican Jakson kod druga isto sa jednim magnetom i ima veoma jak zvuk , zato sam se i napalio da kupim takvu gitaru sa jednim magnetom i to EMG .
Mozda nakraju i zamenim magnete na ibanezu i da sam miran.
A za ovaj LTD znam da je zajeb za sviranje , pogotovo u sedecem polozaju , probao sam takav slican Jakson kod druga isto sa jednim magnetom i ima veoma jak zvuk , zato sam se i napalio da kupim takvu gitaru sa jednim magnetom i to EMG .
- mislim_stvarno
Kakav je to JAK zvuk?
Taj ibanez ima lose, ali VEOMA JAKE magneta. Mozda medju najjacim koji se ugradjuju fabricki u gitare, koje sam ja probao. Ta gitara i jeste samo za metal. Ni klin ni blagi overdrive joj nisu dovoljno dobri da bi se sviralo nesto blaze. Ako hoces nesto bolje promeni magnete, ali bolje da pare ulozis u pojacalo ili neku pedalu jer su oni mnogo vise odgovorni za dobar zvuk nego gitara i magneti...
Ne trebaju ti dve gitare koje zajedno kostaju 1000e ako ces ih svirati kroz nekog loseg tranzistorskog prdavca od 15w...
Gibson kroz fender frontmana 15r ce zvucati losije od apolo les paula koji se svira kroz mesa boogey ili marshall half stack...
Taj ibanez ima lose, ali VEOMA JAKE magneta. Mozda medju najjacim koji se ugradjuju fabricki u gitare, koje sam ja probao. Ta gitara i jeste samo za metal. Ni klin ni blagi overdrive joj nisu dovoljno dobri da bi se sviralo nesto blaze. Ako hoces nesto bolje promeni magnete, ali bolje da pare ulozis u pojacalo ili neku pedalu jer su oni mnogo vise odgovorni za dobar zvuk nego gitara i magneti...
Ne trebaju ti dve gitare koje zajedno kostaju 1000e ako ces ih svirati kroz nekog loseg tranzistorskog prdavca od 15w...
Gibson kroz fender frontmana 15r ce zvucati losije od apolo les paula koji se svira kroz mesa boogey ili marshall half stack...
- mislim_stvarno
A, da, jos jedna stvar. Ta gitara ne dolazi sa EMG magnetom...
ja da sam na tvom mestu bi kupio za tih 500 eura emg 81,85 i aktiva singl u sredini,a mozda bi bilo bolje da uzmes i seymour duncan blackouts,izbor je samo tvoj
i naravno posto je to manje vise oko 180-200eura ako vec hoces jaci zvuk kupi distorziju ili procesor i naravno neko manje pojacalo tipa line 6 spyder III 15 ili roland cube 15x(cisto da mozes da vezbas kuci,a imas pristojno pojacalo sa kojim mozes izvuci fin clean i sa tim pedalom ili procesorom dobiti veoma dobar distorziran zvuk) i da vidis kakav ces onda jak zvuk imati.sigurno mnogo jaci nego da samo tog ltd-ja kupis..

Sto se tice pojacala imam laney 15 w dovoljno za kucnu upotrebu , pricao sam sa prodavcem u mixmusiku on mi kaze samo da promenim magnete da stavim DiMarzio i ako hocu da uzmem neki procesor , za zamenu magneta trazi mi 15 eura + cena magneta .
Sto se tice procesora sta mi vi predlazete koji da uzmem .
Sto se tice procesora sta mi vi predlazete koji da uzmem .
najbolji ti je savet da sjednes i razmislis

- mislim_stvarno
Ne uzimaj procesor.daci wrote:Sto se tice procesora sta mi vi predlazete koji da uzmem .
Salim se, dobar je procesor za pocetak. Saznas sta ti sve treba od efekata, saznas kakav zvuk zelis da juris, pa kasnije kupis sve sta ti treba od pedala i penzionises procesor.
Ako vec planiras da kupis procesor, ne menjaj magnete, stedi pare. Iskreno ne verujem da ces uspeti da primetis razliku jer sviras samo godinu dana i to na pojacalu od 15w sa malim zvucnikom + zelis da dobijes zvuk koji si cuo da izlazi iz high-end gitare kakav je Jackson RR-24(predpostavljam da je u pitanju taj jer je jedan od retkih koji odgovaraju tvom opisu), koji kosta mnogo vise od tvoje gitare (1k eurova), i ko zna kroz sta si ga svirao... To je zvuk emg aktivnih magneta na alder telu, a ne dimarzio pasivnih na basswoodu (sto ne mora da znaci da je losa stvar), pa cak i ako primetis razliku, to opet nece biti ono sto sada trazis...
Najbolja varijanta ti je da kupis boss procesor, gt8 ili gt10, zato sto ih ljudi u glavnom hvale, a i zato sto ti procesori odrzavaju bezobrazno visoku cenu bez obzira koliko su stari i koliko gazeni...
Sada te svrbe pare izgleda, ali nemoj da zuris, pokajaces se ako uzmes nesto na brzinu.
Kupi DiMarzio, neku jaku distorziju (Metal Muff, Metal Zone, Line6 uber metal. .), i za sve ostale pare kupi pojacalo od 50+W.
Planirao sam da kupim opremu do 500 eura ukljucujuci zamenu magneta ili da kupim gitaru koja ima emg magnete za muziku tipa children of bodom i tako cvrste stvari zato sam i spomenuo ovaj ltd alexi cija je cena 500 eura , nedaju mi se pare za skupe Jeksone od 1000 eura .
A da na Ibanez stavim EMG magnete neide . Zato cu videti da uzmem bolji procesor i jace pojacalo pa da gruvam sa mojim ibanezim rg350.
A da na Ibanez stavim EMG magnete neide . Zato cu videti da uzmem bolji procesor i jace pojacalo pa da gruvam sa mojim ibanezim rg350.
zasto na ibaneza neidu emg magneti? taman mozes lepo 81 u bridz,85 u neck i po volji ako hoces aktivni singl coil u sredinu.e sad pitanje je koliko ti koristis neck magnet i taj singl,ako ne onda turi samo 81' u bridz(pa ako si tanak sa lovom za procesor singl i neck mozes uvek kasnije staviti) i ako vec oces neke efekte pazari skuplji procesor tipa ona dva koje ti je mislim_stvarno preporucio,a i ako neces te uvek imas za 100-150eura digitechov rp250,a ima i dobro ocuvanih rp350 za 100 eura i skroz su ok procesori.laney ce ti biti ok jer predpostavljam o kakvom se pojacalu radi,opet kazem mozes ti kupiti tu ltd gitaru i nju direkt gurnuti u lenija ali ni priblizno neces dobiti takav zvuk kao kada bi promenio ibanezu magnete,kupio distorziju ili procesor i gurnuo to u tvog laney-a.mislim da ce razlika biti ogromna,a ti sada kako hoces...