Kombinacija magneta za Ibanez RG, pomoc oko odabira.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Mrav

Re: Kombinacija magneta za Ibanez RG, pomoc oko odabira.

Post by Mrav » 19 Sep 2009, 20:46

Imam jedno pitanje vezano za spacing (F i normal)

Evo dajem po drugi put odgovor svom sopstenom postu :)

Elem, video bih to da sve porucim sa thomann-a (poucen pomenutim iskustvom) i da se nadam da nece doci do nekog kurshlusa.

Znaci ove magnete:

Neck
http://www.thomann.de/it/dimarzio_dp193wh.htm
Middle
http://www.thomann.de/it/dimarzio_dp402 ... ues_wh.htm
Bridge
http://www.thomann.de/it/dimarzio_dp160 ... bucker.htm

Jedino ovaj bridge se vodi kao 'F-spaced' sto je po onome sto sam procitao ok za moju gitaru, a na thomann-u se nortom nudi samo kao F-spaced (verovatno jer se samo i kupuje kao bridge za ovakve gitare). Singl bi trebalo da pase po defaultu posto su svi sa istim spacingom. Pitanje je vezano za neck magnet, ovde sam izabrao obican spacing, da li je to potpuno u redu za moju gitaru?

Hvala !

Santana

Post by Santana » 19 Sep 2009, 20:47

cestitamo! :ziveli: hteo sam da ti preporucim sh-4 ili air-norton za bridge.
gore logican izbor. ili sh-2 ili '59 uparuju se fino sa sh-4

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Sep 2009, 21:18

Je bih ti preporucio da ako mozes ipak trazis Fspacing.
To je skraceno od "FenderSpacing" jer je u doba kada su postojale dve solucije, Fender ili Gibson, gibson imao manji razmak izmedju zica nego fender. To znaci da ako na gitaru koja ima bridge koji je nastao po uzoru na fender (fspacing) stavis obican magnet, zice nece biti tacno iznad srafova, i sam magnet je uzi, pa moze stvoriti probleme, pogotovo ako se pomeri na jednu stranu iz nekog razloga, moze da ti se izgubi ton na jednoj e zici...

Radice u svakom slucaju, ali sa Fspacing neces imati glavobolje.

Mrav

Post by Mrav » 19 Sep 2009, 21:20

Santana wrote:cestitamo! :ziveli: hteo sam da ti preporucim sh-4 ili air-norton za bridge.
gore logican izbor. ili sh-2 ili '59 uparuju se fino sa sh-4
Eh, kad sam za tu gitaru birao imao sam nesto vrlo konkretno na umu, '59 sam dobro poslusao i uporedjivao i na kraju se odlucio ipak za sh-2.
Za sh-4 u bridge uopste nije bilo dileme :)

Mrav

Post by Mrav » 19 Sep 2009, 21:34

mislim_stvarno wrote:Je bih ti preporucio da ako mozes ipak trazis Fspacing.
To je skraceno od "FenderSpacing" jer je u doba kada su postojale dve solucije, Fender ili Gibson, gibson imao manji razmak izmedju zica nego fender. To znaci da ako na gitaru koja ima bridge koji je nastao po uzoru na fender (fspacing) stavis obican magnet, zice nece biti tacno iznad srafova, i sam magnet je uzi, pa moze stvoriti probleme, pogotovo ako se pomeri na jednu stranu iz nekog razloga, moze da ti se izgubi ton na jednoj e zici...

Radice u svakom slucaju, ali sa Fspacing neces imati glavobolje.
Hvala! pregledao sam dimarzio faq i po njima ako je od centra do centra stopice 51 mm to je f-spaced (normal je 48). Premerio sam moj trenutni neck magnet, i on je tu oko 52 mm sto znaci da je sigurno f-spaced.

Jedino sto sad na thomann-u gledam i izgleda ne nude f-spaced air norton u beloj boji :(

Mozda cu potraziti alternativani izvor, nesto se mislim i da gadjam belo ljubicastu kombinaciju za humbukere a belo za singl 8)

MUzzY

Post by MUzzY » 20 Sep 2009, 10:41

Mrav wrote:Sad sam uzeo da proverim pa da vam potvrdim svoju nesvesnu Alnico 5 opsesiju.

Za drugu gitaru koju imam (peavey hp exp, mahagoni gitara) porucio sam u m...... kod nekih selja koji rade seymour duncan i poznate americke f..... gitare ::ranting::

magnete SH-4 JB i SH-2 jazz model
E cool! Jos neko ima istu gitaru :) Koji finish? :)

Javi kako su legli ti SDovi kad stignu. Mada sam ja vec odlucio da stavim Nortona u bridge.

Sto se fspaceinga tice, ja recimo imam na mom OLP-u FRED koji nije f-spaced i E zica malo masi svoju rupu ali nema degradacije u tonu. Na mnogim forumima sam citao da to nema preterane veze.

Mrav

Post by Mrav » 20 Sep 2009, 23:43

Javljam kad se smiluju da mi isporuce magnete, pa odnesem gitaru kod majstora, jer treba i brusenje pragova (ili mozda i zamenu) da radim, i onda cu i kompletan setup lepo da uradim, mislim da ce gitara biti zmaj posle toga :bravo:

E da, tiger eye je finish :)

Post Reply