Pravljenje pojacala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
coca

Pravljenje pojacala

Post by coca » 04 Dec 2009, 11:30

Da li mogu da prepravim gramofonsko pojacalo u gitarsko, i ako je ko imao iskustva neka mi postuje, naime radi se o "Traviata" gramofonu iz '70-tih godina i on u sbi ima pojacalo 2x30W, ima volume i ton potove na sebi odvojeno L i R, e sada izmedju ulaza za zvucnike postoji jos jedan ulaz koji ne znam cemu sluzi ima 6rupica na cebi (mislim da se zove din konektor), p sam mislio da se povezem preko njega??? Hvala, Coca!!! :) :) :)

ness

Re: Pravljenje pojacala

Post by ness » 04 Dec 2009, 14:16

Ja znam da mozes da sviras gitaru preko gramofgona tako sto spojis zice koje idu na gramofonsku iglu sa kablom od gitare.Znaci dzek 6mm u gitaru,drugi kraj spojis sa gramofonskom iglom,i to ce raditi 100% !Provereno :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 04 Dec 2009, 15:26

devedestih kada sam pocinjao da sviram,kao i mnogi u nasoj domovini bio sam bez para za opremu.
tako da sam se snalazio kako sam znao i umeo (kao i mnogi koje poznajem) verovatno zato nikada necemo svirati komercijalu :)
avaj,to moze dosta dobro da zvuci,cak se pojavljuje malo distorzije, naravno sve to zavisi kakva je masina unutra.
nes je u pravu,tako smo povezivali one koji nisu imali dodatne izlaze, za magnetofon npr..
ali ako vec imas konektor pozadi to ti je najbolje..
savetujem ti da kupis jedan zenski gitarski konektor i jedan adekvatan tom na gramofonu,spoj ih kablovima i imas adapter.
verovatno da znas kako da nadjes na konektoru pin koji ti odgovara..
:ziveli:

coca

Post by coca » 04 Dec 2009, 17:14

Faks,imam na gramofonu zenski ulaz sa 5pinova u krugu i 1u srdinu, kupio sam odgovarajuci muski konektor za taj ulaz na gramofonu, e sad te pitm kako da taj muski konektor sa 6pinova povezem na gitarski kabal koji ima samo dva provodnika??? Pomoc je potrebna, ne znam sta gde da zalemim!!! Hvala,Coca!!! :) :) :)

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Dec 2009, 17:37

coca wrote:Faks,imam na gramofonu zenski ulaz sa 5pinova u krugu i 1u srdinu, kupio sam odgovarajuci muski konektor za taj ulaz na gramofonu, e sad te pitm kako da taj muski konektor sa 6pinova povezem na gitarski kabal koji ima samo dva provodnika??? Pomoc je potrebna, ne znam sta gde da zalemim!!! Hvala,Coca!!! :) :) :)
otvori gramofon i pogledaj taj ženski konektor sa 5 pinova...mislim da se na njemu koriste samo 2 od 5, pa tako spoj i na muškom...

coca

Post by coca » 04 Dec 2009, 18:03

Hvala na savetu, tako cu i da uradim!!! Coca :) :) :)

Post Reply