Kojim redom uzimati pedale(bass)?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Stalker
Strelok

Kojim redom uzimati pedale(bass)?

Post by Stalker » 20 Oct 2009, 15:27

Dakle, pitanje je sledece:
ja sam totalno nov sto se upotreba pedala tice, tacnije nemam nijednu, a nameravam da ih imam dosta, za autorske stvari, a zelim nekoliko slicnih efekata da koristim, koji se koriste u tool-u i slicnim bendovima.
zeleo bih da dobijem neku preporuku kojim redom da uzimam pedale/ koju prvu da uzmem.. :XD:
unapred hvala.
i molim vas, sad kad sam spomenuo tool, da me ne usmeravate na Justinovu opremu, cija je vrednost 4-cifreni broj eura. :XD:

Bozha

Re: Kojim redom uzimati pedale(bass)?

Post by Bozha » 20 Oct 2009, 23:17

Vrebaj po oglasima neki ozbiljniji multiefekat/procesor. Recimo neki Boss. Jeste trocifrena cena, al nije mnogo trocifrena. Provedi neko vreme sa njim i sam ces sebi dati najbolji odgovor na ovo pitanje, sta ti uopste treba i koji su ti prioriteti.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 20 Oct 2009, 23:28

mhm...a da ne uzmem neki BassDrajver, jer su mi, recimo prioritet overdrajv i distorzija/fuzz? cuo sam ima neki DigiTech koji je dobar i Behringer BDI21, koji je kopija Tech21SansAmp DI...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 21 Oct 2009, 00:11

BDI tu i tamo moze da pomogne da dodjes do necega sto podseca na tool, samo ne odvrci drive do kraja :) Mozda nije lose da vidis po oglasima neki jeftin procesor , neki koji kosta toliko da neces zazaliti kada skontas da je sranje ili crkne sam od sebe :) E onda vidis od te gomile efekta sta te zanima pa kupis pedalice ili pak neki ozbiljni i skuplji procesor.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 21 Oct 2009, 00:20

KnightOfDoom wrote:BDI tu i tamo moze da pomogne da dodjes do necega sto podseca na tool, samo ne odvrci drive do kraja :) Mozda nije lose da vidis po oglasima neki jeftin procesor , neki koji kosta toliko da neces zazaliti kada skontas da je sranje ili crkne sam od sebe :) E onda vidis od te gomile efekta sta te zanima pa kupis pedalice ili pak neki ozbiljni i skuplji procesor.
I'll keep that in mind. thanx for the tips!

Post Reply