Squier i pojacalo - misljenja

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Jimi

Post by Jimi » 03 Oct 2006, 01:28

Knight, posto su Rotosound i gde mogu da se kupe? Ako pravila ne dozvoljavaju pominjanje radnji, javi mi na PP.

Znaci ne moze stratov single coil na ovaj uzi telecasterov. Moracu da vidim neku zamenu u dogledno vreme. Kako stoje stvari sa markama magneta. Ima li neka OK firma da nije preskupa. Koliko sam cuo DiMarzio i slicni su 50 + eura a to ce mi biti pola gitare. Kad bi moglo nesto novo ili polovno za 20-30 eura verovatno bih investirao. Ugradnju ne moram da placam posto imam skolskog druga elektronicara i gitaristu, iako mu je 10 cm sloj prasine na stratu starom cetvrt veka :).

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 03 Oct 2006, 02:06

Javio sam se na PP :) . Da ne spominjem bas konkretne radnje i cene.

Jimi

Post by Jimi » 04 Oct 2006, 23:30

Pazario za 100 €.

Image

Ima belu plocu i nut za razliku od ovih novih sa crnom. Ako se dobro secam civija koje sam video na aktuelnom affinity stratocasteru, ova ima i bolje civije. Imam nku kombinaciju za Schaller civije pa cu za neko vreme da vidim kakve su i da uradim zamenu ako se lose pokazu. Takodje, trenutni setup je ocaj zivi pa cu za vikend da odem kod iskusnog ortaka da je napenalimo kako treba. Gledali smo sipku i vidi se da imbus kljuc nije ni prilazio vratu. Reklo bi se da je gitara zahvalna za dalje budzenje posto su telo i barocito vrat prilicno OK. Za pocetak sam pomenuo civije koje cu mozda da dobijem besplatno a za dalje, ako bude srece, zdravlja i dobre svirke, bih rado zamenio magnet do vrata. Ako imate neki sa povoljnom cenom ili dobar polovan u vidu, preporucte slobodno. U planu je za mesec, dva da ovu devojcicu uparim sa Marshallom, bar ovim CD15.

Pozdrav svima i hvala na savetima :)

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 05 Oct 2006, 14:23

Kewl je gitara a koliko kontam to dobro i zvuči... Samo bih imao jednu molbu... aj leba ti "podšišaj" te žice... skrnavo izgleda ovako :lol:

Jimi

Post by Jimi » 05 Oct 2006, 21:37

Tako sam je doneo a tek za vikend cu ugrabiti vremena za zamenu zica i preko potrebno setovanje vrata i kobilice. Inace malo sam je probao veceras i sve vise mi se svidja. Pretpostavljam da ce da zvuci jos bolje sa novim zicama po Knightovoj preporuci i kad bude skroz u "stimu".

Jimi

Post by Jimi » 31 Oct 2006, 01:25

Hitno mi treba preporuka za civije za ovak Tele. Nesto da nije gore od fabrickih a da je srazmerno jeftino.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2006, 10:02

Dobro - hitno trci u MixMusic u Marsala Birjuzova i uzmi najjeftinije Gotohe. Pozdrav!

Jimi

Post by Jimi » 31 Oct 2006, 16:40

:)))

Sad sam zvao, nema nista za telecaster.

Jimi

Post by Jimi » 31 Oct 2006, 23:52

Poziv za preporuku civija jos uvek stoji ali da podelim neka nova saznanja sad kad imam vremena da kuckam.

Pre neki dan sam isao sa klincem iz komsiluka da on kupi pojacalo pa sam malo isprobavao sve opcije koje sam pomenuo u uvodnom postu. U prodavnici nisu imali Marshalla CDR15, samo onaj jeftiniji bez reverba i skuplji sa digitalnim efektima. (Btw, ovaj CDR15, polovan, mi je pobegao ispred nosa za 70€). Sve sto je receno stoji, odlican clean, jaka distorzija, jednom recju Marshall. Medjutim, otkrovenje su bili Vox-ovi VR15 i VR30 koji su na dodatnom snizenju tako da sad kostaju 115 i 160€. Oba imaju lampu 12AX7 u pretpojacanju, isti vintage izgled dok jace ima par tonskih kontrola vise na oba kanala i rever, te po 2 overdrajva, OD1 koji je vintage i OD2 koji je moderan. Komsija je bio zainteresovan za ovo jace zbog snage i njega smo najvise isprobavali i mogu da kazem da je mnogo dobro. Odlican zvuk na svik kanalima, odlican reverb i moze da senapanji do kraja bez izoblcenja sto znaci da ima rezervu snage. Probali smo i footswitch koji je 25€ ali nisam provalio logiku kojom radi, odnosno iako ima 2 prekidaca, ne radi kao i 2 tastercica na pojacalu: jedan za OD on/off, drugi za izbor OD1/OD2. To bi mu bila jedina nepopravljiva mana. Jos vece otkrovenje mi je bilo manje pojacalo koje, cini mi se, zvuci jos bolje. Kad sam se ukljucio u njega i onako na brzinu podesio zvuk nisam mogao da verujem sta cujem. To je ono sto ja prokomentarisem "kao da su zice ukljucene direktno na 220V". Iako ima skoro duplo manje tonskih kontrola, to mu nije nedostatak. Jedino sto su mogli da mu stave reverb i onda bi bilo neprejebivo za potrebe ljubitelja svirke kakvi se okupljaju na ovom forumu. Dakle, moja buduca investicija, cim naleti neka kinta. Moracu da i na njemu isprobam footswitch, mozda radi onako kako meni izgleda logicno. Jos jedan nedostatak, koji bi se doduse (relativno) lako mogao otkloniti je lampa kineske proizvodnje. EI Nis pravi iste takve i to vrhunske ali za hi-fi pojacala, kazu da se nije najbolje pokazala na gitarskim. Alternativa je da se poruci ruska marke Tungsol (http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=212231) za koju na netu ne stede reci hvale i na americkim sajtovima kosta oko 15$ a pretpostavljam da je u Rusji jos jeftinija. Veujem da bi se time mnogo dobilo na vec dobrom zvuku. Oba pojacala imaju i izlaz za eksterni zvucnik tako da su mogusnosti za poboljsanja velike. Preporuka za sve kojima Heavy Metal ili Hard Core nisu primaran svirka mada bi i oni mogli da isporbaju ove spravice.

Da dodam da sam u istoj radnji pazario Korg GA30 stimer za 10€ (http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=210526).

Toliko za sad uz predlog urednicima da se neke preporuke i misljenja sa ove i slicnih tema izdvoje i stave na vrh kao neka mini enciklopedija za sve zainteresovane. Takodje, pomenuh da sam zainteresovan za kupovinu VR15, primetio sam da se u nekoliko prodavnica vrlo lako iskamci popust kad se kupi nekoliko prizvoda (ja sam kupio zice, kais i slide i dobio trzalicu a na kraju mi je zaokruzio racun za 50 dinara nize), pa predlazem i samoorganizovanje posetilaca foruma kad krenu u nabavku.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Nov 2006, 00:11

U zivotu nisam kupovao nove civije, ali schaller su za svaku preporuku.Ne znam koja je cena i to sve, ali si ih pominjao ranije cini mi se.

Bas je danas krenuo neki dogovor slican tvom predlogu, bice nesto.Ako zelis mozes da rastavis taj post po delovima (pojacalima) , mozda dopises jos malo utisaka, pa za svako pojacalo otvoris novu temu i stavis u forum testovi>>> viewforum.php?f=42 .
Ako ispadne sve kako smo se dogovarali "udomicemo" teme na prikladnije mesto :) . Pozdrav

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Nov 2006, 09:26

Uzgred napomena - pored EI Nis u Beogradu mozda mogu da se nadju Siemens lampe koje bi trebale da imaju radni vek od 10 000 sati.

Drago mi je da ti se dopada VR!

vlobrk

Re: Squier i pojacalo - misljenja

Post by vlobrk » 22 Oct 2009, 06:44

Da ne bih otvarao novu temu evo pitacu ove u nadi da ce neko videti.
Resio sam da se oprobam sa Telecasterom i ono sto me zanima je Squier Affniti.Ima i oznaku Special Edition ali nisam siguran koliko to stvarno nesto znaci.
Uglavnom to je ova gitara:
Image
E sada,svestan sam da to nije ni dobra ni odlicna gitara ali me zanima kakva je kao baza za nadogradnju?
Evo kakav je plan.
Uzeo bih ovu gitaru i odmah uzeo DiMarzio "Twang King" neck magnet jer to je ono sto me trenutno zanima a bridge moze da saceka.
Zanima me koliko bi poboljsanje stvarno dobio takvom akcijom?Za telo pise da je Alder pa kapiram da to moze i dobro da ispadne ali ipak da cujem nekog ko ima iskustva u slicnom poduhvatu.
Gitaru bi kupio novu i to sa Thomann.de gde kosta 149eura.Magnet takodje i cena je 44eura.Sve u svemu 200eura pa Isplati li se ili ne?

Ramirez

Post by Ramirez » 22 Oct 2009, 11:23

Na sve to sa Thomana dodaj jos 40% carinskih i spediterskih troskova pa onda razmisli da li ti se isplati.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 22 Oct 2009, 12:13

vlobrk wrote:Da ne bih otvarao novu temu evo pitacu ove u nadi da ce neko videti.
Resio sam da se oprobam sa Telecasterom i ono sto me zanima je Squier Affniti.Ima i oznaku Special Edition ali nisam siguran koliko to stvarno nesto znaci.
Uglavnom to je ova gitara:
Image
E sada,svestan sam da to nije ni dobra ni odlicna gitara ali me zanima kakva je kao baza za nadogradnju?
Evo kakav je plan.
Uzeo bih ovu gitaru i odmah uzeo DiMarzio "Twang King" neck magnet jer to je ono sto me trenutno zanima a bridge moze da saceka.
Zanima me koliko bi poboljsanje stvarno dobio takvom akcijom?Za telo pise da je Alder pa kapiram da to moze i dobro da ispadne ali ipak da cujem nekog ko ima iskustva u slicnom poduhvatu.
Gitaru bi kupio novu i to sa Thomann.de gde kosta 149eura.Magnet takodje i cena je 44eura.Sve u svemu 200eura pa Isplati li se ili ne?
Ovog telecastera sam probao kod druga...Ima lep clean i vrat mi se svideo dosta je deblji od moje pacifice.E sad opsirno nemam bas iskustva da bih mogao detaljnije :)

vlobrk

Post by vlobrk » 22 Oct 2009, 18:10

Ramirez wrote:Na sve to sa Thomana dodaj jos 40% carinskih i spediterskih troskova pa onda razmisli da li ti se isplati.
Ne.Na Thomann-ovu cenu dodam jos 7.5 eura za shipping do Austrije i onda mi prijatelj to donese.
Prijatelj se inace bavi prevozom robe pa ako nekoga zanima ovakav nacin nabavke moze da se javi na PP ili MSN-vlada0906@hotmail.com.
Troskovi prevoza bi bili od 20-100 eura.Zaracunajte za pocetak 50 i vidite isplati li vam se.Za ovo sto ja kupujem se sigurno ne isplati ali za ovako nesto vec da:
http://www.thomann.de/gb/trace_elliot_715.htm
Da ne tupim ovde o tome postavicu u temi "o carinam" pa pogledajte tamo ili obavestite nekog ko kupuje instrument ili nesto slicno.

evo linka ka temi o carinama:viewtopic.php?f=18&t=5529&start=90#p132157

Ovog telecastera sam probao kod druga...Ima lep clean i vrat mi se svideo dosta je deblji od moje pacifice.E sad opsirno nemam bas iskustva da bih mogao detaljnije
To mi je i bitno,clean.Ako je dobar sa originalnim magnetom onda ce sa DiMarzio-om biti jos bolji(predpostavljam).

Post Reply