al ono dunlop 65, krpicu i evo resenja
Čišćenje Žica Na Gitari - Saveti, Iskustva, Tečnosti itd.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Čišćenje Žica Na Gitari - Saveti, Iskustva, Tečnosti itd.
to jes', a i cena je bzvz... al izgleda efikasno
zice se moraju cistiti, ne bas redovno, ali bi trebalo baarem 1 u 2 nedelje.. ako nista drugo. morate odrzavati svoje zice, kao i gitaru!
Mora se samo umreti i ici na wc.
i kao sto kaze moja drugarica...da se beba rodi gola..goru glupost teze naci..
Ovaj, samo da podelim sa sirom javnoscu savet Mirka Tasica. Na pitanje koje sredstvo da koristim za ciscenje fingerboarda/drveta na gitari, preporucio je ulje za kosu od oraha/lesnika/cicka itd. A ima ga u svakoj apoteci, 100ak dinara, meni za rosewood fingerboard savrseno radi posao. I jos mirise 
jel sezdespetica steti vratu?
Funkomat wrote:Mora se samo umreti i ici na wc.
jel moguce da niko nezna?Duane wrote:jel sezdespetica steti vratu?
al sam filosof, na pitanje sam odgovorio pitanjem
Šteti ako ti misliš da šteti.Duane wrote:jel sezdespetica steti vratu?
Prc...
- sirac-šunka
- vragolan
Pazario sam i ja ovaj Dunlop 65, uljasta neka supstanca... isto pakovanje kao i D'Andrea (pominjao sam i ranije, ne znam zašto niko nije to primetio), samo su sastojci potpuno različiti. Andrea je kiselkasta i miriše na esenciju i pretpostavljam da po tom osnovu čisti žice i ne ostavljajući bilo kakav trag. Ipak mi se više sviđa D'Andrea. Ne mogu da verujem da sam ja jedini koji je ovo koristio.

http://www.dv247.com/guitars/dandrea-gu ... ner--34739
Inače, keselkasta D'Andrea, definitivno ne čini dobro fretboardu pa treba paziti da ne iscuri previše po istom, ili ga brzo prebrisati u tom slučaju. Za Dunlop 65, ulje ko ulje, ne bih rekao da bilo kako može da šteti, osim ako se fretboard ne natapa istim pa omekša drvo ili šta već...
Moja bočica je više ličila na

http://www.dv247.com/guitars/dandrea-gu ... ner--34739
Inače, keselkasta D'Andrea, definitivno ne čini dobro fretboardu pa treba paziti da ne iscuri previše po istom, ili ga brzo prebrisati u tom slučaju. Za Dunlop 65, ulje ko ulje, ne bih rekao da bilo kako može da šteti, osim ako se fretboard ne natapa istim pa omekša drvo ili šta već...
Moja bočica je više ličila na
Govori li ti to nešto?sirac-šunka wrote:Ne mogu da verujem da sam ja jedini koji je ovo koristio.
Šalim se. Ja za žice koristim Fast Fret i prezadovoljan sam, a za fretboard koristim Durex Play (ona plava bočica). Sjajna stvar, ne ostavlja mastan trag, ne suši se kao ostali lubrikanti i ne ostavlja fleke. Opet se šalim.
Nisi jedini. Ja sam je jedno vreme koristio, a i dalje je imam za hitne intervencije na ultra-prljavim žicama.sirac-šunka wrote:. Ne mogu da verujem da sam ja jedini koji je ovo koristio.
Nemam običaj da žice brišem svaki put pre i posle sviranja, tako da mi je potrebno nešto što će ih i malo "osvežiti", a ne samo očistiti. Zbog toga mi najviše odgovara Fast Fret, i ako baš on ima najkraći rok trajanja...
U svakom slučaju, ako konstantno brišete žice i ako vam je želudac otporan na miris D'Andree (meni baš smeta taj miris), ne verujem da možete mnogo da pogrešite kupovinom iste. Koliko se sećam i cena je bila skroz ok za bočicu koja nikako da se istroši.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Ne znam jel sam vec spominjao, a mrzi me da trazim
Ja imam vise od godinu dana Dr. Duck's Ax Wax... ono... brisem apsolutno sve po gitari, ne smrdi (gadno
) i relativno osvezi zvuk zica. Mislim i da je bilo nesto jeftino, pa ko naleti nek proba.

- KnightOfDoom
- Site Admin
Bilo kod marica.