yamaha rgx420dz ili rgx520dz
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
yamaha rgx420dz ili rgx520dz
dakle, treba da kupim prvu elektricnu gitaru i treba mi neciji savet koja je bolja
Re: yamaha rgx420dz ili rgx520dz
Šta sviraš, koliko dugo sviraš, kako si suzio izbor na ova 2 modela, i još mnoooooogo drugih pitanja...
Koja je bolja? Pa ako sviraš country - i jedna i druga su neupotrebljive. Nadam se da kapiraš o čemu pričam...
Koja je bolja? Pa ako sviraš country - i jedna i druga su neupotrebljive. Nadam se da kapiraš o čemu pričam...
da ovo su pure metal ili rock gitare... po meni pravljene da rade sa distorzijom, nikako bez nje...
moj glas ide 420-ici... a ti kako hoces xD
moj glas ide 420-ici... a ti kako hoces xD
sviram rock (corbu acdc...), sviram godinu dana a za gitare mi je drug rekao ove dve ili pacifiku a ove dve imaju masniji zvuk od pacifike to mi je bolje zato sto mislim da cu vrlo brzo preci na tvrdju muziku
kazem ti, ako planiras da przis distorziju, yamaha je za tebe 
bio je drug juce do mitrosa i probao je, kaze da je za metal super gitara, ali da klin nije bas nesto ekstremno dobar, ali nije los

bio je drug juce do mitrosa i probao je, kaze da je za metal super gitara, ali da klin nije bas nesto ekstremno dobar, ali nije los

- tHe bLuEsMaN
Ako cesh preci kao shto kazhesh na tvrdju muziku,onda uzmi jednog od ova dva Ibaneza...

Ja moram samo da te upozorim na kvalitet floyd rose-a kod rgx modela.bilo je dosta prica o tome na forumu.Ja isto uskoro uzimam elekrticnu,sviracu hard n heavy muziku i odlucio sam se za pacifica 112,kao sto znas ona ima vintage tremolo ima i 1 humbucker,tako da je i ona upotrbljiva za tvrdji zvuk.Isprobaj svakako i rgx i pacificu pa odluci.Trenutno ti je veliki popust rgx serije u mitrosu!
- tHe bLuEsMaN
I ja bi ti reko da prvo probas pa onda odlucujes,jer je vazno i da ti vrat bude udoban

Koja dva Ibaneza?tHe bLuEsMaN wrote:Ako cesh preci kao shto kazhesh na tvrdju muziku,onda uzmi jednog od ova dva Ibaneza...![]()
![]()

Yamaha rgx 420 i rgx 520 bi trebalo da u principu zvuce prilicno slicno.
Materijal tela-alder(jova) i vrata maple(javor) sa rosewoodom(ruzinim drvetom),
magneti sa keramickim jezgrima(volimo distorziju).
Razlikuju se u sistemu zakljucavanja zica i civijama.
Kod 420 imas klasicne civije i klasican top lock dok 520 ima "finger Clamp"sistem zaklucavanja,
koji bi ti najprostije objasnio ko sistem za sediste na bajsu,navrtis i kad stegne zice prebacis polugu.
Razlikuje im se i tremolo sistem,al u principu radi isti posao.
Osnovna razlika zbog koje bi Ja uzeo 420 je ta sto 420 ima 5 polozajni preklopnik za magnete i kill switch,
a 520 ima klasican 3 polozajni.
Inace i ja sam imam jednu Yamahu rgx 620z koju cesto sviram.
Probao sam i 420 i 520 u principu sve je to ista izrada Tajvan, iste konture tela
radijusi vratova duzina skale.
Odlucio sam se bio tada za 620z jer ima obican tremolo koji sam blokiro i
alnico V jezgra magneta(ne ljubim tremola ).
U principu jako dobre gitare za pare koliko kostaju.
I sto su raznovrsne,veceras cepamo death metal sutra jazz itd...
Meni se licno dopada kako rade i uvek bi je pre uzo nego nekog Ibaneza,Skvajera,Epiphona
u toj klasi.
Pozzz!
Materijal tela-alder(jova) i vrata maple(javor) sa rosewoodom(ruzinim drvetom),
magneti sa keramickim jezgrima(volimo distorziju).
Razlikuju se u sistemu zakljucavanja zica i civijama.
Kod 420 imas klasicne civije i klasican top lock dok 520 ima "finger Clamp"sistem zaklucavanja,
koji bi ti najprostije objasnio ko sistem za sediste na bajsu,navrtis i kad stegne zice prebacis polugu.
Razlikuje im se i tremolo sistem,al u principu radi isti posao.
Osnovna razlika zbog koje bi Ja uzeo 420 je ta sto 420 ima 5 polozajni preklopnik za magnete i kill switch,
a 520 ima klasican 3 polozajni.
Inace i ja sam imam jednu Yamahu rgx 620z koju cesto sviram.
Probao sam i 420 i 520 u principu sve je to ista izrada Tajvan, iste konture tela
radijusi vratova duzina skale.
Odlucio sam se bio tada za 620z jer ima obican tremolo koji sam blokiro i
alnico V jezgra magneta(ne ljubim tremola ).
U principu jako dobre gitare za pare koliko kostaju.
I sto su raznovrsne,veceras cepamo death metal sutra jazz itd...
Meni se licno dopada kako rade i uvek bi je pre uzo nego nekog Ibaneza,Skvajera,Epiphona
u toj klasi.
Pozzz!