Pitanje u vezi sa zvukom ovog phasera?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kill surf city

Re: Pitanje u vezi sa zvukom ovog phasera?

Post by Kill surf city » 16 Sep 2009, 16:30

Moze biti da je neki light flange... :? ali ko bi ga znao, cuo sam gomilu fejzera, i ni jedan ne radi bas isto, npr mxr i ehx skroz drugacije zvuce.Kao sto rekoh, za gitaru mi vise lezi mxr (kada sam probao nisam nesto primetio da distorzira signal), ehx potpuno oboji zvuk gitare, sto je dobro za neke stvari.

Nenade, reci ti odakle si iscupao ovaj snimak ? I ima li neke veze sa njim tvoj komentar da se 'neces zanositi fejzerom sa pojacala' ? Mislim, malo pojacala ima phaser u sebi, osim ako ne pricamo o das digital domenu...

P.S.
Sad sam opet preslusao snimak i ne bih bas rekao da je flanger u pitanju... Z, ne secam se kako radi taj tvoj yamaha flanger,nisam ga valjano ni cuo.Ali ni jedan koji sam cuo i probao ne radi ovako.Cuje se, ipak,da malo 'zvace' dok sporo radi na pocetku, sto je karakteristicno za fejz...nemam ideju.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Sep 2009, 16:42

Jeste flanger na ekstremnijm podesavanjima, rekao bih, ipak.

viewtopic.php?f=45&t=5987

http://www.box.net/shared/7m2tv99xdg

Nego, nenade, kakav ti je to potpis? :mrgreen:
Ja mislio ti fin mladic, intelektualac levicar, working class hero, nadobudni mladi cinik, i ocekivao neku smelu parodijsku varijaciju na kakvu ozbiljnu misao, a ono... ti turio obican prostakluk. :(
Cenim da te i nije tako tesko nasmejati? :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Sep 2009, 16:54

Uporedo sam poslusao oba snimka, i ne cujem nikakve slicnosti... :?

Sve i da je neka off pozicija na flangeru, definitivno nije ekstremna.Ekstremni flanger krivi zvuk na svojstven nacin, i nije ga tesko prepoznati.

No kako bilo...videcemo vec sta je :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Sep 2009, 17:00

A ovo:

http://www.box.net/shared/jd0md9uoo1
?
Malo chorus, malo flanger, valjda?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Sep 2009, 17:05

Za oba sempla koje si postavio bih odmah rekao da je flange...opet ne cujem slicnost sa onim snimkom koji je Nenad okacio...zvuk je suptilniji, meksi i nigde se ne cuje 'flange feedback' , niti 'flange delay' koji je prisutan u oba ova snimka. :nixweiss:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Sep 2009, 20:29

melodija solist pojacalo il tako nesto
ima flanger ili phaser u sebi, ne secam se sada koja od ta dva.
snimak je sa probe, sa pauze, kad je usao drug i svirao neki rif a ja nesto nabadao sa phaserom\flangerom, sta vec, snimljeno je kondenzom koji je na sred prostorije.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 16 Sep 2009, 20:41

Sad sam ponovo preslusao snimak i na pocetku se cuje phasing, moguce da gresim...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Sep 2009, 20:56

Hehe...bas sam hteo da pitam jel to neko cackao pedalu :mrgreen:

Mislim, sta god da pise na pojacalu, ovaj efekat ne zvuci kao flanger, period. Meni zvuci kao razvodjena kopija one light farbe na vintage small stone-u, kojih sam imao dva, kao sto sam spomenuo.Ali nije toliko naglasen, cak ni za taj 'low color' mode...i ima malo vibrata u zvuku, ali od onoga sto sam probao, flanger nikako.Mada stvarno, ko zna sta pise, sve je moguce :D

xspaceman

Post by xspaceman » 16 Sep 2009, 21:15

nenadnenad wrote:melodija solist pojacalo il tako nesto
ima flanger ili phaser u sebi, ne secam se sada koja od ta dva.
snimak je sa probe, sa pauze, kad je usao drug i svirao neki rif a ja nesto nabadao sa phaserom\flangerom, sta vec, snimljeno je kondenzom koji je na sred prostorije.
melodija solist??hm...svirao sam jednog koji je u sebi imalo tremolo i spring reverb...baš fino pojacalce, ali nisam znao da su turali i phaser u njega! :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 16 Sep 2009, 22:11

Sempl mog flangera, relativno slican ton...
http://www.box.net/shared/7fsapmbr6k

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Sep 2009, 22:24

Slicna je modulacija, ali nema 'zvakanje' zvuka tipicno za phase, a ima pitch modulaciju blisku chorusu i vibratu ! Ne znam strucno da objasnim razliku, jbg.Cini mi se da svi flange/chorus efekti imaju taj neki kratki delay u sebi, ako razumes na sta mislim, ali jos nisam cuo phaser sa takvim dodatkom u zvuku.Voleo bih da mi neko to malo pojasni... :)

Lepo zvuci ta Yamaha !

EDIT:

Evo nasao sam neki info, ako jos nekoga zanima.

http://www.soundonsound.com/sos/mar06/a ... 0306_1.htm

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Sep 2009, 23:49

Kill surf city wrote:Cini mi se da svi flange/chorus efekti imaju taj neki kratki delay u sebi...
Zato nam verovatno i zvuči kao flendžer - mikrofon je na sredini sobe (zvuk se "prelama" po prostoru na sve strane pre nego se usnimi), plus verovatno ima i reverba sa pojačala (što dodaje i dodatno kašnjenje).

U svakom slučaju, ja bih takav zvuk pokušao da reprodukujem nekim flendžerom / chorusom, možda nekom Leslie simulacijom.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Sep 2009, 00:29

Moze biti da je zbog toga.Mada je verovatno je u pitanju neki netipicni vibrato...ne verujem da su ugradjivali phase ili flange u pojacalo. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Sep 2009, 00:47

EHX je ugrađivao i fejzere i flendžere u svoja pojačala - svakako ima još primera. Sa Melodijama se nisam sretao... A opet, lakše je ugraditi fejzer nego reverb :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Sep 2009, 09:01

bilo je i reverba :)

Post Reply