pravim princetona, sugestije
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pravim princetona, sugestije
Mozes to sve da odradis i napravis kvalitetan "line-out" kojim ces uci u dobar DI box i na racunaru preko Impuls response fajlova sviras. Time ces imati pravi amp sa svim svojim prednostima a zvucnik mozes da zamenis gomilom varijanti zvucnika. Sada vec postoje komercijalni paketi (jedan ja posedujem kosta 60$ i dobijes preko 4000 impulsa) jako visokog kvaliteta.
Ja idem u tom pravcu. Koje god pojacalo budem sebi priustio u buducnosti vozicu preko powerbrake-a i DI box-a u audio inerfejs i impulse.
Ja idem u tom pravcu. Koje god pojacalo budem sebi priustio u buducnosti vozicu preko powerbrake-a i DI box-a u audio inerfejs i impulse.
da, pa zvuci gitarski zvucnik. zvucnik odn git. kabinet u svakom slucaju stoji na kraju celog kola i njega tera ovaj ss power amp. fora je samo u tome da mogu da regulisem volume na tom ss power ampu, sto bi doslo kao jedini pravi master volume, nezavisno od podesavanja lampaskog dela. to je ono sto zelim. ovo sa line outom je sporedna stvar, gimmick, ono, kad vec pravim.
- Rocket Roll
Ima smisla, ali i "kreni jednostavno" i "ukloni posrednika" imaju svojih draži.
Ti i dalje ne kontas.
Znaci JEDINO KVALITETNO resenje je da signal pojacala i svu magiju koju ono pravi TREBA da posaljes kroz "line out". Taj signal dalje saljes u DI box (da li znas stsa je to?) zatim u audio interfjes koji ce to proslediti PC-u. Tu na scenu stupaju impulsi. Dobra stvar kod impulsa je to sto ih ima jako puno i vecina je jako kvalitetna i oni najrealnije moguce "boje" ton iz pojacala. Znaci ti ces umesto da koristis Amplitube ili sl. plugin zvuk dobijati iz praog pojacala a obojices ga preko impulsa i dobiti najpriblizniji rezultat pravom snimku sa mikrofonom. To je JEDINI kavalitetan nacin da dobijes dobar ton ciju jacinu mozes da kontrolises kako si ti zamislio a da kvalitet tona ne ode u bestragiju. Zasto? Zato sto ces u ovom slucaju moci da "odvrnes" lampe i u preampu i u powerampu koliko god ti treba a jacinu signala tj. onoga sto cujes kao rezultat, regulises prosto preko volume kontrole na pc-u.
Zvucinik kao sto je RRoll napisao, mora da RADI i pomera vazduh u sobi da bi ti to cuo i doziveo katarzu
Ako mu smanjis dolazni signal on svoju funkciju nece moci da obavi kako treba i kao rezultat dobices neubedljiv ton.
Znaci JEDINO KVALITETNO resenje je da signal pojacala i svu magiju koju ono pravi TREBA da posaljes kroz "line out". Taj signal dalje saljes u DI box (da li znas stsa je to?) zatim u audio interfjes koji ce to proslediti PC-u. Tu na scenu stupaju impulsi. Dobra stvar kod impulsa je to sto ih ima jako puno i vecina je jako kvalitetna i oni najrealnije moguce "boje" ton iz pojacala. Znaci ti ces umesto da koristis Amplitube ili sl. plugin zvuk dobijati iz praog pojacala a obojices ga preko impulsa i dobiti najpriblizniji rezultat pravom snimku sa mikrofonom. To je JEDINI kavalitetan nacin da dobijes dobar ton ciju jacinu mozes da kontrolises kako si ti zamislio a da kvalitet tona ne ode u bestragiju. Zasto? Zato sto ces u ovom slucaju moci da "odvrnes" lampe i u preampu i u powerampu koliko god ti treba a jacinu signala tj. onoga sto cujes kao rezultat, regulises prosto preko volume kontrole na pc-u.
Zvucinik kao sto je RRoll napisao, mora da RADI i pomera vazduh u sobi da bi ti to cuo i doziveo katarzu

molim te da me ne ucis sta je di box, kao ni AD/DA konverteri i DSP.
mogao bi da pogledas koliko to kosta (di, interfejs) + pa pojacalo i zvucnik (neces valjda da to ceram na neke kucne hi-fi zvucnike?). moja poenta i nije da se dobije i speaker distorzija kod kuce, a na svirkama ce je sigurno biti. mislim da je stvarno JAKO glupo da ubacuje u ceo sistem i laptop i di box i sve to, kad mogu poprilicno fin ton da dobijem dosta lakse. a onda, opet, 12w ne bi bilo dovoljno protiv benda, dok bi ovo moje itekako moglo, uz kolko oces speaker distorzije, cak i na 4x12 kabinetu, ako oces.
i sta ti je impuls, neki program/plugin?
ono sto ja radim je na foru OVOGA (http://www.ultimateattenuator.com/), o cemu se vise moze procitati vise ovde (http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=64376)
premotajte malo ovaj video, na pocetku je staticna slika

i sta ti je impuls, neki program/plugin?
ono sto ja radim je na foru OVOGA (http://www.ultimateattenuator.com/), o cemu se vise moze procitati vise ovde (http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=64376)
premotajte malo ovaj video, na pocetku je staticna slika
Ok, necu te "uciti" vise nista posto si jako tvrdoglav.
Srecno u dobijanju toga sto si zamislio.
http://en.wikipedia.org/wiki/Impulse_response
Impulsi su, ukratko, audio informacija. Konkretno imupls gitarskog zvucnika u sebi sadrzi njegov frekfentni odziv (boju) i sve koloracije koje pravi mikrofon i preamp (kao i preamp kojim je taj zvucnik "teran") kojim je snimljen.
Tebi je mozda glup cim da ovo uradis ali mnogi ljudi prelaze na ovo, pogotovo u kucnim usovima gde nema prostora za odvaljivanje pojacala, gluve sobe, posedovanja nekoliko razlicitih kabineta i zvucnika, mikrofona, preampa ...
U par navrata sam sve ovo koristio i live sa odlicnim rezultatima (sta vise, izvrsnim) jedino sto sam sve terao softwerski.
uostalom, vec si se izjasnio ...
Srecno u dobijanju toga sto si zamislio.
http://en.wikipedia.org/wiki/Impulse_response
Impulsi su, ukratko, audio informacija. Konkretno imupls gitarskog zvucnika u sebi sadrzi njegov frekfentni odziv (boju) i sve koloracije koje pravi mikrofon i preamp (kao i preamp kojim je taj zvucnik "teran") kojim je snimljen.
Tebi je mozda glup cim da ovo uradis ali mnogi ljudi prelaze na ovo, pogotovo u kucnim usovima gde nema prostora za odvaljivanje pojacala, gluve sobe, posedovanja nekoliko razlicitih kabineta i zvucnika, mikrofona, preampa ...
U par navrata sam sve ovo koristio i live sa odlicnim rezultatima (sta vise, izvrsnim) jedino sto sam sve terao softwerski.
uostalom, vec si se izjasnio ...
pa dobro, kako ko voli. meni moj laptop treba da teram ableton, tako da...
vidim u sledecih godinu dana da nekoliko ljudi radi po ovoj ideji, a neki i komercialno
vidim u sledecih godinu dana da nekoliko ljudi radi po ovoj ideji, a neki i komercialno

- Rocket Roll
Ah. Gde će ti ljudi da nađu dobre izlazne trafoe, pitam se.
kod hillybillyja? to je moj plan.