Koja distortion pedala?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Nostradamussen

Koja distortion pedala?

Post by Nostradamussen » 07 Oct 2009, 20:19

Josh jedna "Koje ovo koje ono" tema :?

Naime imam Laneya on 30 vati, shto je lepo glasno pojachalo, ali mislim da loshiji amp gain nisam chuo! Trenutno koristim Zoom procesor, koji zna da izbaci pokoju finu high-gain distorziju, ali nakon sviranja sa ortakom koji ima obichno Aster pojachalce manje od mog, video sam da je taj moj digitalni zvuk.. recimo samo neshto shto mi se vishe ne svidja toliko :)
Imam Boss OD-3 pedalu, tako da je overdrive koji takodje chesto koristim reshena stvar, ali bih hteo pedalu koja pravi bolestan dist bez tog digitalnog feela. Gledao sam reviewove za MT-2 i slichne, i utisci su izmeshani.

Takodje razmishljam da umesto toga menjam (ne bukvalno menjam kao razmena dobara, nego da promenim) pojachalo za neshto drugo u istom rangu, tipa Fender frontman 25, kojeg bije neki glas da je najbolje sobno pojachalce, ali zbog toga shto sviram tek 4 ipo godine, nemam bash iskustva sa raznoraznim stvarima, tako da

Svaki predlog je dobrodosh'o :ziveli:

mislim_stvarno

Re: Koja distortion pedala?

Post by mislim_stvarno » 07 Oct 2009, 20:30

Za pedalu, trazi ovde: viewtopic.php?f=43&t=9825
Mislim da su izneti manje vise svi predlozi za sve uber-hi-gain-madr-fakr-distorzije... :mrgreen:

Sto se pojacala tice, ne diraj nista. Nista neces dobiti. Ako hoces da menjas, menjaj za nesto jace, 50w ili vise. Moze ti zatrebati za svirke i probe. Ovime neces nista postici, prejako za sobu, preslabo za probu, ja mislim da se ne isplati.
Eventualno ako hoces, menjaj za nekog lampasa male snage (5 ili 15w glavu na koju ces nakaciti box sa jednim ili dva 12" zvucnika). Time dobijas lampaski zvuk uz dosta bottom enda za kucno sviranje. Naravno i u tom slucaju otpada sviranje sa bendom na tom pojacalu... :)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 07 Oct 2009, 20:45

mislim_stvarno wrote:Za pedalu, trazi ovde: viewtopic.php?f=43&t=9825
Mislim da su izneti manje vise svi predlozi za sve uber-hi-gain-madr-fakr-distorzije... :mrgreen:

Sto se pojacala tice, ne diraj nista. Nista neces dobiti. Ako hoces da menjas, menjaj za nesto jace, 50w ili vise. Moze ti zatrebati za svirke i probe. Ovime neces nista postici, prejako za sobu, preslabo za probu, ja mislim da se ne isplati.
Eventualno ako hoces, menjaj za nekog lampasa male snage (5 ili 15w glavu na koju ces nakaciti box sa jednim ili dva 12" zvucnika). Time dobijas lampaski zvuk uz dosta bottom enda za kucno sviranje. Naravno i u tom slucaju otpada sviranje sa bendom na tom pojacalu... :)
Ovo je veoma vredna informacija za mene :ziveli: Hvala ti mnogo

Mafi

Post by Mafi » 07 Oct 2009, 23:37

Znaci najgori distorzijski zvuk na svetu i ja imam slicnog Laney-a

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 08 Oct 2009, 01:19

Mafi wrote:Znaci najgori distorzijski zvuk na svetu i ja imam slicnog Laney-a
znachi nisam jedini :ziveli:

w437776

Post by w437776 » 08 Oct 2009, 01:53

http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?coni ... 2=41&l3=52

ako si spreman da malo vise potrosis na pedalu obavezno probaj ovo, neces se razocarati :D it's got all the gain you'll ever need :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Oct 2009, 08:40

Kao prvo momci... morate da razumete da Laney LX serija nema DISTORZN neko OVERDRIVE.. i naravno u toj seriji je stavljena cisto da ljudi koji kupe ova pojacala imaju nesto "za prvi nalet".. mada, u nekim slucajevima je sasvim upotrebljiv OD.. ali mora se shvatiti da je to ipak OVERDRIVE...

A pedale...

ima ih toliko da stvarno mozes da poludis prilikom izbora... najbolji savet.. probaj pa sta ti se najvise svidja. prvo doduse treba da pojasnis sta i kakva distortion pedala ti treba, jer ima toliko razlicitih tipova distorzije da ce ti na kraju trebati 3-4, pa i 5 razlicitih...

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 08 Oct 2009, 10:16

dejankuki wrote:Kao prvo momci... morate da razumete da Laney LX serija nema DISTORZN neko OVERDRIVE.. i naravno u toj seriji je stavljena cisto da ljudi koji kupe ova pojacala imaju nesto "za prvi nalet".. mada, u nekim slucajevima je sasvim upotrebljiv OD.. ali mora se shvatiti da je to ipak OVERDRIVE...

A pedale...

ima ih toliko da stvarno mozes da poludis prilikom izbora... najbolji savet.. probaj pa sta ti se najvise svidja. prvo doduse treba da pojasnis sta i kakva distortion pedala ti treba, jer ima toliko razlicitih tipova distorzije da ce ti na kraju trebati 3-4, pa i 5 razlicitih...
Evo ovako moj amp je HCM30R, koji ima rekao bih, distorziju? Ne zvuchi kao overdrive u svakom sluchaju :)
Hvala za savet :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Oct 2009, 10:38

OK, izvini... po automatizmu sam pomislio da se radi o LX seriji..

Mafi

Post by Mafi » 09 Oct 2009, 20:57

dejankuki wrote:OK, izvini... po automatizmu sam pomislio da se radi o LX seriji..
Kod mene je LX prilicno sam nov u svemu ovome, mozes li mi reci koja je razlika izmedju overdrive i distorzije posto sam do 5 minuta mislio da je to jedno isto :)

Mafi

Post by Mafi » 09 Oct 2009, 21:17

guv'nor

Post by guv'nor » 09 Oct 2009, 21:21

Mafi wrote:Fala, fala
Ništa, ništa. Nadam se da ćeš uspeti da razgraničiš šta je šta, ovo je najškolskiji™ primer koji mi pade na pamet. :)

Mafi

Post by Mafi » 09 Oct 2009, 21:24

guv'nor wrote:
Mafi wrote:Fala, fala
Ništa, ništa. Nadam se da ćeš uspeti da razgraničiš šta je šta, ovo je najškolskiji™ primer koji mi pade na pamet. :)
Ma skontao sam cim sa video ove klipove, Overdive je vise bluezerski efekat da kazem ajde a distorzija je zna se, mislim sad znam :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Oct 2009, 21:29

Zanimljivo ali, niko se ne seti da ih razlikuje po imenu...

Overdrive, to ti je kao kad pojacalo otpanjis malo vise i pocne da probija... tj oseca se da je previse pojacano.. jos uvek razgovetno zvuci ali nije clean.. - overdrive

Distortion, to ti je kada pojacas pojacalo toliko da je zvuk poceo da se izoblicava i zvucnik kao da ce da izleti.. zvuk postane "preteran" i "usiljen".. izoblicenje = distortion..

E sada, previse bi vremena i pisanja terbalo da ti objasnim/o koja je razlika tehnicki... mislim, amplitude, struje, signal flow... bla bla bla..

Post Reply