Ako su lampe, koje lampe mogu da stavim umjesto EL84 (ili EI84, nisam siguran u drugo slovo

Unaprijed hvala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
EL84 = 6BQ5 = 6П14ПM1los wrote: Ako su lampe, koje lampe mogu da stavim umjesto EL84 (ili EI84, nisam siguran u drugo slovo) i ECC83?
M1los wrote:...ali nemaju ECC83, već 12AX7
Rocket Roll wrote:ECC83 = 12AX7
Ne drastična. Maršalove su sve kineske, mislim, možda čak zvuče i gore nego ruske EHX.M1los wrote:...da li će biti drastična razlika u zvuku između EL84 lampi od 10€ (Electro-Harmonix) i lampi od 25€ (Marshall)?
nece to da mozeivan ipi wrote:Ja mislim da umesto El84 idu i 6l6.. neka me neko ispravi ako gresim, ali po meni one su mnogo bolja kombinacija sa 12ax7
uklope se kao dupe na noshu
majtimika wrote:nece to da mozeivan ipi wrote:Ja mislim da umesto El84 idu i 6l6.. neka me neko ispravi ako gresim, ali po meni one su mnogo bolja kombinacija sa 12ax7
a sto se tice zamene lampi , odnesi ga kod nekog majstora neka ti proveri mrezu pre nego das novce za lampe, mislim verovatno im treba zamena posle toliko godina, ali lampe odlaze postepeno a ne odjedanput, pa mozda problem sa distorziranjem i nije do njih, kazem mozda.
6L6 je oktal, EL84 je noval. A čak i da se zamene podnožja, sve ostalo bi trebalo da se menja (napajanje, izlazni trafo...)ivan ipi wrote:pa zar nisu 6L6 americki odgovor(Pivi, itd.) na evropske EL84?
Testiraj ga na drugom zvučniku / kabinetu.M1los wrote:Hmmm... Moguće da je zvučnik, jer se ovaj problem pojavio "preko noći". Sad stvarno nisam pametan šta da radim.
verovatno mislis na 6V6 ali ni ta lampa nije direktna zamenaivan ipi wrote:majtimika wrote:nece to da mozeivan ipi wrote:Ja mislim da umesto El84 idu i 6l6.. neka me neko ispravi ako gresim, ali po meni one su mnogo bolja kombinacija sa 12ax7
a sto se tice zamene lampi , odnesi ga kod nekog majstora neka ti proveri mrezu pre nego das novce za lampe, mislim verovatno im treba zamena posle toliko godina, ali lampe odlaze postepeno a ne odjedanput, pa mozda problem sa distorziranjem i nije do njih, kazem mozda.
Jel me zezas?! stvarno ne moze?!pa zar nisu 6L6 americki odgovor(Pivi, itd.) na evropske EL84?
P.S. sto kaze covek, moguce je da je do zvucnika, posto sam imao neko staro pojacalo koje je takodje distorzovalo zvuk
bas zbog "produvalih" zvucnika.
nece to da moze
Jel me zezas?! stvarno ne moze?!pa zar nisu 6L6 americki odgovor(Pivi, itd.) na evropske EL84?
P.S. sto kaze covek, moguce je da je do zvucnika, posto sam imao neko staro pojacalo koje je takodje distorzovalo zvuk
bas zbog "produvalih" zvucnika.
Moja greska. pomesao sam EL84 sa EL34. 6L6 moze umesto EL34 , jel tako?verovatno mislis na 6V6 ali ni ta lampa nije direktna zamena
Ne, važi ista, gorenavedena pričaivan ipi wrote:6L6 moze umesto EL34 , jel tako?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest