Bajaga na tapetu
Re: Bajaga na tapetu
e ako je dzoni reko onda mora da je istina!
-
Bajagu ne gotivim neshto preterano ali ga ni ne tapetiram.. Ali da je dzhoni shtulic reper muzickog kvaliteta to mi je vec previshe..
Ma dajte ljudi, pa Džoni se stalno zajebavao! Ko još njegove izjave uzima za ozbiljno?! On je rekao i da je Kurt Kobejn na bini skidao njegove pokrete jer je jednom gledao Azru uživo. Džoni je zajebant, zato ga i volimo. 

Zar ova tema nije postavljena na pogresnom mestu...
Index boarda-muzicki pravci-rock-Bajaga?!
... meni ovde nesto nije jasno....ajde nekako za "muzicki pravci"...da progutam ali za "rock" 
Index boarda-muzicki pravci-rock-Bajaga?!

u pravu je covek, prebacite u metal
Doolio wrote:u pravu je covek, prebacite u metal

Znam da jedina grupa koja mu se zaista dopadala, a bila je iz Juge, jeste- LEB I SOL. A jedino je Vlatka cijenio kao vrhunskog muzicara. Nije nikog pljuvao bez pokrica. Istina da je govorio za Rundeka 'da je Generalic u muzici', sto je tacno. Svaka mu je skoro pjesma bila na neki isti kalup. Kad pogledas, Stulic sa azrom od 1980 do 1984 nije napravio album koji je licio na onaj drugi. Stil mu se isprofilisao i , cini mi se, svoj vrhunac dosegao, sa FAZANIMA, a opet, SRASTANJE jeste prica za sebe, i mislim da je to konceptualno najsavrseniji album koji je kod nas ikada uradjen i najinventivniji koji je ikada zamisljen. Kompaktan. Ne znam jeste li gledali na Ju-Tjubu snimak Dzonija i Bore Djordjevica, gdje ga Dzoni tjera da naprave neku zajednicku stvar, ispalo je da su uradili, na brzinu, nacrt za AL KAPONEA. A opet, neko moze reci da je Stulic tada ispao nevidjen gad, jer je Bora bio odvaljen od pica. Sigurno je to da je dobro iskoristio situaciju, da pokaze kakav je ko na nasoj estradi i gdje je kome mjesto. I on je to mnogo bolje znao od nas.jablаn wrote:Pitam se da li je Džoni ikad išta pohvalno rekao o nekom kolegi sa exYu scene...Dushan-85 wrote:Dzoni Stulic je, izuzmemo li njegove mrzovoljne i paranoicne ispade, za Bajagu davno rekao da je bezveznjak. I ja tome nemam sta dodam.
Po meni najbolja Bajagina pesma (muzički barem, tekst je standardno pajdomansko proseravanje):
P.S.
Ono za Nirvanu nije tacno. Istina je da je Stulic ono rekao za Kurta, i to veze sa mozgom nema. Nije Kurt gledao koncerte Azre, vec je Kris Novoselic slusao njihove ploce kao klinac. Drugo, uporedite uvod od HEAR-SHAPED-BOX i intro Stuliceve numere SARDISALE LESONCHIOT MANASTIR. Vidjecete o cemu covjek zapravo prica.
Word. Meni su prva tri albuma potpuno savršenstvo.dweezil wrote:mozda ga mladji likovi i ne gotive jer ga pamte u losijem izdanju, ali Bajaga je def legenda i shmeker, covek koji je napisao sve lepse pesme u staroj Ribljoj Corbi, posle resio da ide svojim putem, kupio sam prvi njegov album kao klinac i slobodno mogu da kazem da je obelezio jedan deo naseg detinjstvasad ono sto je radio od "Plavi moj safiru" je def na granici folka al ono, treba i to umeti, u svakom slucaju bar mene nikad nije razocarao ono nesto, ostao je u svom fazonu i nije se spustao na neke grane ... sve u svemu Bajaga respect
mislim odavno sam prestao da ga ozbiljno slusam al i dalje mi je ok
Ne, ne, Kurt je slušao Azru. Krist je više bio u fazonu starog YU hard rocka, sećam se da sam ga non stop viđao sa Zlatkom Manojlovićem, a i video sam ga na koncertima Warriors, Gordi i Rok Mašine.Nije Kurt gledao koncerte Azre, vec je Kris Novoselic slusao njihove ploce kao klinac
Ne, ne, ne, svi ste pogresili... Kurt je slusao Bajagu i ubrzo postao veoma depresivna osoba... Zamisli da si slusao Bajagu kao tinejdzer.. Pa uoucao bi se u glavu mnogo ranije nego Kurt!
Aj laku noc
Aj laku noc

dweezil wrote:mozda ga mladji likovi i ne gotive jer ga pamte u losijem izdanju, ali Bajaga je def legenda i shmeker, covek koji je napisao sve lepse pesme u staroj Ribljoj Corbi, posle resio da ide svojim putem, kupio sam prvi njegov album kao klinac i slobodno mogu da kazem da je obelezio jedan deo naseg detinjstvasad ono sto je radio od "Plavi moj safiru" je def na granici folka al ono, treba i to umeti, u svakom slucaju bar mene nikad nije razocarao ono nesto, ostao je u svom fazonu i nije se spustao na neke grane ... sve u svemu Bajaga respect

lepo napisano
Shefe,nebojsak wrote:Word. Meni su prva tri albuma potpuno savršenstvo.dweezil wrote:mozda ga mladji likovi i ne gotive jer ga pamte u losijem izdanju, ali Bajaga je def legenda i shmeker, covek koji je napisao sve lepse pesme u staroj Ribljoj Corbi, posle resio da ide svojim putem, kupio sam prvi njegov album kao klinac i slobodno mogu da kazem da je obelezio jedan deo naseg detinjstvasad ono sto je radio od "Plavi moj safiru" je def na granici folka al ono, treba i to umeti, u svakom slucaju bar mene nikad nije razocarao ono nesto, ostao je u svom fazonu i nije se spustao na neke grane ... sve u svemu Bajaga respect
Ne, ne, Kurt je slušao Azru. Krist je više bio u fazonu starog YU hard rocka, sećam se da sam ga non stop viđao sa Zlatkom Manojlovićem, a i video sam ga na koncertima Warriors, Gordi i Rok Mašine.Nije Kurt gledao koncerte Azre, vec je Kris Novoselic slusao njihove ploce kao klinac
Ako si imao namjeru biti duhovit, znaj da ti kod mene nije proslo. Malo ozbiljnosti u raspravi ti ne bi skodilo...Pozdrav.
Zašto, meni se ovo što sam napisao čini dosta ozbiljnije od tvrdnje da je Bajaga sranje zato što je to neki Džoni rekao.
Moje misljenje se slaze sa Stulicevim, zbog toga sam ga i pomenuo.
Da je drugacije, onda bih ja bio bezveznjak koji bi uzimao tudje misli.
Probaj da nekad procitas stvari izmedju redova.
Da je drugacije, onda bih ja bio bezveznjak koji bi uzimao tudje misli.
Probaj da nekad procitas stvari izmedju redova.
Bajaga ko Bajaga i nije neki lik a ni muzicar ima dve pesme koje volim od njega, u stavri nije mi jasan fenomen vozica kod njegove pesme Moji su drugovi kad se svi pohvataju u vozic i idu nesto u krug oko stolova i tako to, kad to vidim da imam neku bombu bacio bih je bez razmisljanja na glupi vozic.
pa da, pizda im materina, kako oni smeju da se zabavljaju na nacin koji se tebi ne svidja!