Haos...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Hellyeah!Kill surf city wrote:Haos...secam se i one sugave pedale 'the weapon' od nekog 'hype' gitariste, imala je cak i preset za lazni sitar zvuk !
Pa jes, ali to nije bilo kad je Džimi bio živ. Ja kontam da je i on svirao:Duane wrote:kahm kahm... kolega...frkadela wrote:Šta je onda Džimi svirao kad njegova signature pedala još nije bila napravljena? Sve mi je ovo nekako nestvarno...
dejankuki wrote:Samo vas gledam...sta bre imate protiv digitecha!!!! BRRREEEE!!
Sta!?, ovo ce spasiti Mukija da vezba legato AA?? Je LI??
Meni je to isto plan, cim budem isao preko granesirac-šunka wrote:Ja pazarim ovu trzalicu!
Meni se bas cinilo da je Zakk Wylde najvise gluposti izbacio sa svojim imenom. Npr: Dunlop zice, GHS zice, Gibson LP (3 komada, Bullseye, Buzzsaw, Camo), Gibson VSG, isto toliko Epiphona, Marshal MG MiniStack, MXR overdive, Dunlop crybaby. Mozda je ovo sve, ali imam utisak da sam nesto zaboravio...dejankuki wrote:Mis'iim, hocu rec', svi se Qurvaju.. sa imenima poznatih... a mislim da je Hendrix najzatupljeniji, pa onda ide EVH... pa Clapton...
Nije poenta u tome...ni jedna od pedala koje si naveo kao primer nema glupavu varijantu potenciometra sa fixnim pozicijama za konkretnu 'numeru' , 'pesmu' ili kako vec hoces.U tome je razlika, ako to nije najgluplja marketinska fora koju sam ikada video kod muzicke opreme, onda stvarno ne znam sta jeste.Mis'iim, hocu rec', svi se Qurvaju.. sa imenima poznatih... a mislim da je Hendrix najzatupljeniji, pa onda ide EVH... pa Clapton...
Razumem i u pravu si... mada svi procesori imaju nekoliko "apsolutno, egzakli ton vaseg omiljenog artista" preseta..Kill surf city wrote:.ni jedna od pedala koje si naveo kao primer nema glupavu varijantu potenciometra sa fixnim pozicijama za konkretnu 'numeru' , 'pesmu' ili kako vec hoces
Kill surf city wrote:tako da ne verujem da se licno 'kurvao'
nisam rekao da se poznati kurvaju... neg' da se firme kurvaju sa imenima poznatih...dejankuki wrote:svi se Qurvaju.. sa imenima poznatih...
Upravo... to sam i rekao... a tek gitare, pojacala... i druga prateca oprema... ihaaaa (evo ima i trzalice sa potpisima omiljenih likova... http://www.thomann.de/gb/dunlop_eric_jo ... zz_iii.htm )Kill surf city wrote:Ionako sve firme imaju najmanje po jednu 'Hendrix' pedalu...
-Pa jel' 'oce?muki17 wrote:Sta!?, ovo ce spasiti Mukija da vezba legato AA?? Je LI??
Pa Satriani koristi svoju signature pedalu, a sto ne bi i Clapton? Da nije mozda bolji gitarista od Satcha?sirac-šunka wrote:Mene me samo zanima da li je Duane stvarno mislio da Clapton koristi svoju signature pedalu, ili se samo zahebavo...![]()
Mislim da je stvarno mislio, jer sam i ja to mislio do prije par mjeseci. Onda sam neđe pročitao da Klepton tu pedalu zapravo ima instaliranu u gitari. I kad oće da svira Lejlu, čoek fino okrene potenciometar i gotova stvar. Pričaju da osim pota za tih 6-7 pjesama koje vrti na koncertima u gitari ima ugrađen pot i za neke druge pjesme koje voli, a koje nisu njegove ("Good Times Bad Times" od Cepelina, "Cmokni me srce" od Divljih Jagoda i još neke među kojima je, kažu, i Zijova "Volim te još" (valjda ga je čuo na Beer Festu, pa mu se dopao, šta lisirac-šunka wrote:Mene me samo zanima da li je Duane stvarno mislio da Clapton koristi svoju signature pedalu, ili se samo zahebavo...![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest