ProCo Rat 2

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

w437776

Re: ProCo Rat 2

Post by w437776 » 01 Oct 2009, 17:21

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Oct 2009, 23:38

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 07 Oct 2009, 02:23

nebojsak wrote:I dobro, nije valjda da ovde osim nas dvojice niko ne gaca glodare? Nyarle, nosi to Rocketu na modovanje pa se raspiši onako kopirajterski :mrgreen:
danas stigao. cim ga ubodem u jacalo, raskenjacu se ovde. :mrgreen:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 07 Oct 2009, 09:08

Hehe, matori, probao sam tvog pacova pre tebe. Uporedni test Rat i DS-1 Keeley mod. Prvi put sam svirao Rat i mogu reci da pedala ima svoje JA, sto se kaze, za razliku od DS-1 koji mi uvek, pa cak i modovan zvuci nekako obicno. Nisam svirao nekog starog Rata, ali pretpostavljam da bi bolje zvucao. Dobar je za hevi prangijanje, ali ako malo krenes da pipkas po zicama, odmah se cuje neka jeftinoca, bem li ga, valjda ga tako sada prave... isto kao i Big Muff NYC reissue, do duse ne ovaj zadnji, njega nisam probao. DS-1 Keeley mi je bio bolji za neko bluzersko proseravanje.
RAT me nije nesto odusevio, ali kapiram da moze da mu se nadje carska primena. Mozda ces taj los zvuk koji sam cuo ispeglati sa onim SD-1 modovanim sto imas, ako ga stavis posle njega.
Uzivaj i zdravo da te sluzi! :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 08 Oct 2009, 12:34

fala matori, mogli bi ovije dana da se vidimo... obavezno. da banes sa kumom do visbadena na koju xnicu. inace, nacuh da ce mozda uskoro biti nekih finih slicica. :)

nego, nesto malo sam svirao modovanog covapa i definitivno je mnogo bolji no stock model. puniji i masivniji zvuk pre svega... samo, nekako sada i se cini da je ovakav covpa vise fuzz no sto je pre bio. ne rasciscava se tako na prvi pogled. moracu jos malo da ga sviram da nadjem par pravih zvukova za mene.
isto tako, cini mi se da je Nebojsin covpa nekako jos puniji i cistiji. nema toliko fuzza, ali ima vise prisutnosti, vise nekog overdrive zvuka. provali se da su razliciti modovi. :) treba js da ga cepam, pa da realno zakljucim.
u svaom slucaju, drasticno bolji no stock, pitanje je samo u ukusu i nameni, ovaj ili onaj mod.
:)

nebojsak

Post by nebojsak » 08 Oct 2009, 20:08

Meni je i bila potrebna određena vrsta overdrajva, tačnije, da to bude Rat karakter (sa svim onim što pruža), ali sa naglaskom na OD. Fuzz ide posebno. A Rat ga ovako ima sasvim dovoljno za zlunetrebalo.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 08 Oct 2009, 23:12

danas sam ga cuo na WoO-vom Jaguaru i Sound City-u 100.
do ja a zvuci. dosta je puniji nego njegov stock model, ima vise basa, i za nijansi vise gejna ali manje prastavosti. naravno, mnogo jaci signal i vise volumena. ima da ga cepam dok ne nadjem pravu tacku na njemu. :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Oct 2009, 01:26

Nyarlathotep wrote: isto tako, cini mi se da je Nebojsin covpa nekako jos puniji i cistiji.
Razlika je u čipu, Nebojšin ima LM301 a tvoj LM308... U zdravlje ga svirao!

ripkid

Post by ripkid » 31 Oct 2009, 21:31

Cool tema hehe.Ja posedujem originalnu prvu seriju Rat 2 iz '87 ako se ne varam (chekirano na osnovu serijskog broja).Dobio sam je na razmeni sa nekim klincem.Dao sam mu DS-1 a on meni Rat-a.Kapiram da nije ni znao sta poseduje,samo mi je rekao da je to navodno od njegovog ujaka ili tako nekoga i da ju je svirao davno i da sve radi full na njoj.Stvarno pedala radi sjajno,vidi se da je prilicno matora i da je vreme pregazilo ali radi savrseno.Originalni chip itd.
Mogu da okacim slike ako nekoga interesuje.
Inace sta reci za Rat-a....najbolja distortion pedala koju sam ikada cuo i svirao.Savrsena boja zvuka (topla a istovremeno masivna,ne znam kako bih drugacije opisao) uz odlicnu mogucnost podesavanja istog.Mozete da dobijete zvuk bukvalno kakav hocete....i tako
E da,navodono nove Rat 2 pedale su bulja i masa ljudi ih kritikuje.Mislim da se prozivode u Kini i nemaju uopste pravi Rat zvuk kakav bi trebalo.
Pozdrav za starijeg Kuzmanovica koji je ujedno i otvorio temu :)

Biza iz LG-a

nebojsak

Post by nebojsak » 31 Oct 2009, 21:54

Barveče, gospodine :)

Tačno, stock novi Rat je prilično tanušan i šupljikav, ko što se i vidi na onom YT okršaju 3 varijante. Ali modovanjem se dobija ono što treba.

Mada, ima i drugačijih mišljenja. Moj bivši bubnjar, koji je batalio instrument pre 15tak godina i preuzeo đitru, u fazonu je da mu se baš sviđa ta stock praznoća, i hoće da ga uzme i održi u stock stanju. Doduše, bliži je šrederizmu™, možda oni tako razmišljaju.

Btw, aj se organizuj sa Srletom i svrati jednom do bigza sa gedžetom, baš me zanima kako zvuči stari 2 uživo, svirao sam samo Turbo.

ripkid

Post by ripkid » 31 Oct 2009, 22:07

Taj novi Rat 2 je koliko se secam meni po zvuku negde iole slican DS-1....onako dosta visokih i previse rezi za moj ukus.Meni su inace Boss distortion/overdrive pedale uzasne sem mozda SD-1 Keeley mod-a.Video sam na Unison svirci da si koristio tog Rat-a i da si imao malo problema sa zvukom.Jel si ga modovao sada i kako zvuci?

nebojsak

Post by nebojsak » 31 Oct 2009, 22:15

Imao sam problema sa zvukom, ali samo zato što mi je nenadano riknula baterija, kupljena dan ranije i trošena ukupno sat vremena, sve sa tonskom :mrgreen: I to u prvoj sekundi prvog rifa koji sam opalio na certu. Dok mi Vuk nije dobacio svog starog Gov'nara.

A ima u prvom postu link na temu gde Rocket opisuje taj mod, i moja zapažanja posle toga. Nebo i zemlja, u svakom slučaju, s tim što je urađena još 1 naknadna intervencija da se smanji fuzzeraj a podigne OD komponenta, što mi je zapravo i trebalo.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 02 Nov 2009, 13:05

de si Bizo zmijo pustinjska! :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 02 Nov 2009, 15:54

Mladji i stariji brat :D
Image

ripkid