Kako funkcionisu i razlike izmedju analognih i digitalnih efekata i to isto za lampaska i tranzistorska pojacala... ako ima neko zelju,nek me prosvetli

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Na kakvu tačno foru misliš?sl0e wrote: U cemu je fora?
Ako te ne mrzi u ovoj epskoj temi imaš raspravu digital vs. analog i mislim da čak ima i laNpa vs. trandžaBluesko wrote:khm....elem...ovaj..... Posto sam duduk za ove stvari,ako ima neko voljan da me uputi na neki thread ako takav postoji na forumu,ili da mi ovde elem objasni.... Sta cu kad sam neuk![]()
Kako funkcionisu i razlike izmedju analognih i digitalnih efekata i to isto za lampaska i tranzistorska pojacala... ako ima neko zelju,nek me prosvetli![]()
mislim_stvarno wrote:Nisam strucan, ali koliko vidim, ssmc-ov je point-to-point (jel se tako zove ovo?) radjen , a marshall je radjen na pcb-u (printed circuit bord
). Cak su i lampe postavljene na pcb ako se ne varam.
Verovatno ce ovo neko (ko zna) bolje da objasni...
Nema shta vishe da se objasni, sve je recenomislim_stvarno wrote:Nisam strucan, ali koliko vidim, ssmc-ov je point-to-point (jel se tako zove ovo?) radjen , a marshall je radjen na pcb-u (printed circuit bord
). Cak su i lampe postavljene na pcb ako se ne varam.
Verovatno ce ovo neko (ko zna) bolje da objasni...
Bozha wrote:Bluesko, nemoj da mesas 'analogno protiv digitalnog' sa 'tranzistori protiv lampi' pitanjima. To su 2 potpuno razlicite teme.
Ovako kafanski, laicki... kod digitalne obrade se deo signala nepovratno gubi. Ljudsko uho nije savrseno. Digitalna obrada zloupotrebljava tu slabost. Pri kvalitetnoj digitalnoj obradi signal koji izlazi zvucace sasvim uredu. Cuces razliku ako je bas trazis. Ipak, ako si cepidlaka, ostaje onaj ruzan osecaj da je ti je sprava iskasapila zvuk i izbacila nesto sto samo lici na original. Ekstremne cepidlake tvrde da tako obradjen signal nema dusu! Pozitivna strana je da je digitalno neosteljivo na spoljasnje smetnje, pravi manje suma, daje vise mogucnosti za obradu i neuporedivo je jeftinije, manje, prakticnije... Analogna tehnika je zadrzala snobovski plemeniti status, ima svojih prednosti, ali i mane da pravi sum, hvata smetnje, glomazno, neprakticno, skupo, prevazidjeno.
Lampe i tranzistore cu ostaviti nekom bolje upucenom...
Ta VM serija ima "frequency selective... 'Body' and 'Detail'" opciju, što podrazumeva filtere. Zanimljivo da je Maršal za to odabrao, kako bih rekao po slikama, DSP (digitaliju).sl0e wrote:...prvi put vidim 'vako nesto sa cipovima unutra pa mi cudno
Uh stvarno si extreme...ja imam aktivce od magneta i tubularno pojačaloBozha wrote:...Čak i aktivnu elektroniku u gitari!...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests