Meni se u stvari nije pravio Fulltone SupaTrem - ideal tremolo pedale uvek mi je bio Demeter TRM-1 Tremulator, jer je taj ton svirao "Paris, Texas", "Crossroads" film i "Talking Timbuktu". Međutim se ispostavilo da je Majk Fuler pokrao (kao što uglavnom i radi) Džejmsa Demetera i pustio Tremulator u opticaj pod imenom SupaTrem, tako da je posao olakšan (Demeterove pedale se prave u relativno malim serijama).
Uneo sam neke od Fulerovih izmena ali sam zadržao čipove koje je Džejms odabrao. Sa optokaplerom nisam hteo da rizikujem, uzeo sam isti Vactrol kakav je u Tremulatoru i SupaTremu (ne zanima me "budženje" optokaplera u baštenskim crevima od priručnih elemenata). Rezultat zvuči ovako:
->Über Trem Test<-
Guv'nor je bio tako ljubazan da odsvira taj kratak demo, kao i da mi pomogne da naštelujem trimere u Über Tremu. Čujete suvu gitaru -> "Soft" tremolo -> "Soft" tremolo i dupliran "Rate" -> "Hard" tremolo -> "Hard" Tremolo i dupliran "Rate". Oba potenciometra su na oko 55%.
Što se tona tiče, optika je ipak "krupnija" i transparentnija od solidstate tremola. Iako je tremolo "stalno jedno te isto" modulisanje signala, optokapler je prijatan za uši i posle više sati sviranja jer amplituda zvuči "punije" a ton nema nikakve dodate "boje".
Da li Tremulator / SupaTrem vrede te pare koje za njih traže? Možda je ipak bolje da pokušate da dođete do nekog UniVibea. Sa 'vajbom se ipak u zvuku stalno dešava "svašta nešto", ima mnogo više "treće dimenzije" i samim tim je i inspirativniji. Istina, sa njim se kantri rifovi malo teže sviraju, ali i za to ima leka - smanji se u miksu, recimo.