BOSS pedale napajanje?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

majtimika

Re: BOSS pedale napajanje?

Post by majtimika » 23 Feb 2009, 18:16

sub_zer0 wrote:Nije mi samo jasno koliko mA ima ovo napajanje tj koliko pedala moze da se napaja sa njim?

Da li je moguce napraviti neku kombinaciju sa 9v i 12v izlazima? Pretpostavljam da moze.
1.5A=1500mA
Naravno da moze

pax404

Post by pax404 » 08 Oct 2009, 21:03

Pozdrav drugari,

pazario sam danas Boss RC2 Loop station (hvala Bogu i mojoj zeni na tome), bez adaptera. Po mojim informacijama original Boss adapter je 3000 dinara, da li postoji neka malo pristupacnija zamena? Posto je ovo bilo cimanje zesce, zajmi pare ovo - ono pa sam ostao malo kratak :) Interesuje me ako bih isao na opciju sa baterijama koliko bi one trajale? Nesto videh po netu kao alkalne mogu da drze 6 sati...

Hvala vam svima na pomoci :)

shule

Post by shule » 08 Oct 2009, 21:10

Ja bih ti preporuci Digitechove, ima ih u Mitrosu, nisu skupi koliko je Boss, a rade posao, veoma dobro. Za baterije ne znam, nikad ih nisam koristio. :)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 11 Oct 2009, 00:46

Evo posle ove priche sam turio bateriju u moj boss-od3, umesto adaptera sa pijace, i nikakvu razliku ne primetim. Adapter mi shljaka mesecima, a na proshli (isto sa pijace) sam sluchajno stao :| Ne vidim u chemu je frka sa adapterima od 3000 din, ovaj za 350 ide ko lud

Stanko

Post by Stanko » 11 Oct 2009, 10:43

Ja koristim adapter od 560 dinara cini mi se :) i radi kao kuca na mom DS-2 :) shuma ima malo istina, ali ne mnogo vise nego na bateriju. :ziveli:

moma 61

Post by moma 61 » 22 Oct 2009, 17:41

Stanko wrote:Ja koristim adapter od 560 dinara cini mi se :) i radi kao kuca na mom DS-2 :) shuma ima malo istina, ali ne mnogo vise nego na bateriju. :ziveli:
I ja sam se ispalio pre neku godinu, kupim u music trade-u boss adapter za ceb-3 chorus, nisam obracao paznju na nalepnicu na pedali gde pise USE ONLY BOSS PSA ADAPTOR, a ja se zaj**em, pa kupim boss A.C.A adapter i to je brujalo na 50 Hz samo tako. Odem kod Cobija i zamenim (hvala mu) uzmem PSA adapter i radi ko zmaj... Znaci treba poslusati savet proizvodjaca, mada sam ja koristio nas EI Nis adapter godinama pre tog bossovog, i nije mu falilo ama bas nista. :ziveli:

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 22 Oct 2009, 18:49

Cope wrote:Kupio sam u SKY music KORG adapter od 9V za BOSS pedalu. Pedala potpuno različito radi preko trafoa nego na bateriju. Uz sve to ima i brum 50Hz iz električne mreže. Razočarao sam se jer mi je kupac rekao da je to-to. U čemu je kvaka?
Taj Korgov adapter ima izlazni npon od 9V samo teoretski, tj. kada ne bi bio opterećen. Čim nakačiš potrošač na njega napon mu dropne ospod 9 i imaš brum.
DigiTech H-Pro adapter ima nazivni napon od 9,6V tako da i pod maksimalnim opterećenjem ne pada ispod 9.

Apropo priče o ovoj i onoj varijanti... kada pogledate svu opremu koju imate dođete do prostoh zaključka da adapter košta smiješno malo para. Zato mi baš i nije jasno kako vam se da zajebavati sa nekim divljim varijantama...

Post Reply