Boss GE-7 - problem sa šumom?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Vlado

Boss GE-7 - problem sa šumom?

Post by Vlado » 08 Sep 2009, 15:04

Pozdrav svima!! Imam jedno pitanje za iskusne. Nedavno sam prodao procesor i odlucio da koristim samo pedale, mada meni u principu i ne treba mnogo pedala, distorziju koristim iz Marshalla(koja je bas onakva kakva mi treba), od pedala koristim jedan wah i Boss GE7(za sada). E problem je u tome sto kada ukljucim GE 7 cuje se prilicno jak sum,kada jos pritisnem i wah sum se poveca za duplo. Jel to normalno i sta bi trebalo da radim, postoji li neki trik?
Od opreme imam AVT-a 50 i Epiphone.

muki17
Urednik

Re: Pedale-problem

Post by muki17 » 08 Sep 2009, 15:23

Probaj da smanjis level na eq,ako ti stoji na max

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2009, 15:30

Normalno je da GE-7 susti. Ona je prilicno glasna pedala ali je moguce da ti je do napajanja. Ako koristis neki adapter, probaj na bateriju i to bi trebalo da ti resi problem a ako si vec na baterijama, onda je ovo sto ti je muki rekao.
Pomeri te slajdere blize sredini.

Vlado

Post by Vlado » 08 Sep 2009, 15:35

Aha...ok evo ovako. Ge7 koristim kao boost za solo, evo vrednosti potova na njoj: 0,5,10,7,7,5,0 i level je na 0. I GE 7 i wah su nakacene na pijacarski adapter(svaka na svoj) medjutim probao sam i na bateriju ali mislim da nije velika razlika, ako uopste i ima razlike.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2009, 15:47

Pa da, to je prilicno veliki mid boost... jebiga, uvek ce zujati malo ali bi ti prelaz na bateriju svakako trebao znatno pomoci.
Eq mozda nije bas najbolja pedala za trenutni boost. Ona je vise za oblikovanje tona... Mozda bi mogao da razmislis o uzimanju nekog blazed overdrajva u tu svrhu.

Vlado

Post by Vlado » 08 Sep 2009, 15:55

Blazed overdrive...?? Nikad cuo...navedi mi neku pedalu za primer.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2009, 15:57

Vlado wrote:Blazed overdrive...?? Nikad cuo...navedi mi neku pedalu za primer.
Blažeg, izvini.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 08 Sep 2009, 15:58

blazeG overdrive-a...tj,neke overdrive pedale...bad monkey,boss sd-1..ima ih milion,i cena im se krece do 50e...znaci,preporucljivo je te pedale koristi za boost..lelvel max,dist min i to je uglavnom to,..

Vlado

Post by Vlado » 08 Sep 2009, 16:03

Aha, da ok,znam za tu varijantu,medjutim slucajno sam dosao do GE7 pa je koristim tako za sada.Hvala u svakom slucaju.
Da li bi pomogao neki noise gate oko tih sumova...i koji noise gate, posto mi je poslednji koji sam imao na procesoru smanjivao sum ali mi je i oduzimao dosta od zvuka(smanjivao mi je onaj preko potrebni punch koji sam imao).

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Sep 2009, 16:06

koji je redosled pedala u lancu? da li se cuje šum samo kad ukljucis ge7?? sta se desava kad ukljucis samo wah tj kad izbacis ge7 iz lanca? da li je to jak šum samo kada je ukljucen dist na ampu ili i kad je clean?? kako se pojacalo ponasa kada direktno ukljucis gitaru u njega? da li ima uzemljenje uticnica u koju ukljucujes amp?? ajde malo detaljnije o svemu...

Vlado

Post by Vlado » 08 Sep 2009, 17:15

Probao sam mnogo kombinacija...probao sam tako sto sam samo po jednu pedalu postavljao u lanac,kad sam stavio samo ge7,dobio sam malo suma verovatno zbog cinjenice da izmedju gitare i pojacala postoji jos nesto,medjutim probao sam da smanjim sve vrednosti na 0 i tako da kada sam je ukljucio nije bilo povecanja suma niti razlike u zvuku...probao sam samo wah(dunlop crybaby 535q) i ispostavilo se da on pravi jos vise suma od GE7...kad ga uljucim nema razlike (ipak je to samo wah)...izgleda da je sve ok i normalno i da to tako mora biti...e sad postoji mogucnost postavljanja nekog noise gate-a ali kojeg, posto sam imao lose iskustvo sa onim na procesoru(boss me50) dosta je smanjivao sumove ali mi je i dosta oduzeo od zvuka.

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Sep 2009, 17:46

mislim da ce ti manje više svaki noise gate oduzimati od zvuka tj. od signala...

Vlado

Post by Vlado » 08 Sep 2009, 18:21

Pa jeste, to je istina, medjutim nedavno sam naisao na ISP Decimator, i koliko sam mogao videti a i osetiti u zvuku, koji doduse nisam cuo uzivo nego na youtube, cini mi se da ne oduzima nista od zvuka.
Jos nesto gledao sam neke pedalboard-e na netu(fotke) i na 15 slika samo sam na jednoj video noise gate i to Boss NS 2, jel moguce da pored 10-ak pedala u lancu ti ljudi nemaju problem sa zujanjem ili raznim sumovima? Ili imaju visok nivo tolerancije pa prelaze preko toga zarad kvaliteta zvuka?

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Sep 2009, 18:59

Vlado wrote:Pa jeste, to je istina, medjutim nedavno sam naisao na ISP Decimator, i koliko sam mogao videti a i osetiti u zvuku, koji doduse nisam cuo uzivo nego na youtube, cini mi se da ne oduzima nista od zvuka.
Jos nesto gledao sam neke pedalboard-e na netu(fotke) i na 15 slika samo sam na jednoj video noise gate i to Boss NS 2, jel moguce da pored 10-ak pedala u lancu ti ljudi nemaju problem sa zujanjem ili raznim sumovima? Ili imaju visok nivo tolerancije pa prelaze preko toga zarad kvaliteta zvuka?
pa...ne razumem se baš mnogo u elektroniku, ali kontam da je i šum deo signala, pa ako ti noise gate oduzima šum , oduzima ti i signal...tako da svaki manje više to radi...neki bolje , a neki lošije...naravno da u svakom lancu mora da bude šuma, ali kao sto i sam kazes, razliciti su pragovi i nivoi tolerancije! :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2009, 19:11

Ma kakav bre noise gate na 2 pedale.
Imao sam 535q i nisam primecivao nikakav sum ali sam ga napajao redovnim napajanjem ili baterijom tako da ti jos jednom kazem, probaj pedale na baterije. Mozda taj tvoj wah nesto nije ispravan a GE-7 samo pojacava sum.

Post Reply