Koje civije da kupim?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Hteo bih da kupim dobru gitaru za metal, cena do 230e

Post by guv'nor » 22 Nov 2009, 16:34

Duane wrote:pa u principu ja bi sto VINTADZIJE! ali ne bas da mi stim pulsira kao kosmos... ono imam sad vintage civije, al drze stim kao baka vilicu, u casi, pored kreveta...
Lockin čivije uhvate onim malim pipkom žicu i tako je zaključaju, na standardnim čivijama ti sam to pokušavaš pravilnim namotavanjem žice na čiviju. Naravno da je prvo rešenje i ultimativno u prevenciji od raštimavanja, ali glavni razlog raštimavanja od strane čivije (i običnih i locking) je prazan hod i otpor koji čivija pruža, ili ne, pri zatezanju/otpuštanju.

Prazan hod - čim je malo pomeriš prstima, ona bi odma' morala da reaguje zatezanjem ili otpuštanjem žice, a ne ono malo je pomeriš a ono ništa, a tek kada je malo više pomeriš ona krene da radi.
Otpor - pri otpuštanju bi trebalo da pruža sličan otpor kao i pri zatezanju žice. Veoma slično bi morala da se ponaša i kada je "vrtiš" na prazno, tj bez žice.
Duane wrote:ai ti kao da me neznas ni malo, pa pitas... i jos si rorija ubacio u recenicu da mi nabijes savest :mrgreen:
:mrgreen:
Duane wrote:dakle, jel postoji neka vintidzh alternativa schalleru?
Ajd, malo ću da pogledam čim stignem, mislim da postoje i neke locking + vintage look.
Duane wrote:guvnor-e koje ti civije imas na stratu?
One standardne kao i na svim MIM Fenderima, valjda su iste i kao tvoje - Fender®/Ping® Vintage Style Tuning Machines.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Nov 2009, 16:44

guv'nor wrote:
Duane wrote:guvnor-e koje ti civije imas na stratu?
One standardne kao i na svim MIM Fenderima, valjda su iste i kao tvoje - Fender®/Ping® Vintage Style Tuning Machines.
al te mene bas dosta zajebavaju, mislim ne bi ni ja menjao civije, to mi je ono skroz nebitna stvar, al kad nerade svoj posao, ama bas nikako... mozda nekako da se tweakuju, jel zna neko more'l to?

e da Prazan Hod, to sto velis, to me muci, nisam znao da se tako zove... to se desava, ali bas ono sramotno, naci treba da je fino namotam da bi uopste zatezala zicu, a kapiram da znam da stavim zice kako valja, te kontempliram da je do civije... jel moze taj prazan hod malo da se sredi?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Nov 2009, 16:52

guv'nor wrote: Ajd, malo ću da pogledam čim stignem, mislim da postoje i neke locking + vintage look.
.
pa zar nisu to ove sto je Funkomat preporucio :)

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Nov 2009, 17:18

Duane wrote:e da Prazan Hod, to sto velis, to me muci, nisam znao da se tako zove... to se desava, ali bas ono sramotno, naci treba da je fino namotam da bi uopste zatezala zicu, a kapiram da znam da stavim zice kako valja, te kontempliram da je do civije... jel moze taj prazan hod malo da se sredi?
Ako ti se to dešava, onda verovatno i zbog toga dolazi do toliko čestog raštimavanja, a koliko znam, to se rešava samo zamenom.
Duane wrote:mozda nekako da se tweakuju, jel zna neko more'l to?
Nisam čuo da to neko radi, ko zna, možda neko od naših majstora ume i to. :bambi:
Guitar_thrill wrote:pa zar nisu to ove sto je Funkomat preporucio :)
Jesu, nisam gledao linkove. :)

nenadnenad

Re: Koje civije da kupim?

Post by nenadnenad » 23 Nov 2009, 00:46

nadji nekog metalo strugara da ti napravi civije od livenog gvozdja koje je ispeklo par 1000 palacinki :mrgreen:

Post Reply