Tasman DR Custom je najzad gotov!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DrGreenthumb
MF veteran

Tasman DR Custom je najzad gotov!

Post by DrGreenthumb » 02 Nov 2009, 23:42

I posle skoro dva i po meseca slatkih muka nastane ovo (Viden™):)
Kad budem imao prilike da snimim nesto, bice i audio prezentacija, za sad samo slike :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

sinisake
The original one

Re: Tasman DR Custom je najzad gotov!

Post by sinisake » 02 Nov 2009, 23:45

I to je sve?
Daj utiske, daj zvuke... :mrgreen:

Cestitke, da te sluzi dok god bude trebalo! :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 02 Nov 2009, 23:46

WAT

Pa reci sta je u pitanju, kolko cega sta kako zasto ?! :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 03 Nov 2009, 00:01

Ovako : ima 2 i po kanala :) (barem to tako Tasa predstavlja) - clean koji je modelovan na Blackface Bassman-u (mada nisam sasvim siguran koliko je Mr. T uneo izmena do kraja, verovatno puno), crunch kanal koji je vrlo mid heavy spongy, recimo najvise nalik JMP-u, mada sa nesto vise gaina, i lead kanal koji je uber-distortion-kill-ya-momma SLO klon. Eq je zajednicki za sve kanale (namerno je tako, jer je xtremno fino izbalansiran pa nema potrebe za "prckanjem" za svaki kanal posebno, a i cini put signala nesto "cistijim"). 50w - 2x6L6 i 6x12ax7, od cega su 4 preamp i po jedna za reverb odnosno loop. Da, da, dobro ste culi (procitali?) tube driven reverb and FX loop :) No corners cut! Mislim da je trafo Pecin (PK audio - ne treba trositi reci, zaista), bright switchevi za svaki kanal, 3-way footswich, koji je potpuno modularan funkcionalno, tj. na svom "muskom" kraju, ima 3 mono banana dzeka, pa zavisno u koji "zenski" dzek se "ubodu" moze da kontrolise channel switch, reverb, solo boost ili fx loop, bilo kojim redosledom. Ono sto je jos bolje, bilo koji footswitch koji funkcionise kao prekidac moze da se koristi za bilo koju od ove cetiri kontrole, neat huh? :)
Zvucno, hmmm, recimo da je najbliskiji bastardu Bassman/Cornford MKII/Soldano SLO100, ali opet to je subjektivni utisak, kad budem snimio nesto sami cete doneti zakljucke, I guess.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Nov 2009, 00:33

Ja licno hocu taj Soldano klip! Ovo ostalo i ne mora :mrgreen:

Btw. cime je ovo oblozena glava pojacala? Mnogo mi se svidza :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 03 Nov 2009, 00:35

Cestitke - deluje kao dobro zamisljen projekat - zanima me kakav reverb imas u njemu i kakvu kombinaciju zvucnika planiras za ovu glavu?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 03 Nov 2009, 00:49

Z*Z*Z wrote:Cestitke - deluje kao dobro zamisljen projekat - zanima me kakav reverb imas u njemu i kakvu kombinaciju zvucnika planiras za ovu glavu?
Naravno, Tasa kaze da je poludeo sebe, zenu i decu zadnjih mesec dana fino stelujuci zvuk :) Mislim da je Accutronic (amp je jos kod Tase, pa ne mogu da gvirnem u nj) i da je manji tank, ali kapiram da ce se i Tasa uskoro oglasiti pa dati mnogo detaljniji info. Zvucnici su (za sad) 2x12 box sa Celestion Classic Lead-om i 75-icom, s tim sto mi Tasa rece da nije bas zadovoljan kako to sve radi, da je mnogo bolji odziv na njegovom 4x12 Celestion V30 i 100-tkama. Ali opet, 2x12 je uvek vise boxy/muddy/boomy u odnosu na 4x12, kad ga budem propisno pojacao i gnjavio neko vreme, javicu utiske. Mozda bude nekih promena u timu.
@cccira - ce da bude, cim uhvatim malo vremena/tisine. A tolex bi trebalo da je Mesa/Boogie Wine Taurus, mada sam ja imao ovako nesto na umu
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Nov 2009, 17:54

DrGreenthumb wrote:I posle skoro dva i po meseca slatkih muka nastane ovo (Viden™):)
Image
Nije fer, nisi pominjao ništa od dodatnih opcija, samo si napomenuo koja pojačala su uzor kom kanalu... :D
DrGreenthumb wrote:neat huh?
Ovo je toliko tvikabilno da se to već graniči sa bRezobrazlukom! :ziveli:

Dok ne stignu klipovi i opširniji utisci, a sa obzirom da sam imao priliku da "opipam" Mr.T-jev raniji rad, mogu samo da :homer: i sa nestrpljenjem isčekujem.
Nego, dok se sve to ne izdešava, greh bi bio da ne pomenem, a baš me je prijatno iznenadilo - Vidim da je Tasman Dr Custom konačno osposobljen za stand-up muziciranje! 8)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Nov 2009, 17:56

Super izgleda.
Taj grill sa obe strane je odlicna ideja. :)
Cestitam!

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 06 Nov 2009, 18:21

Funkomat wrote:Super izgleda.
Taj grill sa obe strane je odlicna ideja. :)
Cestitam!
FALA! Samo da se kurtalisem ovog rhinovirusa i uzimam kamera od brata da snimim ponesto, msm zvuk govori vise od slika/reci :D
Nego, dok se sve to ne izdešava, greh bi bio da ne pomenem, a baš me je prijatno iznenadilo - Vidim da je Tasman Dr Custom konačno osposobljen za stand-up muziciranje!
Hehehe, oko sokolovo! Well, T ga je malo probao na sceni, cisto da stekne ozbiljniji dojam. I'm not the one to pop that cherry ::ranting::
:D

:ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Nov 2009, 19:31

nevalja ti ovo! :D

cestitke i da te sluzi valjano! :ziveli:

ps. uuu no shelter je bio dojaja bend... al eto raspashe se

muki17
Urednik

Post by muki17 » 06 Nov 2009, 22:29

cestitam doktore...aaaa da,da bez ovoga Tasman DR Custom,ne bi bilo to,jelte :D :D :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 06 Nov 2009, 22:49

muki17 wrote:cestitam doktore...aaaa da,da bez ovoga Tasman DR Custom,ne bi bilo to,jelte :D :D :ziveli:
Fala! Jbg nisam ga ja krstio. A trebalo bi da bude skaracenica od DriveReverb :)
:ziveli:

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 06 Nov 2009, 22:50

mnogo lepo doco :D
da te sluzi 100 godina... :ziveli:

shule

Post by shule » 06 Nov 2009, 23:58

Johjooo eno me na snimcima. A on je tad svirao preko tog?

Post Reply