Pa to znaci jedino da se subjektivno misljenje vecine ljudi u tom slucaju poklapa, ali ne i da je to objektivna istina. I to is prostog razloga - objektivnos je nedostizna kroz medijum subjektivnosti. Vecini ljudi je lepa, a manjini ruzna i to je to.čekaj, evo recimo ogromna većina muškaraca a i žena smatra da je Monika Beluči izuzetno lepa žena. da li to znači da je ona objektivno lepa? ako nije, kako to da se subjektivne ocene njenog izgleda stotina miliona i milijardi ljudi planete Zemlje poklapa baš u njenom slučaju?
i sada ako se neko pojavi i napiše: "pa eto meni je ona ružna...", ili "pa i nije nešto..." smatraću da je to provokacija i notorna laž.
on topic: besmisleno je pljuvati ove ili one žanrove muzike, može se govoriti da je određena kompozicija loša, da je izvođenje krš, ali svaki žanr je legitiman pristup muzici u okviru koga može biti manje ii više uspelih dela, pa čak i u turbo folku.
sad sam ovo videomuki17 wrote:ja mislim da je thrillu ruzna![]()
Guitar_thrill wrote:sad sam ovo videomuki17 wrote:ja mislim da je thrillu ruzna![]()
Dejvid Hjum je napisao "O merilu ukusa" baš na tu temu i izvukao drugačiji zaključak.Mr. Sick Mick wrote:Ne mozes dati izjavu u smislu - ovo ima tu i tu estetsku vrednost - i ocekivati da se to prihvati jer su nam svima merila malo drugacija, a i sam dozivljaj varira od osobe do osobe. Dakle, subjektivno je subjektivno i mo's ga *ebati.
Ma ne, to je pitanje za režiju, neće to tebe da pitaju.sinisake wrote:Znaci, o tom Hjumu sve najbolje?
sve zavisi od uzrasta Rocket. dok si klinac naravno da hoćeš da se istakneš i približiš određenoj grupi. (ja nisam jer sam dovoljan sam sebi, ali to je retkost.) kad se malo osvrneš oko sebe i nabiješ iskustvo, onda već imaš ličnost koja može imati lični stav. tu marketolozi ne mogu mnogo da utiču jer se kad se približiš 30oj i preko, imaš neuporedivo manje vremena za trošenje novih izdanja i koncerte a muzički ukus se resetuje na 15u godinu života.Rocket Roll wrote:Ma ne odlučuje Hjum ništa, on samo kaže da se podrazumeva da svako ima svoj ukus i to u svemu, a da pri tome... e, neću dalje da prepričavam. Pročitajte.
Uzgred, pitanje. Da li neko može da ima lični stav prema tržišnim kulturnim proizvodima kakvi su albumi i bendovi? Kad ti petsto marketologa kaki u glavu da je svaki album - najbolji album i svaki bend - najbolji bend? Kad muziku biraš i nosiš kao odeću ili mobilni - da te istakne i približi drugarima, a ne da bi razmišljao o njoj?
Ovde mogu da se prilicno slozim sa tobom...kide wrote:sve zavisi od uzrasta. Dok si klinac naravno da hoćeš da se istakneš i približiš određenoj grupi, kad se malo osvrneš oko sebe i nabiješ iskustvo, onda već imaš ličnost koja može imati lični stav. Tu marketolozi ne mogu mnogo da utiču jer se kad se približiš 30oj i preko, imaš neuporedivo manje vremena za trošenje novih izdanja i koncerte a muzički ukus se resetuje na 15u godinu života.
Onda počinju da ti prodaju Nešvil i Grand varijante. Ili džez. Ili rivajvl bendove... Neće muzička industrija tako lako pustiti ljude koji imaju parakide wrote:...kad se približiš 30oj i preko, imaš neuporedivo manje vremena za trošenje novih izdanja i koncerte a muzički ukus se resetuje na 15u godinu života.
Prčkam nešto sa "Platoom".kide wrote:da li radiš kao književni kritičar ili pri nekoj izdavačkoj kući?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests