Crate V Series, a koliko vidim u pitanju je V32-ka. E sada da li je Palomino ili obični V, to baš i nisam siguran.MUzzY wrote:Koje je ovo pojacalo?!
U svakom slučaju, pojačala u rangu Peavey Classic serije.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Crate V Series, a koliko vidim u pitanju je V32-ka. E sada da li je Palomino ili obični V, to baš i nisam siguran.MUzzY wrote:Koje je ovo pojacalo?!
Naravno. Ko zna zna. Mislim, zvuk stvarno moze da se namesti van gitare ako znas sta radis. Ali to onda malo jebe poentu. Mozes i Jolanu da ukljucis u Mesa Boogie i zvucis kao likovi koji celog zivota sviraju MBDrGreenthumb wrote: John Suhr - "I was never as so convinced as one day listening to Eddie Van Halen record at his studio. The sound was fat, articulate and every bit his signature tone. When I looked to see what he was playing I was stupefied to see a headless, woodless Steinberger. Not only that but when I checked out the guitar later, the strings were very rusty."
Potpisujem! Odma'!
Oni u ludilu ne dube quartersawn ili centercut timber, samo djubre.Kristijan wrote:Što se tiče ovog izrovarenog Gibson trupa, malkice ste nepravedni. Kao prvo, isti komad drveta ti je potreban da napraviš gitaru koja nema ni jedan kanalić, i gitaru koja ima ovolike rupe, nema tu uštede. Nemoguće je izvaditi te delove drveta a da ostanu upotrebljivi, od njih ostaje samo iverje i strugotina. Dokle god ne počne Gibson da prodaje bočice punjene strugotinom od honduraskog mahagonija kao voodoo charm, sve je fer i pošteno. Postoje tamo i neki ljudi koji moraju da stoje na sceni 4 sata, i njih baš i neće da obraduje komadina od 30 kg mahagonija. Previše se mistifikuje solid body.
Ne Kristijane. Ne kapiras. Sve i da pricamo o telu koje je iz jednog dela, dubljenje se radi od drveta koje je MNOGO jeftinije od onog 'pravog' drveta. Ne postoji gitara koja je suplja (dubljena, rezbarena zbog tezine ili komora za zvuk) a da je od hondurakog mahagonija. Ja jos nisam video u zivotu. Video sam svasta. Drugo, obicno su te gitare bookmatched, znaci uzmes jeftinije parce, pa ga cvikujes na pola horizontalno, otvoris kao knjigu, slepis i onda rezbaris. To naravno nije nova tehnika, radi se kao gitarski 'top' odavno. Medjutim, jeftinije je i ceklo telo tako napraviti zbog tehnike drvosecenja i broja kvalitetnih komada (uslovno receno) koje mozes da dobijes od jednog debla.Kristijan wrote:Verujem da je tako. Samo kažem da ti trebaju 2 komada drveta identičnih dimenzija i za trup sa rupama, i za trup bez rupa, pa tako čak i da se koristi isti kvalitet drveta za oba slučaja, ne može proizvođač tako da uštedi.
Samo sto zvuci jedno ... 4x lepse. Meni...guv'nor wrote:Crate V Series, a koliko vidim u pitanju je V32-ka. E sada da li je Palomino ili obični V, to baš i nisam siguran.MUzzY wrote:Koje je ovo pojacalo?!
U svakom slučaju, pojačala u rangu Peavey Classic serije.
Kristijan wrote:"Vidi koliko nam zapravo Gibson proda mahagonija", a cela moja priča je u fazonu "Više je pitanje kakvog, nego koliko".
Zasto bi neko gulio gitaru od 2000+ dolara.Nerazumem,iskezis se za dva soma, a ne odgovara ti boja ?!Ne radi se tu o estetici,nego o kvalitetu drveta, sto je u sprezi sa kvalitetom zvuka.cccira wrote:E vidite, ova tema je odlican pokazatelj. Pricamo o busenom vs. nebusenom mahagoniju... Vratite na prvu stranicu teme i bacite pogled na onu chvorinu. Ajd sad zamislite da neki baja kupi Gibi standard od 2000+ dolara, odluci da ga oguli i nadje neke deformacije u drvetu
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest