VOX V847 Wah -> True Bypass Konverzija + Modifikacije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Nyarlathotep
MF veteran

Re: VOX V847 Wah -> True Bypass Konverzija + Modifikacije

Post by Nyarlathotep » 15 Sep 2009, 17:37

Funkomat wrote: vox je pojeo krajbejbija. I to bas onako dobro. Neuporedivo je bolji vox na snimku.

Da, da, podesio sam ja odmah potenciometar. Mislim da sam ti i rekao jos tad. :)

Covece... ako vox ovako zvuci, mislim da je vreme da nabavim jednog.
Kako si ih snimao?
ziva istina.
ja sam godinama pre Bude svirao VOX V847 i daleko je muzikalniji, bolji i upotrebljiviji vah od Placipicke. PLacipicka je ok ako hoces klasicno zvakanje i ujedanje, ali za neku iole iskontrolisaniju primenu wah efekta... nista od njega.

Sava

Post by Sava » 15 Sep 2009, 21:24

Pa ne bih se baš složio sa opaskom vezanom za CB. Evo kako zvuči CB Jimi Hendrix varijanta u rukama (nozi :D) majstora:
http://www.box.net/shared/291njx697k
Inače snimak je napravljen običnim fotoaparatom iz publike, ali mislim da je sasvim dovoljno za dokumentovanje kvaliteta waha.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 15 Sep 2009, 21:26

Sava wrote:Pa ne bih se baš složio sa opaskom vezanom za CB. Evo kako zvuči CB Jimi Hendrix varijanta u rukama (nozi :D) majstora:
http://www.box.net/shared/291njx697k
Inače snimak je napravljen običnim fotoaparatom iz publike, ali mislim da je sasvim dovoljno za dokumentovanje kvaliteta waha.
Da to nije Borko Mitic?

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 15 Sep 2009, 23:48

OK, ne kazem da to neko ne moze da voli. Nije to lose, ali ja ne volim takav wah onda. Ogranicen je samo na klasicnu vrstu svirke. Volim kada imas to hendriksovsko zvakanje, naravno, ali kada polako sviras wah u punom hodu - zelim savrsen filter bez ijedne tacke u kojoj ce da provristi. I obozavam savrsen filter efekat, kada upalis wah, ostavis ga spustenog, a ostane ti kristalno jasan ton, savrsen za svirku u svakom smislu. meni svaka gitara tada dobije neverovatan bust, cist i zvonak ton sa prelepim srednjima i visokima. na CBu to nije izvodljivo. :ziveli:

Sava

Post by Sava » 16 Sep 2009, 09:31

Nyarlathotep wrote:I obozavam savrsen filter efekat, kada upalis wah, ostavis ga spustenog, a ostane ti kristalno jasan ton, savrsen za svirku u svakom smislu.
Pa upravo se to i čuje na snimku koji sam prezentovao! Teško da bi Vox to uradio bolje, a i ne vidim u čemu je razlika kada su šeme identične. Kod ovog waha koji čuješ ovde stavljen je Fasel kalem i Propot 200 KOma kojim se produžava hod, sve ostalo je originalno. I baš na ovom parčetu snimka nema Hendriksovog žvakanja, pri tom nisam posebno birao numeru već postavio prvu koja mi je došla do ušiju. Poenta je u vrhunskom tretiranju waha od strane muzičara!

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Sep 2009, 10:14

ne znam ja sta si ti turio u njega, verujem da cifre ne lazu... ali regularan CB zvuci kao pishtavi prdez kad ga spustis u donju poziciju i tako sviras klin. meni ovaj sto si ga postovao sasvim ok zvuci, nemam problem sa njim...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 16 Sep 2009, 12:22

Po meni jedna od najbitnijih razlika ta dva waha je u tom "polakom sviranju u punom hodu", sto je Nyarlathotep spomenuo. Ja imam 2 godine Cry Baby, dobio ga na poklon, najobicniji model i nikada ga nisam previse koristio i jednom prilikom sam kod Rocketa probao njegov, doduse dosta modifikovani V847 i prvo sto sam zapazio je taj hod, koji je mnogo duzi i kao sto kaze Nyarlathotep savrsen filter, a to Cry Baby nikako ne moze.
Svirka sa ovog klipa je vrhunska, i covek koji svira je pravi majstor, ali to je svirka koja po meni bas lezi Cry Baby-u, a ovo sto je Nyarlathotep hteo da objasni je skroz drugi fazon ja mislim, u kome se CB ne snalazi najbolje.

Nyarlathotep je ispao drugar i lafcina i namestio mi Vox wah-wah iz 70ih za neke mnogo smesne pare (http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =45&t=9154), tako da Cry Baby sada stoji na polici.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Sep 2009, 13:12

to je bekend tebi brate... sta da kazem, obradovao si me ko niko. matori trakas eho za iste pare.
nego, sta cemo sa studiom 'bem nam sunce potamnelo?

inace, evo recimo kad se svira rege ili dab ritam gitara... CB previse "jede i lomi" akord.
isto tako, ako se svira neka posterska dilej razlivacina gde je filter sweep spor i naglasen do jaja... matori VOX. RMC, Budda... to je pogodak.

Sava

Post by Sava » 17 Sep 2009, 11:33

+Hopkins+ wrote:Po meni jedna od najbitnijih razlika ta dva waha je u tom "polakom sviranju u punom hodu", sto je Nyarlathotep spomenuo. Ja imam 2 godine Cry Baby, dobio ga na poklon, najobicniji model i nikada ga nisam previse koristio i jednom prilikom sam kod Rocketa probao njegov, doduse dosta modifikovani V847 i prvo sto sam zapazio je taj hod, koji je mnogo duzi i kao sto kaze Nyarlathotep savrsen filter, a to Cry Baby nikako ne moze.
Prvo Rocketov primerak je toliko prerađen da mu ni jedna komponenta nije originalna, drugo on će teško sa njim da svira temu iz "Šafta", a sa originalom može i jedno i drugo ako umeš pravilno da ga koristiš što je i prezentovani snimak pokazao. Ponavljam da Vox i CB imaju identične šeme i razlika jedino može da postoji u vrsti i kvalitetu materijala, a to se razlikuje od godišta do godišta kod obe firme. Doduše ovaj Jimi Hendrix koji sam prezentovao je iz 1989.g. i sa promenjenim kalemom. Najzad, svaki CB i Vox mogu jednostavno da se prerade pa da imaju to mekano i toplo koleno, ali onda zaboravite na "Šafta" na primer. Već sa promenom zuba na potu se dobija bitna promena tona, ekperimentišite malo pa dobijte ono što želite.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 17 Sep 2009, 12:22

ja sam svoje izexperimentisao kupivsi Budicu... ako ikada pozelim bilo sta drugo, bice to

Image

Geoffrey Teese
Real McCoy Custom 3

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 17 Sep 2009, 13:28

Sava wrote:Prvo Rocketov primerak je toliko prerađen da mu ni jedna komponenta nije originalna, drugo on će teško sa njim da svira temu iz "Šafta", a sa originalom može i jedno i drugo ako umeš pravilno da ga koristiš što je i prezentovani snimak pokazao. Ponavljam da Vox i CB imaju identične šeme i razlika jedino može da postoji u vrsti i kvalitetu materijala, a to se razlikuje od godišta do godišta kod obe firme. Doduše ovaj Jimi Hendrix koji sam prezentovao je iz 1989.g. i sa promenjenim kalemom. Najzad, svaki CB i Vox mogu jednostavno da se prerade pa da imaju to mekano i toplo koleno, ali onda zaboravite na "Šafta" na primer. Već sa promenom zuba na potu se dobija bitna promena tona, ekperimentišite malo pa dobijte ono što želite.
Nema potrebe za eksperimentisanjem, imam original CB sa kojim mogu da sviram Shaft, iako to ne zelim da sviram, a imam i ovaj matori Vox za sva ostala ludila. S'obzirom na to da ono sto sviram se retko kada zasniva na wahu, i ta dva sto imam su mi i vise nego dovoljna, takvi kakvi su.

Sava

Post by Sava » 17 Sep 2009, 16:58

+Hopkins+ wrote: Svirka sa ovog klipa je vrhunska, i covek koji svira je pravi majstor, ali to je svirka koja po meni bas lezi Cry Baby-u, a ovo sto je Nyarlathotep hteo da objasni je skroz drugi fazon ja mislim, u kome se CB ne snalazi najbolje.
Dobro, možda ja ne razumem šta hoćete da mi objasnite pa bi najbolje bilo da snimiš neki klipić i da ga stavimo pored ovog što sam prikazao kako bi smo svi zajedno čuli tu razliku o kojoj govoriš.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 17 Sep 2009, 17:58

Mozda bih i mogao, taman neki uporedni test ovog obicnog i ne modovanog CB i ovog obicnog, ali matorog Voxa. Samo da mi neki mikrofon padne saka.

Wild Child

Post by Wild Child » 17 Sep 2009, 18:25

Nyarlathotep wrote:ja sam svoje izexperimentisao kupivsi Budicu... ako ikada pozelim bilo sta drugo, bice to

Image

Geoffrey Teese
Real McCoy Custom 3

Sviraoooo!

ZLO!!! :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Sep 2009, 18:49

+Hopkins+ wrote:Mozda bih i mogao, taman neki uporedni test ovog obicnog i ne modovanog CB i ovog obicnog, ali matorog Voxa. Samo da mi neki mikrofon padne saka.
Da, to bi bilo odlicno.

Post Reply