Joe Satriani
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Joe Satriani
Mislim da je red da covek dobije temu. Nisam neki veliki poznavalac njegovog dela (15-ak pesama znam),
inace tip koji mi je opnekad preprangijav a ponekad prebaladican. Ali sigurno jedan od najinventivnijih i sa strava melodijom i akordima.
inace tip koji mi je opnekad preprangijav a ponekad prebaladican. Ali sigurno jedan od najinventivnijih i sa strava melodijom i akordima.
Re: Joe Satriani
Hahhaa koji trip! kada sam ukljucio komp pustio sam da se okrece na plejeru "why" od Satriania, kad evo naletim na temu.
Strasan muzicar..Izuzetno poznaje muzicku teoriju, a opet nije zastranio kao pojedini gitaroshi. Stavishe, prilicno su pesme jednostavne. On je sam dao izjavu jednom prilikom da ukoliko promenis tonlitet vise od 2 puta u istoj pesmi, ljudi pomisle "sta ovaj dodjavola svira?!". Mnogo ga postujem. Svaki ton mu je na mestu, i ne znam ko bi odsvirao bolje od njega
u kontekstu pesme. I po meni jedan od najboljih kompozitora, a takvih je malo danas. strasan osecaj za za muzicku formu, lepo "razvije" pesmu, pa ti se cini da pesma tece kao reka. I ovi zadni albumi su podjednako dobri, a ljudi su ih nekako zapostavili. Mislim na "Is there love in space(2004)" i "Super Colossal(2006)". strasne stvari ima
Evo nekoliko pesama koje bih preporucio "neupucenima", ako takvih ima
Always with me, always with you - '87.
Summer song;Why - '92.
Crystal planet; Love thing; Lights of heaven - '98.
If I could Fly; Searching - '04.
Made of tears; Theme for a strange world; The meaning of love - '06.

Strasan muzicar..Izuzetno poznaje muzicku teoriju, a opet nije zastranio kao pojedini gitaroshi. Stavishe, prilicno su pesme jednostavne. On je sam dao izjavu jednom prilikom da ukoliko promenis tonlitet vise od 2 puta u istoj pesmi, ljudi pomisle "sta ovaj dodjavola svira?!". Mnogo ga postujem. Svaki ton mu je na mestu, i ne znam ko bi odsvirao bolje od njega
u kontekstu pesme. I po meni jedan od najboljih kompozitora, a takvih je malo danas. strasan osecaj za za muzicku formu, lepo "razvije" pesmu, pa ti se cini da pesma tece kao reka. I ovi zadni albumi su podjednako dobri, a ljudi su ih nekako zapostavili. Mislim na "Is there love in space(2004)" i "Super Colossal(2006)". strasne stvari ima

Evo nekoliko pesama koje bih preporucio "neupucenima", ako takvih ima

Always with me, always with you - '87.
Summer song;Why - '92.
Crystal planet; Love thing; Lights of heaven - '98.
If I could Fly; Searching - '04.
Made of tears; Theme for a strange world; The meaning of love - '06.

Siki,Ljubo,Ciro,i ostali forumasi,da se raspisem ili...?

Pisi, muki, ljubi te cika-Siki! 

njaaaa suvisno jesinisake wrote:Pisi, muki, ljubi te cika-Siki!

- Guitar_thrill
- MF veteran
Ja ga postujem i sve to, ali mi je dosadan(mozda jer slusam samo Vai-a
), Muki oprosti! 

Brate Muki, mislim da na ovakav post, pa to još i od Trila, mora da se raguje... Pod hitno!!! 

Jedini solo gitarosh koga mogu da svarim
ima sjajne stvari, sto neko rece, samo teku 

Guitar_thrill wrote:Ja ga postujem i sve to, ali mi je dosadan(mozda jer slusam samo Vai-a), Muki oprosti!

dojaja je satch i kao lik i kao sve, al mi je njegova mjuza previse ljigava i nekako kao da koristi te moduse i ludila da bi se reklo da ih koristi, if you catch my drift...
all apologies to mister muki

Zar morate,na mojoj temi
....
...satch-alfa and omega
PS.Molio bih moderatore,da preprave sve nebuloze na ovoj temi,i da se izdeli po jedan warn..sto je mnogo ,mnogo je

PS.Molio bih moderatore,da preprave sve nebuloze na ovoj temi,i da se izdeli po jedan warn..sto je mnogo ,mnogo je

- Dersu Uzala
Izgleda da su polako poceli da zapostavljaju njegov rad i delo otkako je prestao da menja tonalitet u pesmama po sedam (7) puta u ranijim godinama, vodeci se onom 'Pitch-Axis" teorijomivan ipi wrote: Stavishe, prilicno su pesme jednostavne. On je sam dao izjavu jednom prilikom da ukoliko promenis tonlitet vise od 2 puta u istoj pesmi, ljudi pomisle "sta ovaj dodjavola svira?!"......................I ovi zadni albumi su podjednako dobri, a ljudi su ih nekako zapostavili. Mislim na "Is there love in space(2004)" i "Super Colossal(2006)". strasne stvari ima![]()