Fade - Sombor

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Fade - Sombor

Post by sinisake » 01 Jul 2009, 12:41

E - super! Ja sam onaj sa gay stratom i ruzom u reveru! :D :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Oct 2009, 22:54

Posto sam engleski ucio na pesmama Dzonija Stulica, usavrsavao na radovima Love Huntersa, a u skoli ga nikad nisam imao, molim vas da pokusate da se ne smejete. :mrgreen:

Uploadovao sam pesmu (meni jednu od najdrazih) sa naseg prvog zvanicnog izdanja :mrgreen: , pa, eto, poslusajte i kazite koju, ako vas ne mrzi...

SKIN

Nisam zadovoljan vokalom, nisam zadovoljan produkcijom, ali sam zadovoljan pesmom, jbg... :)

:ziveli:

Uskoro cu uploadovati ceo taj nesretni album, pa skidajte, ako mislite da je vredno skidanja... :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Oct 2009, 23:01

Fina pjesmica, mada mi ovaj rific zvuci nesto mnogo poznato. Prdukcija i neje toliko losa ovoga puta, ali moram da (po ko zna koji put) postavim pitanje kao reakciju na sledeci citat:
sinisake wrote:Posto sam engleski ucio na pesmama Dzonija Stulica, usavrsavao na radovima Love Huntersa, a u skoli ga nikad nisam imao, molim vas da pokusate da se ne smejete. :mrgreen:
ZASTO ENGLESKI ONDA?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Oct 2009, 23:10

cccira wrote:Fina pjesmica, mada mi ovaj rific zvuci nesto mnogo poznato. Prdukcija i neje toliko losa ovoga puta, ali moram da (po ko zna koji put) postavim pitanje kao reakciju na sledeci citat:
sinisake wrote:Posto sam engleski ucio na pesmama Dzonija Stulica, usavrsavao na radovima Love Huntersa, a u skoli ga nikad nisam imao, molim vas da pokusate da se ne smejete. :mrgreen:
ZASTO ENGLESKI ONDA?
U pravu si, na kraju krajeva... :? Melodicniji je jezik, ***** li ga...

A glede rifica... to mi je rekao i jedan drugar, podsetilo ga je na jednu stvar Foo Fightersa... ALI.. pesma je nastala mnogo pre njiove... mislim da ima vec desetak godina, i vise, zapravo... Jbt, jos sam studirao ... secam se kad sam je na onoj drljavoj akustari odsvirao i otpevusio, prvi put... Ako otkrijes na sta lici, samo mi reci, moguce da sam nesvesno maznuo... :D

E, da, evo jedne srpske, sa probe, novija je, za novi album... ova mi je bas, bas draga:
SRPSKA

Da, tarzansko-engleska varijanta je vec bila postavljena, jedan you tube snimak, negde na pocetku maratonske teme... :mrgreen: :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Oct 2009, 23:18

sinisake wrote:Ako otkrijes na sta lici, samo mi reci, moguce da sam nesvesno maznuo... :D
Ne uspevam nikako, a trudim se...
Btw. meni se redovno desava da kad dodjem pred clanove benda se nekim uber kool rifom, koji mi je naisao u trenutku neke bozanske intervencije i na kojem sam potom radio danima, dobijem komentar da je to ovo ili ono (doduse oni imaju neku tendenciju da u svemu cuju nesto). Pre 2-3 nedelje sam se igrao sa nekim retardiranim stimovima u kojima su po jedna/dve zice prestimane i svirao dosta sa otvorenim zicama, iz cega je izasao neki fini rific na koji su bubnjar i gitarista simultano poceli da pevaju neku pesmu do u2 koju nikad nisam ni cuo. :?
Au tek sad vidim koji offtopic, al mi zao da brisem :O.o:

Edit: umesto srpske si stavio opet link za skin

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Oct 2009, 23:27

Ma da... desava se to svima, jbg... Te nenamerne kradje... ako bismo krenuli u analize radova, cak i ozbiljnih bendova, bilo bi tu svasta da se cuje...

Al' znas kako kaze Djura iz Bombaj stampe... Ako ti ljudi kazu da je dobra stvar, al' da jako lici na nesto, a ne mogu se setiti na sta... onda je to hit... :lol: :ziveli:
Ili, jos bolje, kako kralj srskog, hrvatskog i bosanskog rokenrola Brega veli: ''Bolje da lici na nesto, nego ni na sta''. :mrgreen: (a on je znao sta radi)

pravi link:

SRPSKA

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Oct 2009, 23:30

Nije losa ova srpska, mada mi je je daleko ispred svih pesama i dalje wish. Sad je se podsetih na vasem majshpajzu. Probaj je prevedes na srpski, kapiram da ne bi bio veliki problem (deluje pevljivo u nekom mom prevodu :mrgreen: ), a to ce uciniti cuda za nju :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Oct 2009, 23:37

A, pa da...drago mi je da si zapamtio tu stvar, i da ti se svidja, bila je jedan od mojih favorita, takodje... A negde u istom periodu je nastala kad i Skin (mora da sam tad slusao neku finu muziku :mrgreen: )... a ne sviramo je vec dugo... zbog jebenog drop-d stima... :(

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Oct 2009, 23:40

Problem ti da iz standardnog stima predjes u drop d? Daj, to je samo jedna zica razlike :P

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Oct 2009, 00:11

sinisake wrote:
SKIN
E tako se to radi - Zdravo i zrelo prosipanje besa! :bow:

Ne znam kako bi zvučala neka balada na ovom engleskom, ali sve u ovoj pesmi je leglo kako treba, "k'o budali šamar". :D
Sjajan zvuk gitare, savršeno "odabran" vokal i tzv gruv "izuvanje iz gaća"! :ziveli:
Last edited by guv'nor on 05 Oct 2009, 00:13, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Oct 2009, 00:12

Fala, koleza! :wink: :metal:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 05 Oct 2009, 08:19

jednom recju engleska verzija - meni mnogo svidja.. cak ne smeta engleski... 'ladno bih te zamenio za neki svecki band... da nisi rekao ko si.. :ziveli:

srpska verzija tj. pesma odlicna i zanimljiva.. promenjivog celokupnog raspolozenja... ali fino uklopljeno...
mozda vokal jace i razumljivije da se odradi... i gitara tise... mnogo je u prvom planu, preko cele pesme... jbmliga..

da svidja mi se kako si uklopio satch solaze na neku "grunge/alternative atmosferu... jbmliga.. licno svidja mi se..

:ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Oct 2009, 11:36

Fala, Deki, fane(u) nas najverniji, :D to je snimak sa probe (nije visekanalni snimak), nije nista obradjivano, ispalo je tako kako je ispalo, nije se mnogo moglo uraditi. :) (Radice se na ozbiljnim snimcima, kasnije, mozda)

A glede solaza - pomalo shizofreno, zar ne? :mrgreen: :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Nov 2009, 22:53

Tridesetak sekundi improvizacije, sa poslednje svirke, usled tehnickih problema (Zverko slomio bas pedalu). :mrgreen:
Za sve ljubitelje kotrljanja. :mrgreen:

RadoslavZ

Post by RadoslavZ » 16 Nov 2009, 22:58

Rekoh ti vec da mi se svidja ;)

Post Reply