koja distorzija najbolje leži stratu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kocamaya

koja distorzija najbolje leži stratu

Post by kocamaya » 10 Oct 2009, 10:25

Pozdrav.
Hteo bih da u svom skromnom lancu pedala dodam distorziju koja može stratu da doda onaj masni zvuk.Probao sam ds-1 na kom sam nekad svirao preko hama i zvući krš.dok recimo drive bluesbreaker2 koji je na hamu bio neupotrebljiv zvući masno i puno.međutim taj bluesbreaker ima boost mod koji je za strata
majka mara i hteo bih njega da ukljućim u proces.zato mi treba dist ili drive pedala jer preko boost-a sviram neku drugu priću.ono što sam primetio da masa ljudi koja poseduje strata ima ibanez ts 9 . zanimame kakav je marshall g´vnor ili digitech hardwire dist.eto možda zbog cene koja je ipak niža u odnosu na ts9.
:jedi_fight:

Guitar_thrill
MF veteran

Re: koja distorzija najbolje leži stratu

Post by Guitar_thrill » 10 Oct 2009, 10:57

Mozda da probas boss od3? Ja sam svoj hteo da prodam,pa se predomislio,pa se opet predomislio,i tako u krug... :) e vidis i mene bas interesuje kako guvnor zvuci na stratu, ima ga burazer,i od kada sam kupio strata, nisam se setio da je probam, na hamovima mi uvek zvuala nesto mutno,basovito :? E da, ili da probas fuzz face? Neku kopiju, meni bas tako strat zvuci nekako deblje, vise nego sa dist pedalama.... :ziveli:

Santana

Post by Santana » 10 Oct 2009, 16:08

pa ako hoces neki lepi vintage ton, moze marsalova pedalica ili ts9 (ali ts9 je overdrajv).
ako oces da jede zivu decu probaj little big muff

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 10 Oct 2009, 16:17

englsh muff'n

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Oct 2009, 18:49

Duane wrote:englsh muff'n
Svako svoga konja hvali... :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Oct 2009, 20:41

Hardwire serija je prilicno skupa a polovnih ih jos nema... Za te pare mozes da kupis polovnog skrimera (ako je tako nesto ono sto zelis).
Ovo je jako lepa "masna i debela" pedala:

Mozes da das nekom da ti je napravi...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 10 Oct 2009, 21:15

Zanima me kolika je razlika izmedji Humbucker a i Singl a na stratu?Mislim koliko je masniji i to?I zasto vecina muzicara ima SSS Stratove kad bi idealna kombinacija bila cist Clean na necku i distorzija u Bridgeu :) ?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Oct 2009, 21:34

Neko voli singl u bridgu/necku za clean, neko za drajv. Neko voli humbucker u bridgu/necku za clean, neko za drajv... :) You get my point... :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Oct 2009, 21:38

Tja, koliko ljudi, toliko idealnih kombinacija... Ja rado početnicima preporučujem SSH konfiguraciju magneta, jer znam da početnici žele da pokriju mnogo različitih žanrova pre nego što se skrase sa svojom provereno omiljenom gitarom. Ipak, ja znam tačno šta od koje gitare očekujem, i po meni je, kad je Strat u pitanju, ipak idealna kombinacija onako kako je čika Leo zamislio - dakle 3 singla. Za neki drugi zvuk je po mom mišljenju dobro uzeti neku drugu gitaru, a Strata ostaviti na miru, bez kljukanja steroidima. Nemoguće je sve pokriti jednom gitarom.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 11 Oct 2009, 00:36

Ok,al nije da se kvari clean ako stoji HUM i bridgeu?Opet bolje imati malo masti na gitari nego samo singlove.Znam da ne moze se sve pokriti al nisu svi profici da mogu imati brdo gitara...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Oct 2009, 00:39

johnny_b_good wrote:Ok,al nije da se kvari clean ako stoji HUM i bridgeu?
Kako ne? Gde ti je zvuk treceg magneta strata? Umesto njega dobijes (obicno) jako ostar i neprijatan zvuk hambakera na stratu (pricam o nedistorziranoj gitari)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 11 Oct 2009, 00:43

cccira wrote:
johnny_b_good wrote:Ok,al nije da se kvari clean ako stoji HUM i bridgeu?
Kako ne? Gde ti je zvuk treceg magneta strata? Umesto njega dobijes (obicno) jako ostar i neprijatan zvuk hambakera na stratu (pricam o nedistorziranoj gitari)
Ok,al sta ce pored cleana u necku jos 1 u bridgeu?Jel ne zvuci lepse ovaj u necku?Ok,ne razumem se previse pa trazim objasnjenje...Zao i itam zasto vecina muzicara svira SSS Strat?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Oct 2009, 00:53

Razdvoji pojmove lepse i drugacije. Lepo zvuci i singl u neck poziciji, lepo zvuci i singl u middle poziciji, lepo zvuci i singl u bridge poziciji. Singl u bridge-u drugacije zvuci (zbog polozaja magneta u odnosu na oscilovanje zice) od singla u neck poziciji.

kocamaya

Post by kocamaya » 11 Oct 2009, 09:32

Hvala svima na savetu.big muff-a sam imao nekažem da je loš ali ima brum i na hamu šta li bi bilo na singlu.usvakom slućaju svirao sam dvadeset godina na hamovima te LP pa SG pa 335 i na kraju mi se smućilo.ne želim da vidim više ništa od hama.kad budem imao novca kupiću neku joe pass gitaru da me želja mine prema jazzu i neću ni iz kuće da je iznosim.ja sam od sada strat man. :mrgreen:
Pozdrav i hvala svima.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Oct 2009, 09:41

Ne razumem zasto lik zauze temu čoveku iako je već otvarao temu sa slicnim ovim pitanjem pre oko 6 meseci... :O.o:
:grummel_2:

Mislim, kako je od priče o distorziji koja dobro leži stratu, došao do ponovnog smaranja o hss gitari... :O.o:

On topic, ne znam, nemam strata... :)

Post Reply