Lockin čivije uhvate onim malim pipkom žicu i tako je zaključaju, na standardnim čivijama ti sam to pokušavaš pravilnim namotavanjem žice na čiviju. Naravno da je prvo rešenje i ultimativno u prevenciji od raštimavanja, ali glavni razlog raštimavanja od strane čivije (i običnih i locking) je prazan hod i otpor koji čivija pruža, ili ne, pri zatezanju/otpuštanju.Duane wrote:pa u principu ja bi sto VINTADZIJE! ali ne bas da mi stim pulsira kao kosmos... ono imam sad vintage civije, al drze stim kao baka vilicu, u casi, pored kreveta...
Prazan hod - čim je malo pomeriš prstima, ona bi odma' morala da reaguje zatezanjem ili otpuštanjem žice, a ne ono malo je pomeriš a ono ništa, a tek kada je malo više pomeriš ona krene da radi.
Otpor - pri otpuštanju bi trebalo da pruža sličan otpor kao i pri zatezanju žice. Veoma slično bi morala da se ponaša i kada je "vrtiš" na prazno, tj bez žice.
Duane wrote:ai ti kao da me neznas ni malo, pa pitas... i jos si rorija ubacio u recenicu da mi nabijes savest![]()

Ajd, malo ću da pogledam čim stignem, mislim da postoje i neke locking + vintage look.Duane wrote:dakle, jel postoji neka vintidzh alternativa schalleru?
One standardne kao i na svim MIM Fenderima, valjda su iste i kao tvoje - Fender®/Ping® Vintage Style Tuning Machines.Duane wrote:guvnor-e koje ti civije imas na stratu?