mislio sam na kvalitetSolomon wrote:probas pa odlucis
najbolja el. bass gitara do 15000 ?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: najbolja el. bass gitara do 15000 ?
to je sve 'mrtva trka'. pravi se na [vrlo] dalekom istoku. u moje vreme je japan bio bulja. sad je japan mrak, koreja je super, kina je može da prođe.... samo je frka da nije komad iz indonezije, jer su oni baš kesa.bleach wrote:mislio sam na kvalitetSolomon wrote:probas pa odlucis
elem - sve gitare u tom cenovnom rangu, sa tog lokaliteta, prave roboti. identičnog su kvaliteta na nekom nivou koncepta. jedino što može da ti se zalomi neka serija ili komad koji ima krivo dugme ili bolje ili lošije drvo od prosečnog. bolje/lošije drvo znači da ima bolje/lošije akustične osobine iz nekog razloga. zato ti čovek i kaže da, u slučaju kad ne možeš da se na neviđeno odlučiš koji bi od dva (ili više) komada iste/slične cene kupio - ti lepo sedi, malo spraši priključen na pojačalo, pa vidi koji ti bolje leži u ruci, čiji ti se zvuk više sviđa itd. da li je squier, aria, jeftinija serija ibaneza, yamahe, ltd, epiphonea itd - u tom cenovnom rangu stvarno nije velika razlika. u proseku su to sve prilično kvalitetni instrumenti, uzevši u obzir koliko koštaju (ako košta 15k u radnji - oduzmi 18% na pdv, pa 20% na carinu, pa 30% na trgovačku maržu - i to ti je nabavna cena - oko 8k dinara. zajedno sa transportom, s' one strane planete).
ja opet razvezao...
da - ako si iz beograda/okoline - svrati do mitrosa - sad imaju neku količinu squier basova po smešnim cenama. računaj da su precision i jazz bass standard što se tiče bas gitara. sve ostalo su varijante ta dva modela. i tu ne možeš mnogo da se zajebeš.bleach wrote:mislio sam na kvalitetSolomon wrote:probas pa odlucis
momci koji tamo rade su najčešće ljubazni - kaži da si početnik, koji ti je budžet i zamoli ih lepo da ti pokažu par modela i ukratko objasne njihove kvalitete/mane. imaju i gluvu sobu, pa možeš malo i da sviraš, a da ti niko ne sedi nad glavom, u slučaju da si u fazonu da te je blam. ne forsiram mitros zato što imam neke veze sa njima ili nedajbože dobro mišljenje. nego imaju najveći showroom i imaju gluvu sobu. baja u maršala birjuzova (mixmusic) je nabeđen i drkadžija; music trade na z.vencu je prilično mali, u milana rakića još nisam bio (oni imaju warwick rockbass seriju koja bi mogla da se kupi za oko 250€); artist.sys može da bude noćna mora ako uletiš u smenu onog debilnog debila; marić ima mali izbor, sky music ima arije, ali ne znam koliki im je lager; mega music, 50ak metara iznad marića, pa levo - ima ibaneze.....
i naravno - halo oglasi i kupujem/prodajem
- Routasydan
U Mitrosu imaju samp affinity verzije baseva na popustu
Ja sam se bio opako zagrejao za precision specijal (sa J i P magnetom) ali nema vise
Ima neki black and chrome koji kosta 26k ali za te pare cu radije da kupim Ibanez SR300
Evo i aktuelnog odgovora na ovu davno zapocetu i vecito aktuelu temu...
viewtopic.php?f=31&t=11018
Mnogo fin bas za malo para...
viewtopic.php?f=31&t=11018
Mnogo fin bas za malo para...
Ako jos nisi kupio gitaru javi se. Ja bih prodao Ibanez GSR205, kao nov. 15.000,00 don
- cope_ns_89
mislim da ce ovaj covek da odustane od kupovine gitare, nakon ovog foruma

da sam ja u ovakvoj situaciji, ja bih se okrenuo sportu....
da sam ja u ovakvoj situaciji, ja bih se okrenuo sportu....
Ova tema je otvorena vec vise od mesec dana. Ja da sam krenuo da kupim nesto, te pare mi ne bi ostale u rukama ni 2 dana. Morao bih da kupim bass sto pre, makar se i zajebao. Mozda ovo nije namenski otvorena tema za kupovinu basa od 15.000din vec samo diskusija, koja bi bila "najbolja" za te pare. Mislim da su svi modeli u tom cenovnom rangu proispitani i da nema vise sta da se kaze. Moze samo da se desi da neki lik ocajnicki prodaje kvalitetniji komad ali to je jako redak slucaj...ili da StingRay-u padne cena na 160eur...
ma raspitivao sam se unapred,da vidim shta vi koji vecj svirate mislite......u subotu idem po tamburu 
kupio sam ibaneza gsr 180......hvala svima na pomoci
slike su u sekciji bas gitare koje sviramo
slike su u sekciji bas gitare koje sviramo