Koje magnete staviti na Fender Stratocaster (Japan)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koje magnete staviti na Fender Stratocaster (Japan)
Pozdrav svima. Uzeo sam Fender Stratocaster Made In Japan, ali mu je neko stavio keramicke magnete koji su ok za clean, ali za drive nisu nikakvi. Ja volim klasican (najklasicniji
) stratov ton pa me interesuje koje magnete da stavim na njega. Da li da menjam sva tri ili samo neke (npr. brigde ili neck)...?

Re: Koje magnete staviti na Fender Stratocaster (Japan)
U tom slučaju ne verujem da ćeš se zeznuti sa ovim Dankanima, tj ovim Fenderima.sinisa88 wrote: Ja volim klasican (najklasicniji ) stratov ton
Da se ja pitam išao bi ceo set.sinisa88 wrote: Da li da menjam sva tri ili samo neke (npr. brigde ili neck)...?

- Rocket Roll
Kod nas je više "šta možeš da nađeš" situacija nego "šta da stavim" dilema 
Od Dankana su me se SSL-1 najviše dojmili: tamni su i debeli, odličan rok i bluz ton. Dodaš Blues Driver, neku distorziju ispred i posle ti još samo trebaju Gilmurovi prsti
Od DiMarzia bi verovatno najbolja kupovina bili True Velvet, ali novi su i ne znam kad će se pojaviti kod nas. Dweezil mi je jednom prilikom objašnjavao kako on nikad iz Dankana nije uspevao da izvuče onaj svetao i fazno poremećen kantri ton, i da zato voli DiMarzie. Ja imam Blue Velvet u necku i Heavy Blues II u bridžu - Kristijan mi je rekao da na klinu moj Strat zvuči bolje nego bilo kakav piezo izlaz iz akustične gitare.
Od Fenderovih zamena bih birao še'setdevetke, ali to je pitanje ukusa: volim taj scoopovani, oštri, hendriksovski ton.

Od Dankana su me se SSL-1 najviše dojmili: tamni su i debeli, odličan rok i bluz ton. Dodaš Blues Driver, neku distorziju ispred i posle ti još samo trebaju Gilmurovi prsti

Od DiMarzia bi verovatno najbolja kupovina bili True Velvet, ali novi su i ne znam kad će se pojaviti kod nas. Dweezil mi je jednom prilikom objašnjavao kako on nikad iz Dankana nije uspevao da izvuče onaj svetao i fazno poremećen kantri ton, i da zato voli DiMarzie. Ja imam Blue Velvet u necku i Heavy Blues II u bridžu - Kristijan mi je rekao da na klinu moj Strat zvuči bolje nego bilo kakav piezo izlaz iz akustične gitare.
Od Fenderovih zamena bih birao še'setdevetke, ali to je pitanje ukusa: volim taj scoopovani, oštri, hendriksovski ton.
Aj' recimo Seymour Duncan Vintage Staggered SSL-1. Ja ih imam na gitari i mogu reći da su super za "klasičan" ton. Imaš i DiMarzio u Knez Danilovoj ulici. To je, u principu, najbolje što može da se kupi kod nas (mislim, imaš u inostranstvu i Lindy Fralin i Kinman magnete, ali, cene su .... a tek carina ...). E, sad .... sve je to i stvar ukusa.
Ako hoćeš da menjaš samo neke magnete, novi magnet ćeš staviti na poziciju koju koristiš često, a, na drugim pozicijama ćeš verovatno ostaviti postojeće.
EDIT:
Dok sam pisao poruku, već si dobio (veoma sličan) odgovor. Ali, aj' da se ne baci.
Stvarno su jako fini.
Ako hoćeš da menjaš samo neke magnete, novi magnet ćeš staviti na poziciju koju koristiš često, a, na drugim pozicijama ćeš verovatno ostaviti postojeće.

EDIT:
Dok sam pisao poruku, već si dobio (veoma sličan) odgovor. Ali, aj' da se ne baci.

Jesu!Rocket Roll wrote: ... Od Dankana su me se SSL-1 najviše dojmili: tamni su i debeli...

Ako misliš na na ton kakav recimo ima Mark Knopfler, onda i ovo stoji. Ja sviram sa 11-icama tako da ni to ne pomaže. Iskusniji gitaristi se uglavnom slažu da za tako nešto takođe trebaju i tanje žice (Kantri muzičari često koriste i osmice).Rocket Roll wrote:... Dweezil mi je jednom prilikom objašnjavao kako on nikad iz Dankana nije uspevao da izvuče onaj svetao i fazno poremećen kantri ton...
Hvala vam ljudi, puno.
Fenderovi su mi dosta skupi, a posto je ovo sekundarna dzitra u koju ne bih mnogo da ulazem, onda cu verovatno staviti nekog duncan-a (npr taj ssl1)
E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?

E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?
Kad si bre kupio Strata. Daj slike. x)
Probao .... samo nije to baš ton kakav ti želiš. Mislim, ipak si rekao da te zanima klasičan ton. SSL-4 ima malo "nabildovan" ton. Ali, lepo radi. Doduše, rekao si i da te prvenstveno zanima overdrive. Overdrive je sa njim ... kako bih rekao ... seti se kako Homer Simpson izgleda kad balavi za nečim.sinisa88 wrote:... E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?

Pazi, uvek možeš i malo da zavrneš volume pot kad imaš takav magnet, pa se onda zvuk očisti.
BTW, za malo ti nisam spomenuo da Fender magneti nisu mnogo skupi / Dankani nisu mnogo jeftiniji, a, onda se setih da SSL-1 (1 kom.) košta oko 5300 din., a da komplet Texas Specials magneta košta oko 24000. Za te pare možeš da uvezeš komplet Kinman magneta sa sve transportom i carinom.
Uzeo sam ga pre par dana.shule wrote:Kad si bre kupio Strata. Daj slike. x)

Da, mozda bi mi taj ssl4 dobro dosao u bridge poziciji, a npr ssl1 u neck poziciji.ndv wrote:Probao .... samo nije to baš ton kakav ti želiš. Mislim, ipak si rekao da te zanima klasičan ton. SSL-4 ima malo "nabildovan" ton. Ali, lepo radi. Doduše, rekao si i da te prvenstveno zanima overdrive. Overdrive je sa njim ... kako bih rekao ... seti se kako Homer Simpson izgleda kad balavi za nečim.sinisa88 wrote:... E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?
Pazi, uvek možeš i malo da zavrneš volume pot kad imaš takav magnet, pa se onda zvuk očisti.
BTW, za malo ti nisam spomenuo da Fender magneti nisu mnogo skupi / Dankani nisu mnogo jeftiniji, a, onda se setih da SSL-1 (1 kom.) košta oko 5300 din., a da komplet Texas Specials magneta košta oko 24000. Za te pare možeš da uvezeš komplet Kinman magneta sa sve transportom i carinom.

sinisa88 wrote:Uzeo sam ga pre par dana.shule wrote:Kad si bre kupio Strata. Daj slike. x)
Ma isti je k'o moj.

ja mislim da bi ti od DiMarzia odgovarali True Velvet i FS-1, mogao bi da pogledash i na Banzaiju koje su cene, mozda neki Rio Grande ili Lindy Fralin. 

pogledaj di marzio AREA 61 i AREA 58 i fenderov texas special.
U mitrosu, komplet:ndv wrote:a da komplet Texas Specials magneta košta oko 24000. Za te pare možeš da uvezeš komplet Kinman magneta sa sve transportom i carinom.
Fender Custom Shop texas specials
Fender Custom Shop 69's
Fender Custom Shop 54's
kosta 19.350 dinara (ja sam, pre par dana u prodavnici Mitros u Nishu, video ta tri kompleta). Moja preporuka je: Fender Custom Shop 54's.
mmoj prijatelj ima rg ibaneza, baswood telo, H S S konfiguracija i kao singlove je stavio texas spetial. Vrhunski clean! Imaju slab output pa su malo tanki sa overdrajvom ali clean je fenomenalan.
zavisi sta zelis, kontam da za strata imaju taman malko vise od normalnogMUzzY wrote:Imaju slab output

inace neki vintidz zvuk bi trebali da budu 57/62 magneti...