Koje magnete staviti na Fender Stratocaster (Japan)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sinisa88

Koje magnete staviti na Fender Stratocaster (Japan)

Post by sinisa88 » 27 Oct 2009, 15:59

Pozdrav svima. Uzeo sam Fender Stratocaster Made In Japan, ali mu je neko stavio keramicke magnete koji su ok za clean, ali za drive nisu nikakvi. Ja volim klasican (najklasicniji :) ) stratov ton pa me interesuje koje magnete da stavim na njega. Da li da menjam sva tri ili samo neke (npr. brigde ili neck)...?

guv'nor

Re: Koje magnete staviti na Fender Stratocaster (Japan)

Post by guv'nor » 27 Oct 2009, 16:14

sinisa88 wrote: Ja volim klasican (najklasicniji ) stratov ton
U tom slučaju ne verujem da ćeš se zeznuti sa ovim Dankanima, tj ovim Fenderima.
sinisa88 wrote: Da li da menjam sva tri ili samo neke (npr. brigde ili neck)...?
Da se ja pitam išao bi ceo set. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Oct 2009, 16:17

Kod nas je više "šta možeš da nađeš" situacija nego "šta da stavim" dilema :D

Od Dankana su me se SSL-1 najviše dojmili: tamni su i debeli, odličan rok i bluz ton. Dodaš Blues Driver, neku distorziju ispred i posle ti još samo trebaju Gilmurovi prsti :D

Od DiMarzia bi verovatno najbolja kupovina bili True Velvet, ali novi su i ne znam kad će se pojaviti kod nas. Dweezil mi je jednom prilikom objašnjavao kako on nikad iz Dankana nije uspevao da izvuče onaj svetao i fazno poremećen kantri ton, i da zato voli DiMarzie. Ja imam Blue Velvet u necku i Heavy Blues II u bridžu - Kristijan mi je rekao da na klinu moj Strat zvuči bolje nego bilo kakav piezo izlaz iz akustične gitare.

Od Fenderovih zamena bih birao še'setdevetke, ali to je pitanje ukusa: volim taj scoopovani, oštri, hendriksovski ton.

ndv

Post by ndv » 27 Oct 2009, 16:20

Aj' recimo Seymour Duncan Vintage Staggered SSL-1. Ja ih imam na gitari i mogu reći da su super za "klasičan" ton. Imaš i DiMarzio u Knez Danilovoj ulici. To je, u principu, najbolje što može da se kupi kod nas (mislim, imaš u inostranstvu i Lindy Fralin i Kinman magnete, ali, cene su .... a tek carina ...). E, sad .... sve je to i stvar ukusa.

Ako hoćeš da menjaš samo neke magnete, novi magnet ćeš staviti na poziciju koju koristiš često, a, na drugim pozicijama ćeš verovatno ostaviti postojeće. :)

EDIT:

Dok sam pisao poruku, već si dobio (veoma sličan) odgovor. Ali, aj' da se ne baci. :)
Rocket Roll wrote: ... Od Dankana su me se SSL-1 najviše dojmili: tamni su i debeli...
Jesu! :D Stvarno su jako fini.
Rocket Roll wrote:... Dweezil mi je jednom prilikom objašnjavao kako on nikad iz Dankana nije uspevao da izvuče onaj svetao i fazno poremećen kantri ton...
Ako misliš na na ton kakav recimo ima Mark Knopfler, onda i ovo stoji. Ja sviram sa 11-icama tako da ni to ne pomaže. Iskusniji gitaristi se uglavnom slažu da za tako nešto takođe trebaju i tanje žice (Kantri muzičari često koriste i osmice).

sinisa88

Post by sinisa88 » 27 Oct 2009, 16:49

Hvala vam ljudi, puno. :) Fenderovi su mi dosta skupi, a posto je ovo sekundarna dzitra u koju ne bih mnogo da ulazem, onda cu verovatno staviti nekog duncan-a (npr taj ssl1)
E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?

shule

Post by shule » 27 Oct 2009, 17:05

Kad si bre kupio Strata. Daj slike. x)

ndv

Post by ndv » 27 Oct 2009, 17:10

sinisa88 wrote:... E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?
Probao .... samo nije to baš ton kakav ti želiš. Mislim, ipak si rekao da te zanima klasičan ton. SSL-4 ima malo "nabildovan" ton. Ali, lepo radi. Doduše, rekao si i da te prvenstveno zanima overdrive. Overdrive je sa njim ... kako bih rekao ... seti se kako Homer Simpson izgleda kad balavi za nečim. :)

Pazi, uvek možeš i malo da zavrneš volume pot kad imaš takav magnet, pa se onda zvuk očisti.

BTW, za malo ti nisam spomenuo da Fender magneti nisu mnogo skupi / Dankani nisu mnogo jeftiniji, a, onda se setih da SSL-1 (1 kom.) košta oko 5300 din., a da komplet Texas Specials magneta košta oko 24000. Za te pare možeš da uvezeš komplet Kinman magneta sa sve transportom i carinom.

sinisa88

Post by sinisa88 » 27 Oct 2009, 18:10

shule wrote:Kad si bre kupio Strata. Daj slike. x)
Uzeo sam ga pre par dana. ;)
Image

sinisa88

Post by sinisa88 » 27 Oct 2009, 18:12

ndv wrote:
sinisa88 wrote:... E, je l' neko probao ssl4 (onaj sa vecim jezgrom)?
Probao .... samo nije to baš ton kakav ti želiš. Mislim, ipak si rekao da te zanima klasičan ton. SSL-4 ima malo "nabildovan" ton. Ali, lepo radi. Doduše, rekao si i da te prvenstveno zanima overdrive. Overdrive je sa njim ... kako bih rekao ... seti se kako Homer Simpson izgleda kad balavi za nečim. :)

Pazi, uvek možeš i malo da zavrneš volume pot kad imaš takav magnet, pa se onda zvuk očisti.

BTW, za malo ti nisam spomenuo da Fender magneti nisu mnogo skupi / Dankani nisu mnogo jeftiniji, a, onda se setih da SSL-1 (1 kom.) košta oko 5300 din., a da komplet Texas Specials magneta košta oko 24000. Za te pare možeš da uvezeš komplet Kinman magneta sa sve transportom i carinom.
Da, mozda bi mi taj ssl4 dobro dosao u bridge poziciji, a npr ssl1 u neck poziciji. :)

shule

Post by shule » 27 Oct 2009, 18:36

sinisa88 wrote:
shule wrote:Kad si bre kupio Strata. Daj slike. x)
Uzeo sam ga pre par dana. ;)
Image

Ma isti je k'o moj. :D Cestitam. :P

dweezil

Post by dweezil » 27 Oct 2009, 18:51

ja mislim da bi ti od DiMarzia odgovarali True Velvet i FS-1, mogao bi da pogledash i na Banzaiju koje su cene, mozda neki Rio Grande ili Lindy Fralin. :D

Santana

Post by Santana » 27 Oct 2009, 19:01

pogledaj di marzio AREA 61 i AREA 58 i fenderov texas special.

progg

Post by progg » 27 Oct 2009, 20:12

ndv wrote:a da komplet Texas Specials magneta košta oko 24000. Za te pare možeš da uvezeš komplet Kinman magneta sa sve transportom i carinom.
U mitrosu, komplet:
Fender Custom Shop texas specials
Fender Custom Shop 69's
Fender Custom Shop 54's
kosta 19.350 dinara (ja sam, pre par dana u prodavnici Mitros u Nishu, video ta tri kompleta). Moja preporuka je: Fender Custom Shop 54's.

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Oct 2009, 21:20

mmoj prijatelj ima rg ibaneza, baswood telo, H S S konfiguracija i kao singlove je stavio texas spetial. Vrhunski clean! Imaju slab output pa su malo tanki sa overdrajvom ali clean je fenomenalan.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Oct 2009, 21:37

MUzzY wrote:Imaju slab output
zavisi sta zelis, kontam da za strata imaju taman malko vise od normalnog :)

inace neki vintidz zvuk bi trebali da budu 57/62 magneti...

Post Reply